Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2017 15:30

9.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Překvapení v Postřekově, druhou Koloveč srazil hattrickem Moldavan Cibotaru!


Branky


0

V 9. kole fotbalové 1. B třídy se na postřekovském trávníku představil další okresní celek a to Slavoj Koloveč. Hosté byli velkými favority, neboť jim v tabulce patřilo 2. místo s vysoce aktivním skóre 16:6 a 19 body, zatímco domácí Postřekov byl 8. se skóre 15:17 a pouze 12 body. Domácí však nastoupili do utkání velmi zodpovědně, dobře bránili, hráli proti "profesorsky" vystupujícím hostům obětavě, po úvodní převaze Slavoje hru vyrovnali, aby pak až do konce zápasu tahali za delší konec a tak nakonec zaslouženě vyhráli. Nutno dodat, že naprosto nevýrazná ofenzíva hostů a děravá obrana jim k tomu nahrávaly. Velký podíl na vysoké výhře domácích měla nová akvizice postřekovského celku Moldavan Cibotaru, který dosáhl hattricku a svým pohybem, technikou a rychlostí dělal hostům problémy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Koloveč načal dvěma zásahy Cibotaru

Samotný úvod zápasu patřil hostům, kteří byli aktivnější. Již v 2. minutě zamířil z 18 m vedle domácí branky kolovečeský Dufek a o dvě minuty později zastavil akci Vachtla odpískaný ofsajd. Do vedení však šli domácí, když v 6. minutě vysunul kapitán Vavřík našlápnutého Vladimira Cibotarua, ten šel sám proti Marcelovi a střelou zleva z 10 metrů pod víko otevřel skóre – 1:0. Poté se domácí ubránili Duchoňovu tr. kopu a na druhé straně hlavičkoval Votava vedle soupeřovy svatyně. Hosté byli aktivnější, ale Bron trefil z tr. kopu jen zeď bránících hráčů a následný centr stačili domácí odvrátit. Postřekovští vyškolili hosty z efektivity v 17. minutě, kdy zatáhl míč po pravé straně Steinberger, odcentroval před branku, tam šel důrazně do souboje s brankářem Vavřík, míč se odrazil k nabíhajícímu Vladimirovi Cibotaruovi, který jej zblízka zasunul do prázdné branky – 2:0. Hosty gól otřásl a tak o pouhé tři minuty později pronikl po pravé straně domácí Steinberger, centrem našel Jiřího Závodného, který zprava ze 12 metrů prostřelil Marcela – 3:0.

 

Od této chvíle se hra vyrovnala a domácí svou bojovností postupně začali složitě kombinující hosty přehrávat. Ve 25. minutě si kolovečští po centru Šlajse pomohli faulem na brankáře Freie a na druhé straně nedosáhl kousek za malým vápnem na centr zprava domácí Hranai. O tři minuty později zneškodnil Marcel střelu Závodného ze střední vzdálenosti a o chvilku později minul o kousek levou šibenici jeho branky z tr. kopu Vavřík. Na druhé straně musel zasahovat Frei po nákopu hostů a následné Dufkově střele. Ve 34. minutě zamířil volejem z 22 metrů nad kolovečskou branku Karlík a vzápětí tvrdou Hranaiovu střelu ze stejné vzdálenosti, směřující pod břevno, výborně vytlačil Marcel na roh. Ten rozehrál zprava Vavřík, k odraženému míči se dostal Závodný, ale první jeho střela zleva z úhlu trefila soupeře a s druhou si poradil Marcel. Vzápětí na centr domácího Karlíka nedosáhl Steinberger a další hostující gólman zachytil. Ve 37. minutě o sobě dali vědět hosté, ale Milota po Bronově přihrávce mířil zleva ze 14 metrů nad Freiovu branku. Hostům patřil závěr poločasu, ale s tečovaným míčem po Bronově tr. kopu si Frei poradil a když v záklonu hlavičkující Ledvina „namazal“ Pluhařovi, zahodil tento hráč možnost na korigování stavu, protože tutovku zazdil střelou z 10 metrů nad domácí branku.

