Rezervu Měřína spasil střídající Robotka


Branky


0

Až ve druhém poločase se podařilo domácímu Měřínu B otočit zápas s Vírem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vír vyhrál první poločas

Za ideálního fotbalového počasí se v Měříně odehrál zápas mezi místním rezervním týmem a Jiskrou Vír. Domácí chtěli potvrdit svou 100% bilanci na domácím hřišti, ale první poločas byl pod taktovkou hráčů Víru. K první velké šanci se sice v 7. minutě dostal měřínský Kuřátko, ale svou šanci nevyužil. Minutu na to mohl jen litovat, po zahraném rohu letěl přetažený míč na zadní tyč a po nedůrazu domácí obrany Lukáš Piskač propálil tvrdou hlavičkou z hranice malého vápna domácího gólmana a otevřel tak gólový lístek. V 15. minutě se dočkal Kuřátko, po rychle rozehraném přímém kopu dostal do lajny míč Vokoun a posunul ho na vápno právě Kuřátkovi, který srovnal skóre pěknou střelou k tyči. Měřínští nebyli schopní celý první poločas držet míč a kupili nepřesnosti, branku hostí ohrozili pouze nahodile po rychlých přechodech. Naopak hosté hráli rychle, efektivně napadali a vyráželi do útoku hlavně dlouhými pasy. S nimi si ještě domácí dokázali poradit, ale z následných rohů byl Vír velmi nebezpečný a druhý gól nepřidal jen kvůli nepřesné koncovce. Vedení ale i tak hráči Víru zaslouženě strhli na svou stranu, v 38. minutě domácí obránce z malého vápna nešikovně posunul míč na vápno k Václavu Purči, ten vystřelil tvrdě doprostřed branky, ale po teči domácího stopera skončil míč v pravé šibenici.

Střídající David Robotka rozhodl

V druhé půli nastoupili domácí v úplně jiném rozpoložení. Zrychlili pohyb a zpřesnili nahrávku, odměnou jim za to bylo brzké srovnání. Už v 48. minutě Procházka rozehrál rychle přímý volný kop, míč posunul na vápno a osamocený Lukáš Pololáník zkušeně přeloboval vybíhajícího gólmana a míč se od tyče odrazil do brány. Měřínští si udržovali převahu a v 69. minutě se uplatnil střídající David Robotka, který si při autovém vhazovaní naběhl za obranu, Vokoun rychle vhodil dlouhý aut a Robotka z první usměrnil míč ke vzdálené tyči. Měřín měl stále převahu, ale po dvou dobrých šancích zahodili D. Kolouch a Pololáník. Vírští se dostávali do šancí spíše sporadicky a nebezpeční byli hlavně ze standardních situací, největší šancí byl přímý volný kop z poza vápna, ale umístěnou střelu na stranu brankáře vyrazil P. Kolouch na roh. V 84. minutě si Měřín pojistil výhru, kdy po pěkné kolmici mezi obránce obdržel míč Pololáník a posunul na Robotku, který svůj druhý gól dával do prázdné branky.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Měřín B
Petr Kolouch: První poločas jsme znovu totálně prospali, bez pohybu, přesnosti a pozornosti. I přes 3 střední záložníky jsme netvořili hru a můžeme být rádi, že první poločas skončil 1:2 a ne třeba 1:4. V poločase jsme si po klidné a konstruktivní diskuzi ujasnili role a v druhém poločase jsme hráli konečně to, co bychom měli. Nicméně jsme zase u toho, že neproměňujeme šance, místo abychom vedli o 3 branky, tak za stavu 3:2 na nás kope Vír přímák. Nic jsem neviděl, ale naštěstí jsem míč srazil na roh. Chválím tým, že i když jsme v zápase dvakrát dotahovali, tak jsme se nezlomili. Vyzdvihuji výkon Vokouna, který byl u třech gólů a samozřejmě dvougólového Robotku.

Jiskra Vír
Petr Šenkýř: V Měříně jsme začali zápas lépe jak domácí a celý poločas jsme odehráli nejlíp za celý podzim. Ve druhém nám odešla fyzička a domácí nás začali přehrávat a získali všechny body. V zápase nám chybělo pět hráčů ze základu a pátý zápas po sobě nehrajeme ve stejné sestavě. Máme hodně hráčů zraněných doufám, že se to co nejdřív zlepší.



Sestavy


TJ Jiskra Měřín B
P. Kolouch [-] - P. Král [-] , Š. Král [-] , J. Procházka [-] - J. Vokoun [-] , M. Hladík [-] , D. Kolouch [-] (75. T. Hrad [-] ) , L. Pololáník [-] , M. Sýkora [-] - T. Kuřátko [-] (46. D. Robotka [-] ) - V. Smejkal [-] (70. J. Zelinka [-] )

Jiskra Vír
J. Preisler [-] - E. Čech [-] (77. M. Havel [-] ) , M. Matuška [-] , L. Viktorin [-] , I. Kadlec [-] , V. Purč [-] (72. V. Oliva [-] ) , T. Piskač [-] - D. Šenkýř [-] (17. M. Krejčí [-] ) , J. Smolík [-] , V. Skoumal [-] (73. V. Sedler [-] ) - L. Piskač [-]

ŽK: 87. L. Piskač .
Hráči zápasu: D. Robotka , J. Vokoun .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: LIŠKA Jiří - HLADÍK Jiří (N), SKOUMAL Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.