J. Macho 15. (vl.)
F. Dvořák 60.
2:1
(1:0)
80. M. Slavík (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2017 17:00

2.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby zvládli lépe domácí Velenice


Branky


15. J. Macho (vl.) , 60. F. Dvořák - 80. M. Slavík (p.)
0

Pro Halámky se jednalo prakticky o první ostrý start do sezony, poté co jim byl odložen z důvodu nezpůsobilého terénu jejich úvodní duel prvního kola a budou ho dohrávat v náhradním termínu. K tradičnímu derby přijeli oslabeni o tři hráče základní sestavy, ale přesto v početném stavu s plnou střídačkou. Očekávalo se vyhrocené derby, jak to s Velenicemi bývá, ale odehrál se velmi poklidný duel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vlastní gól rozhodl první poločas

První čtvrthodinka patřila jednoznačně domácím, kteří si hned od začátku vytvořili územní převahu s řadou krátkých nahrávek se snahou dostat míč do branky z krátké vzdálenosti. To se jim nepodařilo a paradoxně se mohli dostat do vedení hosté, kteří se do té doby pouze bránili, ale z ojedinělé akce zahrozili Novákem.Tomu však střelu po zemi domácí golman odvrátil na roh. Byla to první vážnější akce hostí, pak se dvakrát během dvou minut střelami nad branku domácích zastřeloval Jirka Herzog. Udeřilo však na druhé straně a přeci jen se radovali domácí, k tomu jim však hodně pomohli Halámky. Z rychlého útoku sice obešel domácí útočník stopera Kolmanna a podél vyběhnuvšího Záviše dával před prázdnou bránu, tam však našel pouze obránce hostí Macha, který si nešťastně srazil míč do vlastní sítě 1:0. Hosté se snažili odpovědět a ve 22. minutě po pěkném centru M. Slavíka těsně minul hlavou nehlídaný R. Adensam bránu domácích. Ve 30. minutě došlo k nucenému střídání zraněného špílmachra J. Herzoga v dresu hostí, kterého nahradil Radek Herzog. Ve 36. minutě si mohli hosté vstřelit druhý vlastňák, když špatně odkopli a míč jen těsně minul jejich branku. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí, kteří si svou aktivní hrou vedení zasloužili.

Velenice byly šťastnějším týmem

Druhý poločas začal opět takovým ustrašeným výkonem hostí a domácí nejprve neproměnili rychlou akci v 51. minutě, když Halámky ztečovaly na roh v poslední chvíli. Pak ovšem přišla 60. minuta a domácí podruhé udeřili, když hosté zcela nepochopitelně nechali úplně volného Františka Dvořáka a ten tváří v tvář po centru zprava zvýšil hlavou na 2:0. Po tomto golu se plynulá hra vytratila, které nepomohl ani vydatný slejvák. Hrálo se na velmi těžkém terénu a prakticky v rozmezí 60-78. minuty se nic vážného nestalo. Domácí ukolébáni zřejmě výsledkem notně prostřídali a využili možnosti všech pěti hráčů,změnili systém hry a zřejmě si mysleli,že se jim nemůže nic stát.Do té doby malátné a nevýrazné Halámky toho využily a nejprve v 78.min zkoušel štěstí z trestného kopu M. Slavík, ale přestřelil. Poté chytil Novákovu střelu domácí golman. Hosté se nevzdávali a když se do vápna probíjel mladíček Jindra, byl sražen a správně se kopala penalta. Tu proměnil bez problémů Miroslav Slavík a v 80. minutě snížil na 1:2 z pohledu hostí. To už byl také na hřišti střídající M. Svoboda a převážně on připravoval další šance pro hosty. Velenice svým střídáním oslabili svou hru, nebyli tak nebezpečné a od snížení skore byli lepší Halámky. Přišla 89. minuta a snad jedinou chybu v zápase udělal jinak velmi přesný a dobrý rozhodčí Kříž ml., když neodpískal faul opět v pokutovém území na hostujícího útočníka Řežába. Druhou penaltu proti domácím si neodvážil písknout a hned o minutu později utkání bez nastavování ukončil. Ale je to vždy na posouzení sudího. Snaha Halámek přišla pozdě a odvézt si bod se stejně jako v minulé sezoně nepodařilo. Derby se odehrálo korektně bez záludností před dobrou diváckou návštěvou. V dalším kole zajíždějí Velenice do Novosedel a Halámky přivítají silnou Studenou, která rozjela sezonu velmi dobře.

