5:1
(4:0)
90. J. Řepa
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2017 12:00

11.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rozjetý Klikov zastavil rozjetou Kaplici pětigólovým přídělem


Branky


15. V. Čapek , 22. V. Čapek , 31. T. Maxa , 44. J. Navrátil , 56. T. Maxa - 90. J. Řepa
1

 

Po třech výhrách v řadě zavítali Kapličtí na hřiště nováčka z Klikova. Ten se po letním posílení kádru pohybuje na příčkách nejvyšších, a i proto byli domácí v tomto střetnutí favority. Hostující trenér opět neměl k dispozici celou řadu hráčů. V domácím dresu se představili dva hráči, kteří v minulosti oblékali dres kaplického Spartaku. Středopolař Zdeněk Šafránek má na svém kontě 26 startů v, nichž jednou skóroval a brankář David Wollner se na jaře 1999 podílel na historickém postupu Kaplice do divize, když tvořil brankářskou dvojici s Josefem Bílým, který stále ještě hájí branku Malont v okresním přeboru. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas jasně pro domácí Blesky

 

V samotném utkání jako první zahrozili hned v první minutě hosté. Na pravé straně se do míče opřel Marek, střela skončila nad brankou domácích. Ti záhy kontrovali svou příležitostí. Dostal se do ní kapitán Maxa, ale i jemu byla soupeřova brána příliš malá. Na další vážnější příležitost se čekalo až do minuty třinácté. Výhodu standardní situace měli domácí. Po centrovaném míči z levé strany zakončoval Čapek jen do brankáře Říhy, Navrátil sice míč dorazil do sítě, využil však svého ofsajdového postavení, v kterém se octil při spoluhráčově zakončení, a proto nemohla být branka uznána. Na druhé straně se do zakončení dostával Urazil, v krkolomné pozici však balón mezi tři Wollnerovy tyče nenasměroval. Vzápětí se naopak z gólu radovali Klikovští, a nutno říci, že jim k tomu hosté výraznou měrou dopomohli. Po zcela zbytečné ztrátě na polovině hřiště se domácí dostali do přečíslení, na jehož konci byl aktivní Václav Čapek, který šťastnou střelou o tyč poslal míč do kaplické svatyně – 1:0. Hosté mohli nedlouho poté vyrovnat. Gondek našel na levé straně rozběhnutého Urazila, který se dostal do vápna, ale křížný střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel. Poté při akci domácího kapitána Maxy se Šafránkem skvěle zasáhl pádem pod nohy gólman Říha. V minutě 22 domácí odskočili na rozdíl dvou branek a znovu to bylo po zcela zbytečné ztrátě hostujících hráčů. Následovalo rychlé přenesení hry Jiráčkem na rozběhnutého Václava Čapka, jenž se dostal až do vápna a přízemní střelou překonal Říhu podruhé – 2:0.  Hosté také měli své příležitosti, ale s jejich proměňováním byli na rozdíl od zkušených domácích na štíru. Ve 24. minutě Janura uvolnil do šance Urazila, ten zakončoval z pravé strany, střelu po zemi Wollner neudržel, ale obránce stačil míč odklidit do bezpečí. Na druhé straně měl gól na kopačce Maxa, ale Říha se překonat v tomto případě nenechal. Krátce po plynutí půlhodiny hry přidali fotbalisté Blesku třetí střelecký úspěch. Na konci povedené kombinace byla Čapkova přihrávka na nepokrytého Tomáše Maxu, který sám před Říhou v tomto případě nezaváhal – 3:0. Kalich hořkosti pak museli Spartakovci strávit minutu před přestávkou. Po rohovém kopu vrátil přetažený míč zpět do ohně Maxa a Jan Navrátil zblízka snad nemohl branku minout – 4:0. Domácí byli v koncovce v prvním poločase produktivní. Své příležitosti měli i hosté, ale ti ve většině případech branku vůbec netrefili.

