Lažiště našlo recept na Strunkovice až v druhém poločase


Branky


67. P. Brzobohatý (p.) , 88. P. Holub , 90. M. Stupár
0

V Lažišti se hrál dobrý zápas I.B třídy okresních rivalů, kdy hosté ze Strunkovic drželi s favoritem FK Lažiště krok hlavně v prvním poločase. Strunkovičtí nechtěli opakovat výsledek z Lhenic a vyztužili obranu, čímž notně otupili útočnou hrozbu domácích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci se gólu nedočkali

V prvním poločase se začalo svižně a od úvodních minut dali hosté najevo, že to Lažištští nebudou mít jednoduché.

 

Od úvodního hvizdu hlavního arbitra Hniličky hosté zaskočili domácí hráče aktivní hrou. Prvních pět minut to bylo oťukávání z obou stran. Domácí se nemohli dostat přes důslednou obranu hostí, kterou velmi dobře dirigoval Beneš. Hrálo se aktivně, hráči z Lažiště měli územní převahu, ale hosté je rychle napadali a vše se odvíjelo ze středu hřiště. Přehuštěný střed a stále důsledná, nekompromisní, ale slušná hra hostů nenechala domácí rozehrát jejich technický fotbal. V desáté minutě šli hosté po kombinaci Beneš, Pravda a na konci stojí Šimčík, který z první trefil bombou tyč. Domácí tak byli upozornění, že to nebude lehké. Hrálo se dál zajímavé derby dvou týmů prachatického okresu v I.B třídě. Pokračuje boj o první gól. Ve 35. minutě posiluje domácí trenér útočnou hrozbu a na hřiště přichází zkušený Hrbek místo Makoše. Střed hřiště je přehuštěn, a pokud jde nahrávka za obrany tak jsou zde zformování beci vše zachytávají. Domácí mají optickou převahu, ze které vyplynulo několik rohových kopů a tři standardky, ale ani jednu nevyužili. Hosté, dřou a i oni si vytváří několik šancí je to vše bez využití a tak poločas končí bez branek.

Brzobohatý penaltou nasměroval Lažiště k výhře

V druhém poločase hosté stále dřou s jedním náhradníkem je těžké hrát tvrdý kontaktní fotbal celých devadesát minut.  Nejdříve se pod tlak domácích dostal stoper Beneš, ale jeho nahrávku dozadu před vybíhajícím nebezpečným Linhartem hasil gólman Blaníků Vašura. V šedesáté minutě zamkli domácí hosty před jejich branku, ale série střel končí rohovým kopem a následným odkopem z pokutového území pryč až k půlící čáře. V 67. minutě dostává svou nahrávku Hrbek, který si drží mladého obránce Brycha zkušeně od sebe, Brych při něm udělal přesně to, co se nemá a šáhl si přes nohy Hrbka pro míč, ten již ví, co má dělat a penalta je na světě. Kontakt byl jednoznačný a tak v tomto souboji vyhrála zkušenost nad mládím. Hosté se neskládají, a i když cítí křivdu hrají dál svou hru. Pokutový kop proměnil Brzobohaté, ale stále nebylo rozhodnuto. Po penaltě hra trochu upadla a zejména Strunkovičtí ztrácí na síle. Ctí je, že stále dřou a domácí musí být ve střehu až do konce utkání. Strunkovičtí se dostali v 77. minutě do dobré pozice, ze které vydřeli rohový rohový kop. Osmdesátá minuta přinesla dost tvrdý, souboj domácího hráče s hostujícím Kleinem, naštěstí bez zranění, i když Klein pro klid raději střídal. S blížícím se závěrem domácí zakládají jeden ze svých posledních útoků, k míči se dostává Petr Holub a pojišťuje výhru domácích. No a po rozehře Strunkovičtí ztrácí míč, který získal Bízek, ten rychle rozehrává, k Brzobohatýmu, který našel Stupára, který střílí třetí gól domácích. Pro hosty krutá prohra, neboť domácí museli ukázat hodně a vítězství jistě zařadí mezi šťastné.

Autor: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer, trenér: Pro nás to bylo čekání na první branku a trvalo to dlouho. Hosté hráli dobře a zejména do útoku nás moc nepouštěli. My hráli svou hru a trpělivě čekali. Penalta nás nastartovala a od tohoto momentu jsme byli lepší. Hosty musím pochválit za jejich hru, kterou nás stále zlobili a my museli hrát až do konce. Za tři body jsme rádi.

TJ Blaník Strunkovice
Petr Kortus, asistent trenéra: Hráli jsme dnes po celý zápas dobře. Vše rozhodla naše chyba v bránění Hrbka a následná penalta. Škoda toho, to je fotbal. I po brance jsme hráli dobře a domácí museli být ve střehu, jenže naše marodka je velká a s jedním náhradníkem se v Lažišti hraje složitě. Kluky i přes prohru musím pochválit a domácím pogratulovat k vítězství.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - HUČÍK Michal, HEINZL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.