Postřekov ještě navýšil skóre, Cibotaru zkompletoval hattrick

Domácí byli aktivnější i v úvodu druhé půle, ale Karlíkův centr hosté odvrátili a Hranaiova střela z šestnáctky po přihrávce Steinbergera mířila nad břevno. V 53. minutě si na centr hostujícího Brona naskočil Vachtl, ale hlavou z 10 metrů Freiovu branku minul. O tři minuty později dal míč „pod sebe“ Cibotaru na Závodného, ale ten zpoza šestnáctky minul levou Marcelovu tyč. Radost domácích vypukla opět v 57. minutě, kdy Závodného střelu z 18 metrů Marcel neudržel, za vyraženým míčem šel důrazně do souboje s gólmanem Vladimir Cibotaru tak, že nakonec skončil v síti – 4:0. Jen o minutu později zatáhl míč po pravé straně domácí Steinberger, vzal to tentokrát na sebe a střelou ze 14 metrů dal vyniknout Marcelovi, který míč výborně vyrazil na roh. Po hodině hry odcentroval zprava domácí Vavřík přesně na hlavu nehlídaného Martina Hranaie a ten z malého vápna zvýšil na 5:0. Domácí pak sáhli k taktickému postupnému střídání tří hráčů, tempo hry polevilo, ale postřekovští byli stále aktivnějším mužstvem. V 73. minutě zneškodnil Marcel pokus Klukana z 20 metrů a vzápětí putoval míč po ose Karlík – Hranai ke Steinbergerovi, který akci zakončil střelou z 12 metrů kousek vedle levé kolovečské tyče. Po Klukanově centru se pak netrefil hlavou Karlík a když se podařilo v 84. minutě domácímu Cibulkovi míč do sítě dopravit, gól neplatil pro odpískaný ofsajd. V samotném závěru zápasu pak získali navrch hosté, ale Dufkův tr. kop směřoval do zdi a závar před Freiem po rohovém kopu Pluhaře skončil útočným faulem na domácího gólmana. Domácí si tak zaslouženě připsali tři body.

 

Autor: Vojtěch Kotlan / fotbal.domazlice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Postřekov
Aleš Wirth (trenér): „Vzhledem k tomu, jak jsme prohráli v Chodové Plané, tak jsem se rozhodl provést nějaké změny v sestavě. Hlavně v obranných řadách, kde jsem nechal na lavičce Tomáše Klukana a Karla Kuželku, které jsme nahradili Lukášem Ledvinou a Filipem Kreuzem. Do útoku jsme navíc po sobotním výkonu za B-mužstvo zařadili Moldavana Vlada Cibotarua, což se vyplatilo. Svou rychlostí a důrazem hodně zaměstnával obranu soupeře a navíc se hned v úvodu dvakrát střelecky prosadil. První poločas byl z naší strany dobrý, aktivní, naši hráči byli neustále v pohybu. Soupeře jsme k ničemu závažnějšímu nepustili. Do druhého poločasu jsme nastupovali s tím, že budeme chtít ještě navýšit skóre. Bohužel se nám nepovedl jeho úvod, kdy jsme se prvních deset minut jen bránili. Přitom jsem na to hráče upozorňoval, na to jsme totiž doplatili v Chodové Plané, kde jsme vedli 2:0 a po přestávce nám dal góly kanonýr Chval… Koloveč v té době nějaké šance měla, báli jsme se, aby se nevrátili vstřeleným gólem do hry. Naštěstí v 57. minutě završil Vlado hattrick a krátce poté zvýšil na 5:0 Hranai. Po zápase jsem se bavil s jejich trenérem a ten říkal, že jim scházeli asi tři hráči. Hlavně nám ale pomohlo, že se v první půli zranil Miloslav Duchoň, který jim tvořil hru a měl hodně míčů. Kromě prvních deseti minut ve druhém poločase kluci hráli, co jsme chtěli. Byla tam dobrá organizace v obraně, dobrý přechod do útoku, po ztrátě míče okamžitý návrat do obranné fáze.“

TJ Slavoj Koloveč
web Kolovče: "Domácí začali ve velkém stylu a ve 20. min. bylo prakticky rozhodnuto o výsledku utkání. Za celý zápas jsme si vytvořili snad jen dvě šance, které jsme neproměnili a celkový dojem z naší hry vůbec nenaznačoval, že jsme po 8 kolech byli na druhém místě v tabulce. Můžeme být rádi, že domácí neproměnili další šance, které si celkem snadno vytvářeli. Takže hodnocení mužstva - bez komentáře! Horší už to asi nemohlo být, můžeme se jen těšit na další zápas a věřit, že to byl jen momentální výpadek a potvrdit kvalitu našeho mužstva."



Sestavy


TJ Sokol Postřekov
L. Frei [-] - J. Němec [-] , M. Hranai [-] , V. Cibotaru [-] (71. M. Cibulka [-] ) , F. Kreuz [-] (55. K. Kuželka [-] ) , J. Závodný [-] , D. Vavřík [-] (67. A. Carlan [-] ) , D. Steinberger [-] , M. Votava [-] , L. Ledvina [-] (65. L. Klukan [-] ) , D. Karlík [-]

TJ Slavoj Koloveč
T. Marcel [-] - F. Šlajs [-] , P. Dufek [-] , M. Vachtl [-] , P. Štverka [-] , J. Milota [-] , M. Sušický [-] (67. R. Denk [-] ) , M. Duchoň [-] (37. M. Pluhař [-] ) , T. Šlajs [-] , T. Mastný [-] , J. Bron [-]

ŽK: 14. M. Hranai , 74. A. Carlan , 88. J. Němec - 25. F. Šlajs .
Hráči zápasu: V. Cibotaru .
Počet diváků: 63. Rozhodčí: Ruda Daniel - PÁLEK Ondřej, DOKSANSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.