Švec hrdinou Klimkovic


Branky


49. R. Švec
0

Netradičně v neděli jsme přivítali na domácím hřišti hosty z Kozmic. Hosté patří tradičně k ambiciózním celkům naší soutěže a každoročně jsou adepti na postup, nejinak je tomu i letos. Před utkáním naše mužstvo sužovala řada absencí. Za červenou kartu z minulého utkání chyběl Jirka Teichmann, Michael Klemiš a Kuba Drábek jsou na dovolené a den před utkáním skolila viróza Filipa Čavoje.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek utkání se našim hráčům povedl. V páté minutě se ke střele zpoza šestnáctky dostal Marek Lubojacký a jeho střelu musel hostující brankář Sajdok vyrazit na roh. Na ten si nejvýše naskočil Jarda Bednář, bohužel mířil nad. V jedenácté minutě zahrával Rosťa Švec další roh, který tentokrát dolétl na hlavu Marka Lubojackého, jenže jeho "koníček" sebral do rukavic opět brankář hostí. V osmnácté minutě dostal pěkný míč za obranu Rosťa Švec, jeho lob ale konečky prstů brankář vyškrábl na roh a z něj mířil Jarda Bednář hlavou, z dobré pozice, vedle. Poté se do hry začali dostávat více i Kozmice a jejich kontry byly nebezpečné, ovšem do pořádného zakončení se nedostali. Za zmínku stojí pouze Tomisova hlavička po standardní situaci, kterou Michal Bača vyboxoval do bezpečí. Ve třicáté první minutě dostal další míč za beky Rosťa Švec, brankář hostí byl však z brány včas venku a i tentokrát Rosťův pokus o přehození zlikvidoval. Ve třicáté šesté minutě měli velkou šanci také hosté. Rychlý protiútok táhl Herák, přihrál do vápna zabíhajícímu Gaiovi, toho ale Michal Bača vychytal. Ve čtyřicáté první minutě přišla hezká akce domácích. Honza Švábík se zbavil protihráče a poslal dlouhý křížný balón na Rosťu Švece. Ten tentokrát volil razantní zakončení, protože se do míče opřel z rovnou z voleje, jenže i tentokrát byl brankář úspěšnější. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

 

Do druhého poločasu vstoupili Kozmice aktivně a během první minuty zahrávali dva rohové kopy, ze kterých nic nebylo. Naopak ve čtyřicáté deváté minutě se konečně dočkali domácí diváci. Honza Švábík dobře podpořil útok, na levé straně se zbavil obránce a přesným centrem našel Rosťu Švece, který poslal placírkou míč přesně k tyči a vstřelil tak svou první branku v klimkovickém dresu - 1:0. Po brance chtěli Kozmice odpovědět a deset minut naše hráče pořádně svírali a do vápna létal jeden balón za druhým, ale nebezpečná byla pouze akce, kdy na zadní tyči byl zcela volný Jiřičný, ale v rozhodující chvíli míč špatně trefil hlavou a ten letěl hodně vedle. V šedesáté sedmé minutě jsme se vymanili z tlaku a podnikli útok, po kterém se ve vápně dostal do zakončení Marek Lubojacký, brankář jeho střelu vyrazil pouze ke Karlovi Konečnému, který levačkou netrefil zcela odkrytou bránu. V sedmdesáté sedmé minutě mohl definitivně výhru pojistit David Vostárek, ten z levé strany prošel do šestnáctky, obstřelil brankáře, ale s ním i zadní tyč. Závěrečné minuty se hosté pokoušeli o nápor, kdy všechny balóny posílali před naši bránu, naše obrana v čele s Michalem Bačou si však se vším poradila a my si tak připisujeme do tabulky další tři body za výhru 1:0.

 

zdroj: http://www.tjklimkovice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Klimkovice
Utkání zhodnotil trenér Jan Woznica:: Dnes jsme nastoupili proti silnému soupeři, který byl zatím rozhodně nejfotbalovější. Úvodních dvacet minut jsme byli aktivní, tak jak jsme si v kabině řekli, chtěli jsme hrát i do šancí jsme se dostali, jen škoda, že jsme žádnou neproměnili. Potom se hra vyrovnala a odehrávala se hlavně mezi vápny. Na začátku druhého poločasu jsme se prosadili gólově a asi s vědomím hubeného náskoku jsme se zatáhli docela hluboko a Kozmice nám posílali jeden centr za druhým do vápna. Naštěstí žádnou větší příležitost si nevypracovali, my jsme měli ještě dvě nebo tři možnosti, kdy utkání definitivně rozhodnout, bohužel se nepovedlo a byly to nervy až do konce. Hráči ale zaslouží pochvalu, hráli zodpovědně a o ten gól jsme byli prostě lepší. Taky jsem rád, že některé věci z tréninku už se v utkání objevují skoro automaticky. Rozhodně neusínáme na vavřínech a za týden pojedeme do Chuchelné pro další body".




Počet diváků: 80. Rozhodčí: BARTEK Libor - KROKOSZ Zdislav, ZÁVODNÝ Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.