3:5
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2017 17:00

4.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Přestřelka v Kralovicích ve znamení individuálních chyb, obrany měly doslova den otevřených dveří


Branky


9. M. Bulín , 16. M. Bulín , 68. J. Lavička - 3. R. Lacko , 24. D. Michelini , 46. T. Jůda , 67. J. Nauš , 90. T. Jůda (p.)
0

Divácky atraktivní utkání si za rámeček rozhodně nedá nikdo z defenzivních hráčů, kteří se v sobotním utkání objevili na hřišti v Kralovicích. Nedařilo se ani jednomu z brankářů. Do optimálního výkon mělo daleko i počínání rozhodčího Kulhánka. Od samotného začáatku se mu nedařilo nastavit správný metr rozhodování. Hra byla plná ostrých zákroků a v závěru nezvládl správně posoudit jeden z klíčový momentů utkání.  

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí zahodili velké množství šancí

Než se diváci stihli usadit, padly dvě branky. Do rychlého vedení šli hosté, kteří nekoncentrovanou obranu domácích překvapili Lackem už ve třetí minutě. Rychlé vyrovnání zařídil Martin Bulín už za pět minut – 1:1.

 

Hosté se po vyrovnávací brance nedostávali moc ke slovu, ale když se u šestnáctky Kralovic objevili, vždy z toho bylo velké nebezpečí. Nepohyblivá obranná čtyřka domácích vůbec nestíhala zachytávat šikovné útočníky Horažďovic. Hodně je zlobil především kapitán Nauš. 

 

Více zajímavého se odehrávalo v prvním poločase na druhé straně. Domácí doslova zahazovali jednu "tutovku" za druhou a často ani z brankové čáry nebyli schopní dotlačit míč za záda Formana. V 16. minutě se už ale domácí trefili, konkrétně to byl Bulín, který si připsal druhou branku a poslal domácí opět do vedení – 2:1. Bulín využil nezkušenosti mladého gólmana Horažďovic, jenž na vlastní kůži pocítil rozdíl mezi dorosteneckým a mužským fotbalem. Na každý pád z toho plyne pro Formana ponaučení do příštích zápasů.

 

V dobrých pozicích selhali za domácí postupně Kulhánek a Lavička. Trenér Mazuch se rozhodl poté poslat mezi tři tyče zkušeného Boře, k jeho rozhodnutí ho donutil sám gólman Forman, který si uvědomil vlastní chybu, neudržel nervy a pustil si pusu na špacír. A nutno podotknut, že trenér měl při střídaní šťastnou ruku. Boř v závěru utkání uchránil pro hosty tři body. Nejprve ale dobrým zmenšením úhlu rozhodil Lavičku, který poslal míč o decimetr vedle pravé tyče.

 

Udeřilo ale na druhé straně, zaváhání Bodurky v brance Kralovic potrestal vyrovnávací brankou Michelini – 2:2. Následné další pohrdání šancemi bylo v podání domácích opravdu trestuhodné a jak se později ukázalo, hodně je mrzelo.

Horažďovice otočily vývoj zápasu

Vstup do druhého poločasu vyšel parádně hostům, hned po minutě hry se trefil Tomáš Jůda – 2:3. Kralovice tím dokonale opařil a ve druhém poločase už tahaly za kratší konec provazu. Hosté byli fotbalovější a mnohem nebezpečnější. Rozehrála se jejich střední řada, které dokázala míč podržet na svých kopačkách a rozdělovat jej přesně na útočníky. Domácí se oproti tomu prezentovali jen nakopávanými balóny, které ale, i díky dalším nepřesnostem, neznamenaly pro hosty mnoho nebezpečí. 

 

Slabší chvilku si pak vybral opět Bodurka, který nesmyslně vyběhl ven z brány směrem k rohovému praporku a nechal se školácky přehodit Josefem Naušem - 2:4. Akcie Kralovic ale vytáhl z bodu mrazu o minutu později Lavička, který tvrdě vystřelil po závaru v šestnáctce a míč se zastavil až za hostujícím brankářem Bořem.

