1:6
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2017 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradec převálcoval Úvalno


Branky


22. M. Ryška - 25. T. Krejsa , 47. T. Juřina (vl.) , 50. M. Lichý , 52. P. Valenta , 59. T. Krejsa , 61. T. Krejsa
0

Report z pohledu hostujícího týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vstup do utkání byl pro nováčka soutěže 1.B. třídy hodně krutý. Na hřišti začal nepochopitelně úřadovat rozhodčí a již v 3. minutě ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu hostí. Velmi překvapený Hradec a nemalá hrstka jejich fanoušků se ještě nechápavě divila tomuto rozhodnutí, když domácí exekutor penaltu kopl vedle. To však nebyl jediný exces dvanáctého hráče Úvalna. Jakýkoli pokus hradeckých o ofenzivu byl rázně zastaven, letmý kontakt s protihráčem se pískal okamžitě proti jejich svatyni a ze zápasu se stávala fraška. Přesto se hostující dostali do nadějných šancích, a to hlavně Krejsou, který hlavou mířil vedle a nohou vyzkoušel pozornost brankáře Úvalna. Domácím se v 11. minutě podařilo nastřelit tyč a zkáza pro Hradec přišla ve 23. minutě. Po střele z dálky nedokázal hradecký brankář Tomáš Mrázek udržet v náručí míč, ten mu vypadl před dotírajícím domácím útočníkem, který prudkou střelou zametl míč do sítě - 1:0. Vyrovnání přišlo o čtyři minuty později, kdy po rychlé kolmici Martina Škrobánka se uvolnil Pavel Valenta a ten zprava míč poslal do pětky, kde atakovaný Tomáš Krejsa doklepl balón do brány - 1:1. Ve 27. minutě mohl Pavel Valenta běžet od půle sám na gólmana domácích, ale hlavní arbitr si vymyslel jeho postavení mimo hru. O dvě minuty později pak zcela zřejmý faul na Pavla Valentu v šestnáctce domácích vytáhl rozhodčí mimo pokutové území a přímý kop Tomáše Krejsy skončil po skvělém zákroku domácího brankáře pouze na rohu. Poločas se pomalu dohrával do konce a nepřesný rozhodčí neustále udivoval svými kousky nejen hráče a realizační tým hradeckých, ale i diváky obou mužstev.

 

Začátek druhého poločasu byl pro tým z podzámčí okresu Opava jako z říše snů. Ve 48. minutě kopal Lukáš Petřík přímý kop z půli hřiště a jeho centrovaný míč do šestnáctky domácí obránce hlavičkoval za záda svého gólmana. Stav 1:2 se však brzy rychle měnil, kdy za dvě minuty Pavel Valenta poslal míč doprava na Martina Škrobánka a ten centrem našel na vzdálenější tyči Matyáše Lichého, který prostřelil domácího brankáře - 1:3. I toto skóre se za tři minuty obměnilo, poněvadž Matyáš Lichý pro změnu z levé strany nacentroval před bránu Úvalna a zde stojící Pavel Valenta dotlačil balón do branky - 1:4. V té chvíli na hřišti snad bylo pouze jedno mužstvo a zkoprnělí domácí hráči nestačili čelit dalším a dalším nájezdům hostí. V 59. minutě Norbert Lichý vyhrál souboj se svým protihráčem, nahrál svému bratrovi Matyášovi, ten vysunul do pokutového území Tomáše Krejsu, který přesnou střelou překonal domácího brankáře - 1:5. Zkázu pro TJ Úvalno dokončil opět Tomáš Krejsa, který si hlavou naběhl na roh Lukáše Petříka a svým gólem zpečetil svůj hattrick a upravil stav zápasu na konečných 1:6. Ve velkých šancích se pak ještě dvakrát předvedl Martin Škrobánek a nadějný byl i samostatný únik Matyáše Lichého, jenže míč vždy skončil mimo bránu a utkání tak skončilo zcela jasnou výhrou hostujícího týmu.

 

Autor: René Černohorský



Ohlasy k zápasu



TJ Hradec n/M
René Černohorský (sportovní vedoucí):: Tušili jsme, že to nebudeme mít jako nováček soutěže jednoduché, ale to co předváděl zejména v 1. poločase pan rozhodčí hraničilo se vším možným i nemožným. Myslím si, že takový člověk by vůbec neměl na hřiště vstupovat, poněvadž tím kazí radost ze hry a sportu všem hráčům, lidem kolem fotbalu, ale i divákům. Pokud by někdo z oprávněných činovníků shlédl videozáznam tohoto utkání, tak by si sudí už nemohl snad nikdy odpískat ani jediné mistrovské utkání. V okrese Opava jsem se s takovým rozhodčím snad nikdy nesetkal, i když bývám často kritický k jejich rozporuplným výkonům. Moc bych si přál, aby arbitři nebyli ti, kteří rozhodují zápasy, ale aby to nechali na hrajících hráčům a zbytečně neovlivňovali chod duelů. Přes různé křivdy jsme se ale dostali do utkání, po obdržené brance docela rychle vyrovnali a nástup do 2. půle byl z říše snů. Během pár minut jsme vsítili několik hezkých branek, přičemž skóre jsme mohli navýšit. Výsledek je pro domácí asi krutý, v první polovině zápasu se mi líbili zejména jejich dva nebezpeční útočníci, ale první výhru v 1.B. třídě jsme si myslím po právu zasloužili. Děkuji hráčům za skvělý výkon, velkému davu fanoušků za podporu a budu nesmírně rád, když v tomto trendu budeme pokračovat. Teď je zapotřebí se připravit a soustředit se na zápas podzimu, což je domácí derby s mužstvem TJ U plus U Žimrovice. Co mě mrzí je však fakt, že představitelé tohoto oddílu nepřijali naši nabídku a zajisté velmi zajímavý duel se neodehraje v sobotu 19.8.2017 od 10 hodin dopolední, ale až v řádné hrací době, tedy od 16. hodiny, a to v době, kdy kousek od hřiště bude probíhat kulturně společenský festival Hrady a zámky. Myslím si, že odmítnutím našeho návrhu přesunout utkání na sobotní dopoledne přijde velká fotbalová veřejnost o jedinečný zážitek...



Sestavy


FK Úvalno
F. Kočenda [-] - M. Žitník [-] , J. Eckl [-] (85. M. Pros [-] ) , Z. Sovadina [-] , K. Sovadina [-] , M. Ryška [-] , T. Juřina [-] , M. Slezák [-] (75. P. Buráň [-] ) , P. Matušinský [-] , M. Krupík [-] , J. Komžík [-] (56. M. Škývara [-] )

TJ Hradec n/M
T. Mrázek [-] - P. Valenta [-] (75. M. Černín [-] ) , R. Lichý [-] , R. Holuša [-] , M. Škrobánek [-] , N. Lichý [-] , L. Petřík [-] (70. D. Škvára [-] ) , T. Krejsa [-] (82. M. Fischer [-] ) , T. Moc [-] (65. M. Šimeček [-] ) , M. Lichý [-] , R. Kubánek [-]

ŽK: 28. M. Slezák - 5. P. Valenta , 6. M. Škrobánek , 35. L. Petřík , 44. T. Moc .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: FANC Josef - DUDEK Matěj, JANÁČ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.