Jediná branka Poborského rozhodla o vítězství Novosedel


Branky


25. R. Poborský (p.)
0

Hodně napínavé utkání se odehrálo v Novosedlech, kam přijela Stráž. Souboj nežárkovských týmů je právem označováno jako derby a průběh tomu odpovídal. Domácí nakonec byli díky jediné brance kapitána Poborského šťastnější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta rozhodla o vítězi první půle

Obě mužstva začala v derby velmi opatrně. Ve 14. minutě prosvištěl trestný kop Mládka těsně vedle Jedličkovy branky. Za tři minuty chyboval u lajny Jecha, centr Koudelky prošel celým vápnem a na zadní tyči číhající Vostrý v dobré pozici neusměrnil míč mezi tyče. V 22. minutě hlavičkoval Bednář po rohu nad domácí branku. Ve 25. minutš byl ve vápně faulován Voldřich a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Roman Poborský. Ve 32. minutě po dlouhém autu Mládka hlavičkoval Voldřich těsně nad branku a ve 38. minutě mířila střela Kreima těsně vedle. Poločas tak skončil jednogolovým vedením domácích.

Druhá polovina skončila bez branek

Ve 49. minutě šel Hladílek s Čunátem na jednoho obránce, brankář Jedlička ale jejich příležitost zlikvidoval. Chvíli poté se ocitl sám před Michalem strážský Koudelka, ale spolu s golmanem přeloboval i branku. V 62. minutě se v asi největší šanci zápasu ocitl Daniel Přílepek, jeho střelu vyrazil Michal na roh. Po deseti minutách měli velkou šanci také Novosedly, Zeman sám před brankářem si ale ukopl míč. Dvanáct minut před koncem vychytal Michal ve velké šanci strážského Stejskala. Pak už jenom střílel z dálky Poborský těsně nad branku a domácí tak uhájili velice těsné a asi taky šťastné vítězství.



Ohlasy k zápasu


SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš (vedoucí mužstva): Před početnou diváckou návštěvou se nehrál moc záživný fotbal, poněvadž oba týmy nastoupily značně nekompletní. První poločas jsme byli lepší, v druhé půlce už byli lepší hosté. Po nucených střídáních jsme se dostali pod docela velký tlak. Na konci utkání nás podržel brankář Michal, který vychytal ve velkých šancích Přílepka a Stejskala. Musím uznat, že tentokrát nevyhrálo lepší mužstvo, ale spíše štastnější. Z mého pohledu to byl remízový zápas.

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Lukáš Stejskal (hráč): Tradiční prestižní derby se odehrálo za ideálního slunečného počasí. Oba týmy nenastoupili v optimálních sestavách a předváděná hra početné publikum příliš nenadchla. Domácí celek spoléhal na standardní situace zahrávané R. Poborským a Z. Mládkem, přičemž z jedné z nich utkání také rozhodl. Naše mužstvo nemuselo utkání prohrát, muselo by ale proměnit alespoň jednu z mnoha nadějných brankových šancí. Tu největší zmařil D. Přílepkovi bravurním zákrokem robustní brankář domácích K. Michal.



Počet diváků: 111. Rozhodčí: CHVÁLA Jan - JANÁK Pavel, VICAN Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.