FOTO: Lheničtí po dvou výhrách v sérii tří zápasů po sobě doma „napotřetí“ padli


Branky


73. R. Pořádek (p.) - 16. J. Klimeš , 25. J. Moudrý , 46. T. Kovařík
0

Po dvou vítězných zápasech doma v tom třetím tentokrát lhenický tým narazil na soupeře, který mu udělil lekci z účelnosti a efektivity i za přispění domácích předvedenou hru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klimeš poslal hosty do vedení

Úvod utkání ještě nenasvědčoval lhenickém domácímu propadáku. Do brankových příležitostí se v 5.´ a 11.´ dostali Iliev s Pořádkem, při kterých si roli nahrávače a nepřesného zakončovatele vyměnili. Ve 13.´ je po lhenické standardce napodobil v šanci Balica, s jehož slabou střelou si gólman Lébl hravě poradil. V 16.´, po autovém vhazování domácích, získal balón zkušený Klimeš a rozhozenou lhenickou obranu ztrestal přesnou střelou k tyči (0:1). Lheničtí po obdržené brance ztráceli na herní jistotě, zatím co Dříteňští získávali na herní převaze. Ve 26.´, při obranném zákroku Kiš nepřesně trefil balón, čehož využil Josef Moudrý, zmocnil se míče a poslal jej podruhé do lhenické sítě (0:2). Domácí se sice snažili o zkorigování pro ně nepříznivého stavu, ale v křečovité, nenápadité hře se jim nedařilo přelstít soupeřovu dobře organizovanou defenzivu. Vyzískali sice několik trestných kopů kolem šestnáctky, z nichž pouze ten ze 39.´, rozehraný před branku Prennerem, měl gólové parametry v Kišově hlavičce, která se však mezi tyče nevešla.

Lhenice nevyužily početní výhodu

Do druhého poločasu, po rozmluvě s trenérem v kabině, šli domácí s odhodláním zvrátit pro ně nepříznivý vývoj zápasu. Předsevzetí však zmrazila hned 46.´, kdy z provedeného „trestňáku“ velice lacino Kovaříkem inkasovali třetí gól (0:3)! Lhenickým, viditelně otřeseným již třígólovou ztrátou, napomohla 67.´, kdy sudí poslal hostující tým do deseti za předčasného odchodu Klimeše do sprch po dvou žlutých kartách za kritiku pomezního. A nastalo zoufalé dobývání dříteňské branky. To přineslo v 73.´penaltu za faul na pronikajícího Pořádka, který ji také sám s jistotou proměnil (1:3). Pokračující lhenická ofenziva se rozbíjela o soupeřovu pevnou obrannou hráz, na jejíž dobytí domácí nenacházeli recept. Pouze v 84.´ se v „gólovce“ ocitl Mahák, avšak i tu stačili výborně bránící beci zblokovat. Takticky vedenou defenzivou Dříteňští, ač v deseti s občasnými útočnými výpady, toho více gólového Lhenickým nedovolovali a zkušeně a s přehledem dovedli utkání, i přes prodloužení, k zaslouženému vítěznému konci. Pro domácí, Lhenické to bylo utkání z kategorie nevydařených, z něhož je třeba se poučit a rychle zapomenout

Autor: Jan Bumba



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Václav Mareš, trenér: Myslím si, že jsme k zápasu nepřistoupili tak, jak bychom měli. Náš výkon zůstal za očekáváním. Mysleli jsme si, že když vyhrajeme dvě poslední domácí utkání, tak i tohle nám spadne samo do klína, ale bohužel tomu tak nebylo. Dříteň dobře bránila, hrála na brejky a nám to dělalo velké problémy. My jsme se těžko prosazovali do zahuštěné obrany hostí. Dříteňští chtěli víc, bojovali a zaslouženě vyhráli.“

TJ Dříteň
Tomáš Kovařík, hráč: Jeli jsme do Lhenic s jasným cílem, a to bylo potvrdit body z domácího prostředí, to se nám podařilo. Řekli jsme si před zápasem, jak to chceme hrát a myslím si, že se nám to povedlo. Důležité bylo uhlídat Michala Maháka, Romana Pořádka a Romana Ilieva a to se nám s obtížemi povedlo. Hosté měli po nesmyslném a vymyšleném vyloučení navrch, ale povedlo se nám dovézt zápas do zdárného konce a jsme rádi za tři body a lepší umístění v tabulce. Hřiště bylo dobré a pivo po fotbale ještě lepší (smích), což se ale nedá říct o výkonu pomezního pana Zlocha… Hráčem zápasu bych zvolil Honzu Vandu, který hrál na jiné pozici než je zvyklý a zahrál skvěle a Martina Lébla, který nás svými zákroky uklidnil.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: Ondřej Adam - NOVÁK Matěj, ZLOCH František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.