4:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.04.2015 16:00

17.kolo, Olomoucký | 1.A třída sk. A, 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hladké vítězství favorita


Branky


0

V okresním derby I.A třídy se překvapení nekonalo. Suverén soutěže si bezpečně zajistil další tři body

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po odloženém úvodním kole to byla pro oba soupeře jarní premiéra a dopadla podle očekávání jasnou výhrou Jeseníku. Stadiony obou klubů jsou od sebe vzdáleny pouhé tři kilometry a tak lze hovořit o skutečném derby. Však také na jesenický fotbalový stánek zavítaly téměř čtyři stovky diváků. Hostující "kotel" vytvořil parádní fotbalovou atmosféru, Řetězárně ale divácká podpora nebyla nic platná. Jeseník na hřišti dominoval od první do poslední minuty a soupeře prakticky k ničemu nepustil.

Tři údery, které rozhodly

První poločas se hrál podle předpokládaného scénáře. Česká Ves, vědoma si velké protivníkovi kvality, vsadila vše na defenzivní kartu a bránila v hlubokém obranném valu. Jeseník dlouhé minuty nenacházel recept na kompaktní obranu, přesto si připravil solidní příležitosti po rohových kopech. A ve 26.minutě domácí poprvé udeřili: centrovaný míč se v závaru před brankou dostal až k důraznému Břízovi, který z bezprostřední blízkosti poprvé rozjásal jesenické fanoušky. Řetězárna ani po první inkasované brance neopustila zákopové pozice a spoléhala na dlouhé nákopy v naději, že se snad urodí nějaká ta brejková příležitost. Domácí ale nic takového nepřipustili a sami dál zvyšovali tlak, kterým nutili soupeře k chybám. Ve 35.minutě Bříza pronikl po levé straně, zpětnou přihrávkou našel Karakasidise a jesenický veterán s třetiligovými zkušenostmi se z hranice šestnáctky nemýlil - 2:0. A v úplném závěru první půle stejný hráč poslal dlouhý nákop před branku, gólman Till neudržel balon a dorážející Macura už měl snadnou pozici. Jeseník šel do kabin s tříbrankovým náskokem.

Žádné komplikace

Druhé dějství přineslo hned ve svém úvodu nejfotbalovější moment sobotního odpoledne na jesenickém stadionu: domácí kapitán Macura se po rohovém kopu položil do střely, parádním nůžkami vyzval brankáře Tilla k podobně efektnímu zákroku a ochozy tleskaly oběma aktérům. Jeseník dál tlačil a soupeře do ničeho nepouštěl, skóre se ale měnilo už jen jednou: v 83.minutě snad poprvé Řetězárna trochu více otevřela hru a hned byla potrestána, když Kysela utekl od půlicí čáry a nekompromisní střelou k tyči nedal brankáři Tillovi žádnou šanci. 

Jeseník zaslouženě vyhrál 4:0 a po klopýtnutí nejbližších pronásledovatelů zvýšil náskok v čele tabulky. 



Ohlasy k zápasu


FK Jeseník
Tomáš Bříza (předseda klubu): Kluci byli v úvodu nervozní, přece jen to byl první jarní zápas a hned okresní derby s Českou Vsí. Po prvním gólu se naše hra uklidnila. Na hřišti jsme po celý zápas jasně dominovali. Jsem rád, že se hrálo oboustranně korektně a že přišla tak vysoká návštěva.

SK Řetězárna
Ivan Kratochvíl (trenér): Všechny tři góly v prvním poločase jsme soupeři darovali vlastními zbytečnými chybami. Pro nás tohle ale nebyl ten důležitý zápas, věděli jsme, že můžeme jen překvapit a trochu potrápit favorita, což se bohužel nepovedlo. Teď jsou před námi utkání s rovnocennými soupeři, na ty se chceme dobře připravit.



Sestavy


FK Jeseník
M. Vrána [-] - V. Novák [-] (60. J. Daniel [-] ) , J. Karakasidis [-] , D. Macura [-] , T. Glac [-] (81. P. Glac [-] ) - L. Woitek [-] , J. Minka [-] (55. M. Hanzlík [-] ) , B. Mlynář [-] , P. Plhák [-] (50. J. Nepožitek [-] ) - P. Kysela [-] , A. Bříza [-] (65. V. Keltner [-] )

SK Řetězárna
J. Till [-] - M. Salva [-] , J. Kočí [-] , R. Michálek [-] , A. Obšil [-] - J. Bruckner [-] , D. Nedvěd [-] , L. Václavský [-] , R. Hrabala [-] , Z. Opravil [-] - J. Babčák [-]

ŽK: 75. B. Mlynář - 85. R. Hrabala .
Hráči zápasu: J. Karakasidis - J. Till .
Místo: Jeseník. Počet diváků: 350.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.