 

Kaplice dala alespoň čestný gól

Do druhého dějství šli hosté s jasným cílem, sehrát výsledkově daleko povedenější poločas, než byl ten první. To se jim také povedlo, i když je třeba přiznat, že jim k tomu dopomohla i střídání v domácí sestavě. V 51. minutě pálil zpoza vápna Štrbačka, střídající gólman Brabec stačil jeho ránu vyrazit. O pět minut později se z gólu naopak radovali domácí příznivci. Tomáš Maxa se dostal lacino k balónu, ocitl se sám před brankářem, toho prostřelit nedokázal, ale vyražený míč se od něj s velkou dávkou štěstí odrazil do kaplické brány – 5:0. Poté se dlouhé minuty hra odehrávala převážně ve středu hřiště. Na další vážnější příležitost se čekalo až do sedmdesáté minuty. Zleva střílel mimo klikovský Šafránek. Pak své šance měli i hosté. V 78. minutě se po Gondekově centru ve vápně uvolnil Štrbačka, z dobré pozice však pálil jen nad branku. V 83. minutě zahrával rohový kop Marek, hlavičku Štrbačky vytáhl Brabec na další rohový kop. Nedlouho poté se po akci Štrbačky s Markem ocitl v gólové pozici Řepa, mířil však jen nad branku Klikova. Kaplickým patřila závěrečná čtvrthodina střetnutí. V 88. minutě se zleva po brankové čáře protáhl Micák, předložil míč Urazilovi, jeho zakončení však bylo nepřesné. V té samé minutě centroval zleva Gondek, v gólové pozici hlavičkující Urazil bránu Klikova znovu minul. Hosté byli nakonec za svou aktivitu čestným úspěchem přece jenom odměněni. Micák přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Jakuba Řepu, ten se dostal do vápna, dokázal si najít prostor pro zakončení a překonal brankáře Brabce – 5:1. Mladý kaplický tým dostal od zkušených hráčů Klikova lekci. Domácí o svém vítězství rozhodli čtyřmi góly v první půli. Druhý poločas odehráli hosté se ctí, a po zásluze se dočkali i vstřeleného gólu.       



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí týmu): Favoritem zápasu by Klikov, my jsme opět odjeli na zápas bez řady hráčů. Domácí byli v koncovce v prvním poločase produktivní. Své příležitosti jsme měli i my, ale ve většině případech jsme branku vůbec netrefili. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem sehrát výsledkově lepší poločas než ten první.



Sestavy


TJ Blesk Klikov
D. Wollner [-] (46. K. Brabec [-] ) - M. Zavadil [-] , F. Benhák [-] , J. Navrátil [-] , O. Podojil [-] , J. Lochman [-] - Z. Šafránek [-] , M. Jiráček [-] (62. A. Novodvorský [-] ) , D. Melichar [-] (46. R. Plucar [-] ) - T. Maxa [-] , V. Čapek [-] (31. O. Šrom [-] ) -

TJ Spartak Kaplice
F. Říha st. [-] - D. Pál [-] , P. Micák [-] , V. Kuchař [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] , P. Janura [-] , J. Řepa [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 69. J. Navrátil - 64. V. Kuchař .
Hráči zápasu: T. Maxa , V. Čapek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav st. - AMBROŽOVÁ Hana, CHLAŇ Jaromír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 10. 2017 10:55
Václav Bednář : začátek byl z naší strany opatrný,ale v 16.minutě po krásné akci na jeden dotyk po ose Lochman,Maxa dal úvodní branku Čapek a za 5.minut znovu Čapek a bylo to 2-0.Další dvě šance měl Maxa,ale ujala se až ta třetí- 3-0. Před odchodem do kabin vsítil po rohu čtvrtou branku Navrátil.Na začátku druhého poločasu jsme vystřídali tři hráče,trochu jsme se na hřišti hledali,ale v 57.minutě dal naší pátou branku Maxa.Střídání se stejně na naší hře projevilo.Nehráli jsme už tak dobře,trochu vázla kombinace,hra už neměla takový spád.Hosté nakonec v 90.minutě dali čestnou branku.Máme další vítězství a jsme za to velice rádi.