 

Domácí se hnali za vyrovnáním, ale sráželi je školácké nepřesnosti před vápnem nebo nepřesné rozhodování pomezního, který jim sebral dvě nadějné akce. Přesto Kralovice mohly vyrovnat. Zeman mířil placírkou z šestnáctky přesně k tyči, ale Boř skvělým zákrokem vyrovnání zabránil. Hostující trenér si v té chvíli za střídání brankářů musel v duchu děkovat.

 

Chvíli před koncem se rozhodčí Kulhánek dopustil další nepřesnosti, která měla na konečný výsledek velký dopad. Že se mu utkání už od samého začátku vymklo a na obou stranách podivně posuzoval ostré zákroky, to by mu domácí asi nakonec odpustili, ale jeho poslední rozhodnutí těžko. Lavička se protáhl ze strany do šestnáctky, kde ho obránce Horažďovic v jasné šanci poslal nohou k zemi. Píšťalka rozhodčího ale k velké zlosti domácích zůstala němá. Nepomohl mu ani pomezní, který celou situaci dobře viděl. Možná ho zmátlo, že Lavička se poroučel na zem velice ochotně, i když byl evidentně faulován. Od hráče Horažďovic však přišla informace, že se zákroku zasmáli i domácí hráči, takže není jisté, jestli opravdu penalta byla nebo ne.

 

Od domácích už to byla do závěrečného hvizdu jen křeč a konečnou podobu výsledku dal v 90. minutě Jůda, který bezpečně proměnil penaltu. Tu rozhodčí Kulhánek nařídil zcela správně, protože Bodurkovi nezbývalo nic jiného než horažďovického hráče po efektní kličce stáhnout.

 

Horažďovice si odvezly z Kralovic všechny body, které si za zlepšený výkon ve druhém poločasu zaslouží. Kralovice si utkání prohrály zejména v prvním dějství, kdy mohly hostům odskočit do komfortního náskoku. Stačilo jen proměnit nějakou z vyložených šancí.

 

 



Ohlasy k zápasu



FK Horažďovice
Michael Forman, hráč FK Horažďovice: Zajížděli jsme na horkou půdu do Kralovic, odkud se body jen tak nevozí. Kralovická půda byla spíš podmáčená, a tak se to v některých chvílích ukázalo na našem herním projevu. Řekl bych, že rozhodla první půle, kdy domácí nebyli schopni proměnit svoje šance, které jsme jim doslova darovali. Jedinou šancí u naší brány, kterou bych označil za úspěšně využitou, bylo vystřídání našeho brankáře za jeho odezvu na lavičku po jeho chybě a darovaném druhém gólu domácím. Trenér nelenil a vysypal toho floutka za jeho drzost. Tomu říkám 100% proměněná šance. Příští zápas se bojím o fleka. Dále rozhodl fakt, že evidentně umíme proměnit více než 30% šancí a nevyužili jsme "pouze" tři gólovky. Nevím, jestli všechny tři body byly zcela jasně zasloužený, ale my je rozhodně bereme, všechno nejlepší, trenére !



Sestavy


TJ Sokol Kralovice
J. Bodurka [-] - J. Lavička [-] , M. Řenč [-] , M. Horyna [-] (81. M. Pánek [-] ) , M. Zeman [-] , M. Chvosta [-] , M. Kůsa [-] (74. O. Růžek [-] ) , M. Bulín [-] , M. Kulhánek [-] , O. Dušička [-] , J. Vlk [-]

FK Horažďovice
J. Forman [-] (23. M. Boř [-] ) - R. Lacko [-] (69. T. Pikeš [-] ) , D. Michelini [-] (74. J. Štěch [-] ) , J. Forman [-] , D. Macoun [-] , J. Nauš [-] , M. Šašek [-] , J. Sova [-] , T. Jůda [-] , M. Forman [-] , A. Vachuška [-]

ŽK: 4. M. Bulín , 51. M. Chvosta , 72. M. Řenč , 72. J. Lavička , 73. M. Zeman , 90. J. Bodurka - 20. A. Vachuška , 33. J. Forman , 58. T. Jůda , 61. J. Sova , 90. S. Šafránek .
Hráči zápasu: M. Bulín - T. Jůda .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Kulhánek Milan - DOKSANSKÝ Tomáš, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.