2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2017 10:30

9.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vaněček po deseti vteřinách nasměroval Březovou za vítězstvím


Branky


0

Netrvalo dlouho a díky Vaněčkovi se už měnilo skóre. Po změně stran navýšil vedení týmu ze Sokolovska kapitán Kašpar, a i když hosté stačili snížit Severinem, vyrovnání se už nedočkali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha Březové

Dopolední zápas v Březové se odehrál na podmáčeném a těžkém terénu, který byl pro obě mužstva ale stejný. Rakovnickým se vstup do zápasu vůbec nepovedl. Domácí rozehrávali a hosté, upozorněni v kabině trenérem na dlouhé balóny do lajny, neuhlídali Kašpara. Kapitán Březové si zpracoval míč a předložil jej Davidovi Vaněčkovi, který se s lehkostí uvolnil přes bránící hráče a ve vápně zakončil k zadní tyči – 1:0!

 

Chvíli nato mohl přidat druhý gól Kašpar, hostující gólman mu ale zmenšil úhel a míč skončil jen na břevnu! Domácí se i nadále dostávali do šancí, Rakovničtí jako by se hledali. Další příležitostí byl přímý kop za vápnem, který mířil na Peškovu stranu brány, rakovnický gólman ho však vyrazil do bezpečí. Poté se z levé strany uvolnil P. Peterka a svou střelou trefil připraveného rusovlasého brankáře. Tlak Březové neustával a závar před rakovnickou svatyní odvraceli na poslední chvíli defendeři rakovnického SK Severin s Bestou.

 

Postupem času se i Rakovník začal dostávat do hry, jenže končil u vápna domácích. Žádné ohrožení brány ze střední vzdálenosti se nekonalo, i když terén k tomu vybízel. Poslední šancí byl pokus Vaněčka ze strany, ale jeho střelu na přední tyč Pešek vyrazil na rohový kop. První poločas tak skončil zaslouženým jednogólovým náskokem Březové.

Rakovnický tlak vyrovnání nepřinesl

Rakovník šel do druhé půle s jasným cílem – napravit nepovedený první poločas a zkusit vyrovnat. K tomu mělo pomoci i střídání, když trenér Šíma stáhl ze hřiště se žlutou kartou hrajícího Dratvu a poslal na hrot Nwogua.

 

Udeřilo ale na druhé straně. V 60. minutě byl menší závar ve vápně hostů, který už se zdál být zažehnán, ale Severin ve snaze odkopnout míč do bezpečí netrefil kulatý nesmysl ideálně. Ten mu sjel po kopačce přímo k Janu Kašparovi, který tváří v tvář Peškovi poslal míč nechytatelně k pravé tyči - 2:0!

 

Po druhé inkasované brance se hosté tlačili více dopředu a Březovští se soustředili na obranu. Jeden z hostujících hráčů se probíjel po pravé straně, poslal přes vápno střílenou přihrávku na Spala, tomu ale chyběl kousek k zasažení cíle. O chvilku později zakončil nepřesně ve slibné pozici Schwendt.

 

V další příležitosti se objevil Nwogu, ale při postupu na brankáře si míč moc předkopl. Obrovskou šanci měla i Březová. Centrovaný míč na hranici malého vápna zasáhl Pešek konečky prstů a zakončení jednoho z domácích musel vykopávat z brankové čáry Severin!

 

V poslední čtvrthodině zápasu si vytvořili Rakovničtí tlak, který vyvrcholil gólem. Odražený balón si našel za vápnem Sklenka, jehož střelu na brankové čáře vyhlavičkoval jeden z obránců. V chumlu hráčů se nejlépe zorientoval Jan Severin a poslal míč do sítě – 2:1!

 

Rakovník se tlačil za vyrovnáním, střídající Faigl z levé strany postupoval směrem k bráně, ale byl zastaven na hranici pravidel, což se hostům, podobně jako několik dalších zákroků a rozhodnutích rozhodčího, nelíbilo. Na druhé straně postupoval na Peška jeden z domácích, ale vše zachránil Besta, který na poslední chvíli přijel ve skluzu a zažehnal nebezpečí. Další závary před domácí brankou gólem neskončily, a tak brali tři body domácí.

 

Autor: Tomáš Pešek, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Březová
Trenér Petr Peterka: „Po prohře v Klatovech jsme chtěli domácí zápas s Rakovníkem zvládnout. Z hostů jsme ale měli respekt, mluví za ně výsledky. Soupeř byl velice důrazný, prezentoval se dobrými standardními situacemi. Povedl se nám vstup do utkání, během prvního poločasu jsme si vytvořili další tři možnosti. Po změně stran se soupeř více tlačil dopředu, v závěru se nám tlak Rakovníka podařilo ubránit. Z naší strany se mi líbilo především trio hráčů – pravý záložník Petr Peterka, kapitán Jan Kašpar a obránce Josip Elijáš.“

SK Rakovník
Trenér Libor Šíma: „V první minutě jsme si dali vlastní gól. Pak se už s takovýmto soupeřem, a ještě navíc na těžkém terénu, hraje špatně. Vyzdvihl bych kapitána Severina, v závěru utkání měl několik šancí. Dobrý výkon předvedl také Pavel Besta.“



Sestavy


FK Olympie Březová
V. Štrunc [-] - J. Šaloun [-] , J. Elijáš [-] , D. Krlička [-] , D. Peterka [-] , T. Veselovský [-] - P. Peterka [-] (78. D. Kursa [-] ) , T. Bereczký [-] (64. J. Šellong [-] ) , J. Kašpar [-] - D. Vaněček [-] , D. Martinec [-] (88. M. Motl [-] )

SK Rakovník
T. Pešek [-] - R. Hamouz [-] , J. Krupička [-] , P. Tvrz [-] , Š. Spal [-] (80. P. Faigl [-] ) , P. Besta [-] , T. Pucholt [-] , J. Sklenka [-] , M. Schwendt [-] , L. Dratva [-] (56. C. Nwogu [-] ) , J. Severin [-]

ŽK: 85. D. Krlička - 40. L. Dratva , 53. P. Tvrz .
Hráči zápasu: J. Elijáš , J. Kašpar , P. Peterka - J. Severin , P. Besta .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Košan Martin - KŘÍŽ Jiří, PATÁK Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.