VIDEO: Mariánkám proklouzla výhra mezi prsty


Branky


0

Pět minut před koncem ještě Viktoria vedla, přesto z domácího zápasu s Březovou nevydolovala ale bod. Zásluhu na tom má hostující tahoun David Vaněček, který dvakrát v rychlém sledu skóroval a zmrazil lázeňské příznivce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná hra, vyrovnané skóre

Než se stačili všichni diváci usadit na svých sedačkách, dostali se hosté do vedení. Už ve 3. minutě se totiž trefil David Kursa! Domácí se snažili manko rychle smazat, ale zároveň si museli dávat pozor na rychlé brejky Březové. Jako například ten Vaněčkův ze 14. minuty, při kterém se gólman Šmejkal ale střelou na bližší tyč zaskočit nenechal.

 

O chvilku později se Martinec prosadil přes dva bránící fotbalisty, kteří tak museli zatáhnout záchrannou brzdu a faulovat těsně před vápnem, z trestného kopu se ale nic neurodilo. Blízko gólu na 1:1 byl lázeňský Lattisch, jenže jeho pokusu scházelo pár centimetrů. Mariánky se vyrovnání dočkaly ve 25. minutě, když ve vápně fauloval Šaloun. K pokutovému kopu se postavil tradiční exekutor Jaroslav Sadílek a nedal Štruncovi šanci!

 

Ve 35. minutě se k pěkné střele odhodlal Martinec, pouze však vyprášil Šmejkalovy rukavice. Zbytek prvního poločasu se odehrál především ve středu hřiště, a tak oba celky odešly do kabin za nerozhodného stavu.

Vaněčkova late show

Také ve druhém poločase pokračoval vydatný déšť. Štěstí ale pršelo spíše domácímu celku, který se po deseti minutách hry dostal do vedení. Labai centrem zleva našel kapitána Michala Drahoráda, jenž nadvakrát překonal Štrunce!

 

Březová odpověděla po hodině hry, jenže branka nebyla pro faul hostujícího mužstva uznána. Následně se o lob z poloviny hřiště pokusil jeden z fotbalistů ve žlutomodrém a moc nechybělo, aby Štrunce nachytal.

 

V závěru se Olympie hnala za vyrovnáním, jenže spalovala obrovské šance, které si vypracovala. Šmejkala dokonce zachránilo i břevno! Přesto se hostům snaha vyplatila. Forman propadl v souboji s Martincem, který našel na vzdálenější tyči Davida Vaněčka, jenž nekompromisně napálil míč pod břevno!

 

To ale nebylo vše. V poslední minutě zápasu domácí obrana znovu neuhlídala Davida Vaněčka, který z voleje rozhodl o třech bodech pro Březovou! Ve víru oslav vběhl na hrací plochu i vystřídaný Vůjtěch, za což trochu necitlivě od sudího uviděl druhou žlutou kartu. Na vítězství Olympie to ale nic nezměnilo.

 

VIDEOSESTŘIH naleznete na tomto odkazu.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér Stanislav Purkart: „Zápas se mi nehodnotí lehko. Šlo o derby, byl to spíše boj než fotbal. Sice jsme zápas otočili, ale vůbec nedokážu pochopit, co se dělo v závěru, jak jsme mohli takto zkolabovat a nechat si dát dva góly. To bylo zkrátka neodpustitelné.“

FK Olympie Březová
Trenér Petr Peterka: „Utkání se šťastným koncem pro nás. Vstup do zápasu se nám podařil, hra poté byla vyrovnaná. Domácí srovnali ze sporné penalty, po změně stran se ujali vedení po naší špatné rozehrávce. Ke konci utkání se nám podařilo soupeře zatlačit a dokázali jsme stav utkání zvrátit v náš prospěch. Po dlouhé době si z venku vezeme tři body, konečně! Vyzdvihl bych gólmana, který nás podržel, a hráče vepředu, tedy Dana Martince a Davida Vaněčka.“



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - M. Drahorád [-] - A. Forman [-] , M. Lukáš [-] , F. Labai [-] , P. Holub [-] (68. T. Šilhán [-] ) , J. Lattisch [-] (75. T. Kabelák [-] ) , J. Sadílek [-] , M. Kravar [-] , T. Denk [10.0] , V. Kafka [-] (86. J. Dubský [-] )

FK Olympie Březová
V. Štrunc [-] - D. Peterka [-] , T. Veselovský [-] , D. Krlička [-] , J. Šaloun [-] - T. Bereczký [-] (73. J. Elijáš [-] ) , D. Kursa [-] , J. Vůjtěch [-] (56. J. Šellong [-] ) - R. Domin [-] , D. Vaněček [-] , D. Martinec [-]

ŽK: M. Kravar , 26. J. Sadílek , 31. M. Drahorád , 46. T. Denk , 66. P. Holub , 77. F. Labai - 21. J. Vůjtěch , 26. J. Šaloun , 38. D. Kursa , 62. J. Šellong , 73. D. Krlička , 88. D. Peterka , 90. M. Burkyt . ČK: 90. J. Vůjtěch .
Hráči zápasu: D. Martinec , V. Štrunc , D. Vaněček .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šlapák František - ŠTRINCL Pavel, DUDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.