FOTO: Rudná získala důležité tři body


Branky


0

Dění utkání podrobně vylíčil trenér Rudné Petr Vraštil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kaucký otevřel skóre

Úvod zápasu byl z naší strany tragický, když na nás možná dolehla tíha tohoto utkání a byli jsme hodně nervózní. Hned kolem páté minuty vyrobil hrubku právě náš brankář, když přišel lehce o míč, ale hostující hráč v koncovce nepochopitelně zklamal. Při dalším nedorozumění mezi Stöklem a Krejčím, kteří vyslali hostujícího útočníka tváří v tvář proti Millerovi, se náš brankář už předvedl v nejlepším světle a tutovku lapil!

 

V 8. minutě zápasu došlo konečně k doplnění týmu na plný počet. Asi v desáté minutě se po jednom nákopu a chybné komunikaci hostující obrany dostal před brankáře Milan Kotouč. Hostující gólman se na míč nedokázal dostat a náš hráč ho přehlavičkoval, když však chtěl pokračovat v pohybu za míčem, byl brankářem Chlumce atakován. Z mého pohledu jednoznačně penaltový zákrok, ale píšťalka se neozvala. Teprve kolem 15. minuty jsme se trochu srovnali, ale optickou převahu měli stále hosté. Hra byla oboustranně nepřesná a bojovalo se převážně uprostřed hřiště. Tlak hostujícího týmu opadl kolem 25. minuty a my jsme se konečně začínali dostávat do zajímavých střeleckých pozic. První náznak šance měl Stökl, ale nedokázal překonat svoji zasekávačkou posledního obránce.

 

Ve 32. minutě vyjel náš kapitán Patrik Zmeškal, posunul míč na Marka Kauckého, ale ten možnost ke střele prováhal a pokus o přihrávku už mu obránce zblokoval. Vše si stejný hráč vynahradil ve 36. minutě, když po vysunutí od Milana Kotouče už z podobné pozice brankáře prostřelil a poslal nás do vedení, 1:0! Tento gól hosty zmrazil a síly se vyrovnaly. Do konce poločasu už ani jeden tým žádný gól nedal.

Zmeškalovy trefy

Do druhé půle jsme šli s cílem vyvarovat se podobných chyb, jaké jsme předváděli v první půli a neinkasovat. Hosté změnili rozestavení, dvakrát vystřídali a snažili se nás zatlačit. Velký pozor jsme si museli dávat na kreativního Petra Veselého, který nám dělal starosti už první půli. Hned po šesti minutách jsme však zahrávali rohový kop. Roman Wrobel ho přetáhl a našel Zmeškala, který se prosadil sice na dvakrát, ale jeho parádní trefa znamenala navýšení vedení, 2:0!

 

Od této chvíle jsme začínali věřit, že utkání dovedeme do vítězného konce. Hráči Chlumce se přesto dostali do dvou velkých šancí, ale náš brankář dokazoval, proč má na svém kontě 252 ligových zápasů! V 66. minutě jsme zahrávali další rohový kop a svým důrazem se znovu prosadil náš kapitán, 3:0!

 

Hosté už se přestali soustředit na obranu a my se až do konce zápasu dostali do několika šancí, které volaly po gólech. Ani Kaucký, ani dvakrát Wrobel však brankáře už nepřekonali. V 81. minutě ještě vzplály emoce, když byl ostře atakován na půlce náš kapitán, ale vše se nakonec uklidnilo, zápas se spořádaně dohrál a my slavili vítězství 3:0! Myslím, že všichni naši hráči si hrábli na dno, ale i tak bych chtěl ještě vyzdvihnout přínos jednoho hráče, kterým byl Milan Kotouč. Ten nastoupil po více než měsíční pauze, ale na jeho hře to nebylo znát. Přihrál na první gól, schytal mnoho ran a dřel do úmoru!

 



Ohlasy k zápasu


FK Rudná
Petr Vraštil (trenér): V sobotu 7. 10. 2017 jsme nastoupili doma k velice důležitému zápasu a soupeřem nám byl SK Chlumec, který měl na svém kontě šest bodů. Domácí prostředí mělo být v tomto zápase výhodou. Naše situace nám také velela, jít jednoznačně za vítězstvím, protože další bodová ztráta už by byla obrovským problémem. Co se nám opět nevyhnulo, byly problémy se složením sestavy. Na poslední chvíli vypadli hráči Soukup, Vlček, Berecz, a když k tomu připočteme zraněné Kotouče D., Jellúše a omluvené Bialka, Smutného, tak jsme si zavařili již před zápasem. Navíc se opozdil se svým příjezdem Míra Rott, který měl v nohách večerní zápas ve futsalové lize a dlouhou cestu z venkovního zápasu. Protože jsem se rozhodl na něj „čekat“ zahájili jsme zápas s deseti hráči! Do branky nastoupil při absenci obou brankářů, po vzájemné dohodě poprvé Míra Miller a za to, že se zachoval jako profesionál, mu musíme všichni poděkovat, protože rozhodně nepřišel do Rudné kvůli chytání!




Počet diváků: 60. Rozhodčí: Stehlík Jan - JAROLÍMEK Miloš, MALÝ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.