FOTO: Veselá udolala v derby Příluky až v samotném závěru


Branky


0

Na Veselou zavítaly nedaleké Příluky a jak se říká, derby nemá favorita, což se vyplnilo i tentokrát. Hosté v minulém kole doma nestačili na posílenou rezervu Slavičína a inkasovali dokonce čtyři branky. Domácí tým si naopak přivezl cennou výhru na penalty z Kostelce u Holešova a v tabulce se drží na samotné špici. Příluky se ale v sobotu ukázaly jako houževnatý soupeř a odolávaly domácím až do samotného závěru. V něm ale neuhlídali Tomáše Divokého, který zajistil Veselanům další tři body do letošní tabuly a také pozici lídra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli diváci branku neviděli

Určitě neviděli  diváci v místním derby nudný zápas o jednom gólu. Zápas to byl pohledný a  plný šancí a nutno pochválit  Příluky, že i ty využili každou možnost k rychlému protiútoku a vytvářeli si šance i oni.  Domácí  se tentokrát trápili v koncovce a neproměňovali dnes přímo neskutečné šance. Nutno podotknout, že  Bakala v bráně Příluk byl skvělý jako vždy proti Veselé a ještě  při něm stáli všichni svatí. 

 

"Vloni jsme měli všechna tři derby (Lípa, Lužkovice, Příluky) do pátého kola a ve všech se nám herně i střelecky dařilo. Brali jsme  9 bodů při skóre  11:1. Letos máme derby roztahaná do celé sezóny a toto bylo prvním podzimním. Veselá měla po celý zápas výraznou převahu, ale neměla nic jistého. Podzimní střelec týmu, David Sokol, se zase dostal do zakončení, ale jeho gól v úvodu pro zapískaný ofsajd neplatil. Pak dvakrát zahrozily Příluky a chybělo opravdu jen málo, aby šly do vedení. Nejprve zprava v těsné blízkosti brány útočník nastřelil hlavu gólmana Petra Červenky, který proti němu vybíhal ve snaze zmenšit mu střelecký úhel.  V druhém případě v posledním zlomku vteřiny do gólové střely vložil kopačku stoper Tomáš Divoký a byl z toho jen roh", hodnotí první dějství funkcionáři Veselé. 

 

O výhře domácích rozhodl v závěru Tomáš Divoký

Po přestávce měla zase Veselá blízko ke vstřelení úvodního gólu zápasu, ale až do  87. minuty jí to nebylo přáno. V horních i spodních rozích brány byl vždy dříve Bakala než míč po střelách Šumšala, Dujky, Sokola, Manďáka a dalších. Snad se do šancí v zápase dostali úplně všichni z domácích. Ze strany hostů zaujaly v druhé půli tři momenty. Dvakrát to byl lob  Zdeňka Juliny z poloviny hřiště, kdy se snažil přehodit hodně vysoko stojícího gólmana. V obou případech následovalo rychlé gólmanovo couvání a okamžik stresu pro všechny aktéry, jak to dopadne. Oba loby šly na střed brány a oba jen o centimetry mířily nad.  Třetí gólovku měl Machalíček, když po nedorozumění v domácí obraně se na rohu malého vápna točil s míčem, vyběhnutý Červenka už byl na kolenou, ale Machalíčkovi se nepodařilo jej obstřelit ani nahrát spoluhráčům před opuštěnou branku. Rozhodla 87.minuta a skvělý coaching veselské lavičky, kdy konečně Veselá potvrdila roli favorita. Coach Ota Krajíček poslal v 84. minutě do hry Viktora Štěpánka, který skóroval před týdnem v Kostelci  a dnes doplatil  na přetlak v domácí sestavě a začínal proto na lavičce. Po třech minutách na hřišti se dostal čerstvý Štěpánek s míčem zprava do blízkosti malého vápna hostů a přihrávkou placírkou do prostoru mezi malé vápno a penaltu vybídl nepokrytého Tomáše Divokého ke skórování. Na rozdíl od předchozích šancí Veselé tentokrát hráč utkání netrefil žádného z hráčů před sebou a míč z jeho kopačky šel přímo k levé tyči, kde už Bakala tentokráte nedoskočil.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Záměrně jsem při losu soutěže volil takové číslo, abychom v 5. a 6. kole hráli doma a tím eliminovali možný nepovedený start do soutěže a dotáhli se včas případnými dvěma výhrami na vzdalující se soupeře. Že to bude úplně jinak, a my budeme po 5. kole na čele soutěže, tak to je pro nás na Veselé příjemný šok a odměna za poctivou práci jak samotných hráčů, tak všech co tady „fotbal“ dělají od mladší přípravky až po veterány. Také si to náramně užíváme, protože víme, že už za týden může být všechno úplně jinak.

FK Příluky
Jaroslav Brabec, funkcionář: Zápas byl plný šancí na obou stranách a nutno sportovně říci, že domácí se dostávali do šancí častěji. Jen díky našemu brankáři Bakalovi jsme drželi dlouho čisté konto. Škoda našich neproměněných šancí, které nás nakonec stály body. Domácí v závěrečném tlaku využili šanci a pro nás trochu krutě skórovali 2 min před koncem, ale takový je fotbal. Přijeli jsme bez pěti hráčů základu ale i tak jsme věřili v body, kádr na to má. Zlepšující výkon a posíleni o včerejší absentéry bychom měli proměnit konečně v body v dalším zápase doma s Lípou.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: GARGULÁK Tomáš - DOKOUPIL Tomáš, UHLÁR Ivo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku