FOTO, VIDEO: Skvělé fotbalové představení ve Vroutku před kamerami České televize!


Branky


1

Tribuny na vrouteckém hřišti zejí prázdnotou, kabiny osiřely, stanoviště komentátorů rozebráno a uklizeno, kamery ČT ze střechy zmizely společně s reklamními banery okolo hřiště. Treninkové hřiště je bez velkých stanů, přenosové vozy odjely. Vše se vrací k normálu a účastnící toho velkého televizního představení, hráči, trenéři, pořadatelé, funkcionáři se probouzí do všedního dne.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vroutecké vedení

 Ještě pořád nemohou uvěřit, že to vše co se v sobotu po obědě odehrávalo, nebyl sen. V myslích téměř tisíce přímých diváků i dalších tisíců diváků, kteří sledovali přenos na obrazovkách, zústávají vzpomínky na nádherné fotbalové představení v podání hráčů FK Vroutek a SK Ervěnice-Jirkov.

 

Ta báječná fotbalová sobota začala již v deset hodin dopoledne a začala hlavně pro nové fotbalové naděje, pro žáčky z přípravek, mladší i starší žáky. Ti všichni měli možnost ochutnat treninkové jednotky pod vedením profesionálních trenérů, mohli si změřit sílu své rány na branku, mohli si zahrát fotbálek v kleci, mohli se vyfotit s obrovskými postavami Pata a Mata. Téměř dvě hodiny fotbalových zkušeností a radostí  pro malé fotbalisty.

 

A již se přiblížila dvanáctá hodina , začátek hlavního zápasu a přímého přenost ČT Sport. Komentátoři Vlastimil Vlášek a Josef Němec, který sám odehrál několik zápasů v dresu FK Vroutek, jsou pripraveni, ambasadoři Jarda Kužel a Jarmil udílejí poslední rady svým mužstvům a už zní úvodní tóny hymny LM a žáčci a sličné vlajkonošky přivádí na hřiště oba týmy. Nám všem, kteří jsme něco podobného již zažili,  mrazí v zádech. Jsme pořád ještě ve Vroutku? Nezdá se nám to? Vlají vlajky, duní bubny, zní pokřiky fanoušků.  Je to pořád ještě A třída, nebo je to jiná liga?

 

Nezdá se nám to, protože zní úvodní hvizd rozhodčího a na hřiští hrají hráči Ervěnic a Vroutku. Žádný Krmenčík, Škoda, nebo Neymar. Vidíme známé tváře Globuse, Bůčka, Tončeka, Máši, Mladý Peli, Páťa Chroust, Míša Klíč... Jo, jsme ve Vroutku a hrajeme o další body do tabulky první A třídy skupiny B. Hráči se probouzí ze snu a prožívají opravdový zápas. Ale není to fakt opravdový zápas, je to zápas jehož scénář by si dokázal představit, natož napsat jen málokdo. 27. minuta a vroutecká euforie. Vedení 3:0 se zdá nezvratitelné a fanoušci očekávají slavné televzní vítězství.

 

Parádní představení graduje

68. minuta a všechno je jinak. První zvrat a Ervěnice se ujímají vedení 4:3. Diváci začínají vidět konec zápasu černě. 81. minuta a opět růžové brýle. Přišel druhý zvrat a Vroutek strhává vedení na svou stranu. 5:4. Ještě však není konec. Během osmi minut přichází domáci o vedení a třetí zvrat opět mění skóre tentokrát na 5:6 pro Ervěnice. Čtvrtý zvrat už nikdo nečekal, ani nepřišel a šťastnější mužstvo může slavit.

 

V ten nejméně vhodný čas ztrácí FK Vroutek svou domácí neporazitelnost. Bohužel do tohoto slavného zápasu nemohlo mužstvo nastoupit v nejsilnější sestavě, někteří klíčoví hráči ať už pro zranění či z jiných důvodů nemohlo k zápasu nastoupit a zbytek mužstva tak musel bojovat i za ně. A ke vší smůle se přidala i další dvě nucená odstoupení během zápasu. I to je fotbal. Hosté bujaře slaví své zasloužené vítězství a domácí zdraví své příznivce a se svěšenými hlavami odchází do kabin.

 

Nádherné fotbalové představení končí. Lepší reklama na fotbal by se nemohla povést. I ti, kteří přišli na fotbal možná poprvé, zjistili, jaká je to krásná hra a třeba začnou chodit dál. Mladí fotbalisté budou chtít jednou zažít něco podobného a ještě víc je to k jejich sportu přitáhne. Diváci u obrazovek určitě s překvapením zjišťují, že zápas přinesl pro diváka mnohem víc něž některý ze zápasů naší HET ligy. Sledovanost setřihu na FB přesahuje 85 tisíc shlédnutí! 

 

Zbývá již jen závěrečná tisková konference, hráči, trenéři, hosté, reportéři zápasu, ambasadoři sdělují své dojmy, odpovídají na více či méně fundované otázky z obecenstva, hosté dostávají dar od Čt sport, miče pro jejich mladé fotbalisty, a všechno krásné již končí. Teď již jen pořádná oslava, kterou si všichni zaslouží, a v sobotu zase čeká tvrdá práce na hřišti. Tentokrát bez kamer, bez tisícové divácké kulisy, bez mnoha reportérů, ale opět s odpovědností, bojem o každý míč a srdcem tlukoucím pro fotbal. Hoši děkujeme my na vas zase přijdeme!

 

Autor: Jaromír Hykl

VIDEOSESTŘIH

Desetiminutový sestřih z neuvěřitelného utkání naleznete na tomto odkazu.

 

POZÁPASOVÁ REAKCE KOMENTÁTORŮ ČESKÉ TELEVIZE



Ohlasy k zápasu


FK Vroutek
Jaromír Hykl: "Hráči obou mužstev mohou být hrdi na to, co předvedli. Bojovnost, fotbalové umění, srdce i duše. Na taková fotbal chceme chodit a takový fotbal se nám líbí. Nezbývá než všem poděkovat za neskutečný zážitek a žádné mužstvo, natož to domácí nemusí být smutné a věšet hlavy. Vroutek sice ztratil doma všechny body, ale tím, co předvedl na hřišti, se ztráta maže a boj o vyšší příčky v tabulce trvá a pokračuje s novým impulsem a novou energií."




Sestavy


FK Vroutek
M. Klíč [-] - J. Kukla [-] , J. Vlček [-] , M. Heinc [-] , Z. Machyna [-] - J. Baierl [-] , J. Sulovský [-] , J. Zvoníček [-] , R. Pelikán [-] (64. R. Gutwald [-] ) , P. Volkman [-] (36. V. Levchenko [-] ) - P. Chroust [-]

SK Ervěnice - Jirkov
M. Zajíc [-] - D. Pěnkava [-] (72. P. Pěnkava [-] ) , J. Šlachta [-] (81. L. Horáček [-] ) , J. Král [-] (90. J. Emmer [-] ) , A. Mostovoj [-] , M. Mašl [-] (66. L. Niš [-] ) , S. Dvořák [-] , J. Šefler [-] , T. Kuhz [-] (46. L. Růžička [-] ) , R. Bystrý [-] , J. Národa [-]

ŽK: 12. J. Zvoníček , 55. J. Sulovský , 90. M. Heinc - 89. J. Král , 89. J. Národa , 90. M. Zajíc .
Počet diváků: 940. Rozhodčí: Kolátor Petr - PROVAZNÍK Adam, FLADE Jens.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
9. 10. 2017 10:38
Fanoušek, Fotograf - FK Vroutek | Ústecký | Louny
Chybička se vloudila. Máte obrácená mužstva. Vroutek prohrál 5:6. Vstřelené branky a sestavy jsou obráceně ! Tabulka je tedy taky špatně !