Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2017 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešnice vybojovala výhru nad Ledenicemi a posunula se v tabulce o stupínek výš


Branky


0

Derby zápas se odehrál na těžkém terénu. Lépe se povedl domácím, kteří potřebovali body jako sůl. Přišli ovšem o zraněného Hanzala, kterého odvezla záchranná služba do nemocnice.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ošklivé zranění domácího kanonýra

 Zápas začal v dobrém tempu, ovšem smutnou událostí. Již v 6. minutě se srazil domácí Hanzal s hostujícím Fenclem. Srážka byla tak nešťastná, že musel domácí hráč střídat s krvavým otokem v oblasti obličeje a byl nucen odjet záchrannou službou na vyšetření do nemocnice. Nutno podotknout, že od hostujícího hráče nešlo o úmysl, ale opravdu o nešťastnou srážku. Pomstít svého spoluhráče se Olešnici povedlo ve 14. minutě. Husa z velkého vápna napřáhl ke střele, ta mu vůbec nesedla, ale našla na malém vápně Koktavého. Ten si míč nepříliš dobře zpracoval, ovšem svou rychlostí se dostal přes brankáře Maříka a otevřel skóre – 1:0.

 

Domácí se dále tlačili na polovinu soupeře, ze stran se jim povedlo centrovat do velkého vápna, ovšem zakončit se jim nepovedlo. Ledenice se dostaly do šance ve 35. minutě. Volf utekl po straně, jeho střelu vychytal dobře chytající Janeček. Do úniku ze strany se dostal i Koktavý, na jeho tvrdou přihrávku před prázdnou brankou jen těsně nedosáhl Horelica. Ten se také dostal o chvilku později do úniku, jeho hezký centr ovšem adresáta nenašel.

 

Fencl dostal červenou kartu

 Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. V 50. minutě utekl po straně rychlonohý Koktavý, Fencl mu chtěl skluzem zabránit, trefil mu ale pouze nohy a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. K přímému kopu se postavil kapitán Kačírek, jeho střelu vyrazil Mařík pouze k volnému Horelicovi a ten ranou propálil vše, co se do cesty připletlo – 2:0.

 

Červená karta již podruhé Olešnici spíše uškodila (i v minulém domácím duelu s Loučovicemi hráli hosté o jednoho hráče méně). Ledenice se dostávali do tlaku, kdy převážně dvojice zkušených hráčů Kadlece a Beze zakládala protiútoky. Olešnice často faulovala, měla ale štěstí, že kapitán Bez neměl svůj den a přímé kopy lítaly převážně nad branku Janečkovu. V 80. minutě se na hřiště dostal Kožant. To by nebylo až tak zajímavé, kdyby se hned v 81. minutě nedostal k zakončení. Rohový kop Beze našel právě nehlídaného Kožanta a ten hlavou snížil na 2:1.

 

Ledenice chtěly vyrovnat, ale jejich otevřenou obranu olešničtí hráči potrestali. Jmenovitě Kačírek, který svým důrazem vybojoval míč, předložil ho před prázdnou branku Chovancovi, který svým prvním gólem v dresu Olešnice upravil na konečných 3:1.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Olešnice
Ondřej Husa (hráč): Zápas začal nešťastnou událostí se zraněním Michala Hanzala, který se srazil se stoperem. Bohužel dnes musí na operaci se zlomeninou v obličeji. Touto cestou mu přeji za celý tým hodně štěstí, všichni mu držíme palce, aby vše dobře dopadlo a byl brzy zpátky na hřišti. Utkání jsme ubojovali a připsali si důležité tři body, které nás posunuli ze dna. Zápas rozhodli mladíci, kteří se dnes střelecky prosadili. Pochvalu zaslouží celý tým za bojovnost a týmovou hru. Hráče utkání volím kapitána Kačírka, který připravil dvě branky a celý zápas dřel. Dále pochválím Radima Horelicu, který se střelecky prosadil a odehrál dobré utkání. A Lojzu Lenka, který se po letech vrátil na stopera a odehrál to s přehledem. Za hosty je to beze sporu Míra Kadlec, který zakládal snad každou akci Ledenic.

TJ Slavoj Ledenice
Pavel Vajgel (trenér): Od začátku byla Olešnice důraznější tvrdší i agresivnější. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a byla jen otázka času, kdy dostaneme branku. Navíc nám nesedl těžký terén ani arogantní chování obou rozhodčích. Některé zákroky byly posouzeny jako nedovolené a ohodnoceny kartou a některé ne. Navíc pokud pětadvacetiletý kluk řekne čtyřicetiletému chlapovi po slušném dotazu: "Drž hubu nebo tě vymetu," ztrácí všichni zúčastnění chuť i koncentraci. Poté je ze všeho nejdůležitější ze strany rozhodčích, aby měli všichni na lavičce kartičku s označením. Nechci tím říct, že nám zápas prohrál rozhodčí, to rozhodně ne. Olešnice si tři body zasloužila svým nasazením a bojovností. Domácí předváděli přesně to, co jsme čekali a to na nás dlouhodobě platí. Ale pokud v první půli domácí nedostávali karty za ostré zákroky bez balonu, tak ani náš Fencl neměl být vyloučen. Předvedl prakticky stejný zákrok, za který se v první půli karta nedávala. Začátek utkání poznamenal střet našeho hráče s domácím útočníkem. Nepříjemné zranění v oblasti hlavy domácího útočníka a následná nutná operace je velkou nepříjemností. Za celý TJ Slavoj Ledenice přeji brzké uzdravení a doufám, že se domácí útočník rychle uzdraví.



Sestavy


TJ Sokol Olešnice
D. Janeček [-] - M. Lechner [-] , M. Buřič [-] , O. Husa [-] - L. Burda [-] (68. D. Chovanec [-] ) , T. Kačírek [-] , R. Horelica [-] (87. R. Brousek [-] ) - - B. Bahenský [-] , J. Lust [-] , L. Lenk [-] , M. Hanzal [-] (6. M. Koktavý [-] )

TJ Slavoj Ledenice
J. Mařík [-] - L. Winkler [-] , K. Havelka [-] (46. V. Babka [-] ) , M. Kadlec [-] , J. Fencl [-] , J. Pavlík [-] , J. Princl [-] (80. M. Kožant [-] ) , M. Bez [-] , M. Volf [-] , J. Fošum [-] (46. L. Labaj [-] ) , A. Stránský [-]

ŽK: 23. M. Buřič , 60. L. Burda , 77. R. Horelica - 32. J. Fencl , 43. M. Bez , 44. M. Volf , 56. J. Princl . ČK: 50. J. Fencl .
Hráči zápasu: R. Horelica , T. Kačírek , L. Lenk - M. Kadlec .
Počet diváků: 78. Rozhodčí: Ovčáček Josef - PRŮCHOVÁ Nikola, PICEK Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.