J. Lukášek 79. (p.)
1:3
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 14:30

13.kolo, Divize E, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kapusta přišel a zvítězil


Branky


79. J. Lukášek (p.) - 52. L. Matůš , 86. J. Kapusta , 89. J. Kapusta
0

Takticky vyzrálý, nanejvýš zodpovědný a velmi dobrý výkon ve všech řadách předvedli Vsetínští na půdě sympatického nováčka ze Šternberku. Po celou dobu byli lepším mužstvem a po zásluze si odvážejí cenné tři body. Tímto vítězstvím se pomalu přibližují k vodám klidného středu a boj o případný spodek tabulky, který visel ve vzduchu, jednoznačně odvrátili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Důležité utkání, zejména pro domácí, začalo jejich náporem.

 

Již ve 2. minutě si vytvořili šanci, která skončila hlavičkou Hlaváčka těsně nad.

 

Hosté hru srovnali přibližně v 10. minutě, kdy pronikl z levé strany do pokutového území Amrich, ale na jeho centr nedokázal nikdo ze vsetínských hráčů zareagovat.

 

O dvě minuty později postupoval rovněž z levé strany hostující Surovec, přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Amricha, jenže jeho technická střela obloučkem sice přeskočila vybíhajícího domácího brankáře Sohlicha, avšak branku minula.

 

Od této chvíle začali mít Valaši opticky navrch.

 

V 18. minutě se dostali domácí do první vážnější příležitosti, naštěstí pro hosty téměř z bezprostřední blízkosti Mudrák, nejstarší hráč na hřišti, branku minul.

 

Ve 22. minutě nebojácně mířil do velkého čtverce Mydlář, před šestnáctkou byl nemilosrdně sražen domácím Kopeckým a Vsetínu se naskytla možnost zahrávat trestný kop.

 

K míči se postavil Bartozel, jenže nastřelil pouze zeď domácích.

 

Vsetínští v těchto minutách kontrolovali míč a vytvářeli si další šance.

 

Tu prozatím největší měl ve 26. minutě po úniku Mydláře Matůš, jenže z hranice malého pokutového území mířil hlavou vedle.

 

Od tohoto okamžiku se hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem obrany soupeřů byly lepší útoků.

 

Ve 39. minutě postupoval zcela sám po levé straně do pokutového území Surovec, jenže ve výhodné pozici místo střely volil přihrávku, která ale nenašla adresáta.

 

Zbytek první půle se dohrával v poklidném tempu a za bezbrankového stavu odcházeli oba soupeři do kabin.

 

 

 

 

Nástup do druhé půle patřil domácím.

 

 

 

Ve 47. minutě unikl po pravé straně Hustý, odhodlal se ke střele, ale branku přibližně z deseti metrů minul.

 

Hosté reagovali o dvě minuty později Bublákem, jehož přízemní ránu brankář Sohlich zlikvidoval. Od této chvíle měli Vsetínští jasnou převahu a diktovali tempo hry.

 

 

 

A úspěch v podobě vstřelení vedoucího gólu visel ve vzduchu.

 

 

 

Stalo se tak v 51. minutě, ve které našel přesným centrem z pravé strany Jaroš Matůše, a ten hlavičkou pod břevno nedal domácímu gólmanovi šanci. 0:1.

 

 

 

Tlak Vsetína sílil a v 53. minutě mohli jít Vsetínští do dvoubrankového vedení.

 

 

 

Bublák však po centru Bartozela trefil pouze ruce domácího gólmana. Další velkou příležitost promarnil v 57. minutě Jaroš, jenž se zcela sám ocitl před Sohlichem, ale branku nepochopitelně minul.

 

 

 

Tato promarněná možnost mohla stát Vsetín vedení v 66. minutě, kdy se probil do šestnáctky Mudrák a jen díky včasnému čistému skluzu Dulíka nebylo srovnáno.

 

 

 

Ihned z následného protiútoku se dostal do obrovské šance Matůš, ale branku přestřelil. Tento moment mohl zakrátko hosty velmi mrzet, neboť v 78. minutě, snad po jediné chybě ve středu obrany, zatáhl Kresánek lehce zezadu za dres v šestnáctce nabíhajícího domácího Smrčka a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop.

 

 

 

K míči se postavil Lukášek a bezpečně proměnil. 1:1.

 

 

 

Domácí očividně ožili a hosté se začali najednou strachovat alespoň o jeden bod.

 

 

 

Jenže trenér Vsetína vytáhl z rukávu v 83. minutě velký triumf.

 

 

 

Na hřiště, za do té doby velmi dobře hrajícího a srdnatě bojujícího Matůše, poslal Kapustu, který se trenérovi za projevenou důvěru odvděčil v 85. minutě, kdy hlavičkou po ideálním centru Amricha zajistil svému týmu vedení. 1:2.

 

 

 

To však z jeho strany nebylo vše. Téměř na vlas stejnou situaci předvedli Vsetínští v 89. minutě, kdy opět Amrich stejným způsobem vybídl ke skórování znovu Kapustu, a ten hlavou z bezprostřední blízkosti nezaváhal. 1:3.

 


Poté již v pohodě hrající Valaši dotáhli vedení do zdárného konce a po závěrečném hvizdu přesného arbitra Šištíka tak mohli slavit své první vítězství na půdě soupeře, čímž způsobili obrovskou radost nejen sobě, ale i svým nejvěrnějším příznivcům.

Zdroj: FC Vsetín

 



Ohlasy k zápasu



FC Vsetín
Jakub Eliáš, kapitán: Do zápasu jsme šli s tím, že potřebujeme konečně přivézt i body z venku, což se nám podařilo. Prvních patnáct až dvacet minut to byla taková oťukávaná, balón lítal hodně vzduchem. Pak jsme začali hrát po zemi a soupeře jsme přehrávali. Za zmínku stojí velká šance Matůše, který hlavou "koníčkem", z malého vápna, bohužel přestřelil. Co se nepovedlo do první půlky, tak hned na začátku té druhé to Matůšovi vyšlo náramně a podruhé už se nemýlil. Poté jsme mohli z mnoha šancí přidat uklidňující gól, bohužel jsme po sporné penaltě inkasovali a Šternberk začal myslet na plný bodový zisk. Tyhle myšlenky však uťal střídající Kapusta, který po ukázkových centrech, v rozmezí posledních 5 - ti minut, rozhodl hlavou o osudu utkání. Vítězství jsme si zasloužili a potvrdili jsme vzrůstající formu z posledních zápasů, ale potřebujeme to vše doma potvrdit, za týden proti Novým Sadům.



Sestavy


FK Šternberk
L. Sohlich [-] - P. Novosad [-] , J. Lukášek [-] , M. Tomanec [-] , R. Kopecký [-] , M. Kuba [-] , J. Smrček [-] - P. Hustý [-] , J. Toman [-] , T. Mudrák [-] - T. Hlaváček [-]

FC Vsetín
J. Eliáš [-] - D. Dulík [-] , M. Mydlář [-] , T. Kresánek [-] , J. Maček [-] - R. Bublák [-] , M. Jaroš [-] (89. V. Kovács [-] ) , P. Amrich [-] , V. Surovec [-] - L. Matůš [-] (84. J. Kapusta [-] ) , O. Bartozel [-]

ŽK: 29. P. Novosad , 36. J. Toman , 42. J. Smrček - 39. L. Matůš , 82. R. Bublák .
Počet diváků: 206. Rozhodčí: Šistík Petr - ŘEZNÍČEK Tomáš, KŘEPSKÝ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.