1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.11.2017 13:00

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavík zajistil tři body pro Slatiňany


Branky


0

Rozhodující gól padl v 51. minutě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pokud jsme chtěli po podzimu udržet kontakt se špičkou tabulky, nesměli jsme v posledních 2 zápasech zaváhat. První z nich bylo utkání se zdatným nováčkem z Lanškrouna, který byl v tabulce před tímto zápasem o 2 body před námi a možná úvodních 6 kol vedl tabulku. Zápas byl zkraje týdne vzhledem ke stavu terénu na hlavním hřišti ve Slatiňanech a předpovědi počasí na víkend přeložen na umělou trávu MFK Chrudim. Nakonec se sice ukázalo, že ve Slatiňanech se mohlo hrát, ale to už se nedalo na poslední chvíli změnit. Takže domácí hřiště pro nás moc domácí nebylo – jednak proto, že Lanškroun na UMT trénuje a odehrál tam i mistrák proti MFK Chrudim a jednak proto, že nás v této zimě nepřišlo povzbudit tolik příznivců, kolik by přišlo ve Slatiňanech. Naši však mohli začít hned zkraje gólem. Hned v 1.minutě uvolnil Trňák Koblasu, ten sběhl před vápno, křížnou přízemní nahrávkou hledal nabíhajícího Váchu, jenže tomu na malém vápně chyběl ke gólu jeden krok… Soupeř poprvé zahrozil ve 13.minutě, když po zblokované střele jejich hráče z přímého kopu z 25 metrů se míč odrazil k témuž hráči soupeře, ten pohotově vypálil, někdo v chumlu na velkém vápně míč tečoval a Jehlička měl co dělat, aby míč vyrazil.  Za 2 minuty našel přesnou příhrou Koblasa Váchu, ten si dobře zpracoval míč, dostal se za beky a levačkou z 12 metrů prudce a přesně vypálil. Gólman hostí však reflexivním zákrokem chytil jistý gól! Postupem času se ukázalo, že to zdaleka nebylo naposled, co se mu to podařilo… Důležitým momentem zápasu byla situace ve 29.minutě. Beneš na půlce šlapákem zepředu fauloval hráče hostí a byl bez žlutého varování dost přísně vyloučen. Je však zajímavé a zarážející, že faulovaný hráč Lanškrouna se sice nechal asi 2 minuty ošetřovat, ale pak už vběhl na hřiště a až do konce zápasu (!!) patřil k nejrychlejším hráčům hostí bez nějakého kulhání! Ale naši už museli hrát více než hodinu jen v desíti lidech… Nutno však říci, že převaha jednoho muže v poli moc znát nebyla. Ve 31.minutě pálil po našem rohovém kopu prudce a přesně Chvojka, ale brankář soupeře vytáhl další výtečný zákrok a gólovou ránu vyrazil. Nejnebezpečnější šance hostí přišla ve 38.minutě. Po rohu Lanškrouna Jehlička nedostatečně daleko vyboxoval míč, ten se dostal k hráči hostí, který z 12 metrů trefil levou tyč naší brány. Ve 44.minutě se dostal do další naší vyložené šance Slavík, jenže gólman se mu na malém vápně vrhl pod nohy a další vyloženou příležitost chytil. Takže poločas skončil bez branek.


Po změně stran se čekalo, jak dlouho náš oslabený celek vydrží s dechem. Ale obavy se nenaplnily. Hned ve 46.minutě po centru Slavíka zakončoval zleva ve vyložené pozici Koblasa, ale ze 7 metrů neuvěřitelně netrefil bránu! Za svou aktivní hru v deseti lidech jsme však přece jen byli odměněni gólem. V 51.minutě odcentroval Vladyka z trestného kopu na hlavu Chvojky. Ten hlavičkou tlačil míč k levé tyči, kam jej nakonec vyrazil gólman soupeře, jenže míč se odrazil zpět před prázdnou bránu, kde pro dobíhajícího Slavíka nemohl být problém z metru dokopnout míč do sítě – 1:0. Naše hráče gól samozřejmě povzbudil a zanedlouho jsme měli další tutovku. V 57.minutě běžel Vácha od středového kruhu sám na brankáře a ten proti němu dost daleko vyběhl. Takže náš útočník si mohl vybrat – přehodit jej nebo udělat mu kličku a střílet do prázdné. Zvolil si druhou možnost. Gólmana obešel, jenže pak místo střely do opuštěné brány zaváhal a následně přišel o míč, když mu jej ukopl vracející se bek. Ale to nebylo všechno. O minutu později šel Vácha opět sám na brankáře (tentokrát ve vápně), jenže tentokrát se pro změnu s balónem zamotal a nakonec opět ani nevystřelil. To byly dvě stoprocentní šance! V 70.minutě běžel od středového kruhu sám na gólmana pro změnu Slavík. Bekům bez problémů utekl, doběhl až před vápno, jenže pak vystřelil vedle! To už jsme padali do mdlob. Zahodit takovéto šance se nám nemuselo vyplatit. Naštěstí soupeřova snaha o vyrovnání a taktika dlouhých nakopávaných balónů úspěch neslavila. Bylo to proto, že naše obrana dirigovaná skvěle hlavičkujícím Chvojkou prakticky vše odvrátila, aniž by se lanškrounští dostali do vápna nebo do šance. Naopak ještě dvě (!!) jsme krátce před koncem měli my. V 87.minutě si Slováček ve vápně prohodil jeslemi beka soupeře, dostal se za něj, byl jím však zezadu faulován. Jenže píšťalka sudího nepochopitelně mlčela a jasnou penaltu nepískla! A v 1.minutě nastaveného času utekl obraně Pokorný, naservíroval míč po zemi na malé vápno na Mihulku, ale ten z malého vápna z jasné gólové pozice branku nedal! Naštěstí už nám to tolik nevadilo, protože zanedlouho se ozval závěrečný hvizd sudího a my jsme se mohli radovat z naprosto zasloužených 3 bodů i přesto, že jsme 2/3 zápasu hráli oslabeni o jednoho muže. O to je naše výhra cennější, ale měla být daleko vyšší. Těch našich neproměněných vyložených šancí bylo až moc. Posledním zápasem podzimu pro naše áčko je dohrávka v okresním derby v Hlinsku příští neděli. Snad tam už nebude sníh….

Více zde: http://spartakslatinany-cz.webnode.cz/news/mistrovsky-slatinany-lanskroun/



Sestavy


Spartak Slatiňany
R. Jehlička [-] - P. Vladyka [-] , J. Koblasa [-] (60. M. Slováček [-] ) , J. Malý [-] , M. Chvojka [-] , O. Hauf [-] , T. Beneš [-] , D. Drahý [-] (65. M. Pokorný [-] ) , J. Slavík [-] (90. M. Kudrnka [-] ) , T. Vácha [-] (89. D. Mihulka [-] ) , V. Trňák [-] (56. T. Koudelka [-] )

FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - O. Doležal [-] (85. J. Jaroš [-] ) , F. Ptáček [-] , Š. Kolomý [-] , L. Komínek [-] (78. D. Jung [-] ) , L. Krejsar [-] , D. Skalický [-] , P. Savych [-] , J. Karlík [-] , S. Popelář [-] , R. Šišan [-] (60. P. Stasiowski [-] )

ŽK: 75. M. Pokorný , 85. T. Koudelka - 60. R. Šišan , 65. P. Savych , 75. S. Popelář . ČK: 29. T. Beneš .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Mrázek Aleš - MRKVIČKA Martin, UJEC Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.