AUTOR: Jiří Samec



Ohlasy k zápasu


TJ Lokomotiva České Velenice
Karel Macho (vedoucí mužstva): Halámky nám jakou soupeř vůbec nesedí a minulá sezóna toho byla důkazem, kdy jsme s nimi uhráli pouze jediný bod. Utkání začalo z obou stran poměrně opatrně a řekl bych, že jsme tahali za kratší konec. To se změnilo v 15. minutě, kdy Kopecký centroval z pravé strany před branku soupeře a hostující zadák při snaze zastavit míč si ho srazil do vlastní branky. Poté jsme měli více ze hry my a i další šance přišly, bohužel pro nás jsme je nedokázali proměnit. I soupeř měl nějaké příležitosti, ale rovněž bez brankového efektu. Druhá půle probíhala v podobném duchu. Podruhé jsme se radovali po pěkné akci, kdy Vetrák zatáhl míč od půlky hřiště až k k vápnu soupeře, kde přesným centrem našel volného Dvořáka, který se hlavou nemýlil. Poté proběhlo na naší straně několik netaktických střídání a do naší hry vstoupil trochu chaos. Po zbytečně ztrátě před vápnem soupeře se hra přenesla na naší polovinu a po zbytečném faulu v našem pokutovém území Slavík z penalty snížil. Utkání jsme do vítězného konce dotáhli jen díky zkušenému Srpkovi na postu stopera, který dokázal snahu soupeře v klidu eliminovat.

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Do Velenic jsme odjížděli se snahou o dobrý výsledek a chtěli jsme napodobit podobný scénář jako v minulé sezoně, když jsme domácí o body remízou okradli. A málem se nám to povedlo. Chyběli nám sice tři hráči ze základu, ale k mé radosti nás přijelo do Velenic i tak 16-náct. Doufám, že to bude pokračovat v podobném duchu a bude se nám dařit zapojovat do hry především naše dva staronové mladíčky. Utkání začali lépe domácí, ale ujali se vedení zadarmo po našem vlastňáku. Velenice působili fotbalovějším dojmem, lépe kombinovali a my působili ustrašeným pojetím hry. Když se nám zranil tvůrce hry J. Herzog a dostali jsme na 2:0 nevypadalo to dobře a mysleli jsme, že si odvezeme příděl.Jenže domácí prostřídali, jejich hra uvadla a my se po správně nařízené penaltě dostali kontaktním golem do hry. Začali jsme však pozdě a posledních cca 15 minut co jsme byli lepší nestačilo. Naši střídající hráči hru oživili a v 89. minutě se po faulu na Řežába asi měla pískat druhá penalta proti domácím.Tu však po celý zápas velmi dobrý a přesný sudí Kříž nenařídil a my si tak odvážíme porážku. Byl to pro nás vlastně první ostrý start, když jsme pro terén minule nedohráli.Teď nás čeká další těžký soupeř v podobě Studené na domácím hřišti a bylo by dobré zabodovat.



Sestavy


TJ Lokomotiva České Velenice
T. Maroušek [-] - O. Haumer [-] (46. J. Vetrák [-] ) , T. Kopecký [-] , V. Samec [-] , Z. Zlamšídlo [-] (46. F. Malaník [-] ) , R. Mikudim [-] (72. J. Latifi [-] ) , M. Filip [-] , M. Varšányi [-] , J. Bittengl [-] (79. R. Schmidt [-] ) , F. Dvořák [-] (64. J. Mikl [-] ) , M. Srpek [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - P. Kollmann [-] , K. Decker [-] , J. Macho [-] , K. Juráň [-] - R. Adensam [-] (71. M. Svoboda [-] ) , M. Slavík [-] , J. Herzog [-] (32. R. Herzog [-] ) , P. Novák [-] - - A. Havel [-] (46. P. Jindra [-] ) , M. Řežáb [-]

ŽK: 38. F. Dvořák , 70. M. Srpek , 71. R. Mikudim - 50. K. Juráň , 55. J. Macho , 60. M. Slavík , 65. P. Novák .
Hráči zápasu: M. Srpek .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Kříž Karel ml. - KOŘÍNEK Luboš, KOUDELKA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.