5:1
(3:0)
85. V. Mráz
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2017 16:30

6.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice poprvé v sezóně vyhrála, pěti góly to odnesl Kamenný Újezd


Branky


19. J. Gondek (p.) , 21. P. Janura , 42. P. Janura , 61. J. Gondek , 88. V. Kuchař - 85. V. Mráz
0

Zápas, který by se dal nazvat titulem derby, rozehráli lépe domácí. Celkově silnému soupeři uštědřili porážku, jež lze nazvat debaklem

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky Janury poslaly Kaplici do vedení

V neděli odpoledne hostila Kaplice Kamenný Újezd. Kapličtí s nulou bodů na kontě toužili protrhnout špatnou sérii proti velice silnému protivníkovi. Jeho už tak dost silný kádr navíc v týdnu posílil exvelešínský Jan Trummer. Změny v sestavě udělal i domácí lodivod. V brance se po delší odmlce představil Ondřej Štěpánek, obranu dirigoval zkušený Milan Románek. Spartakovci začali aktivně. Ve čtvrté minutě se ke střele dostal Gondek, přízemní ránu stačil Dudák vyrazit. O chvíli později se pokusil překvapit hostujícího gólmana Janura technickým pokusem z větší vzdálenosti, branku minul, ale i tak byl přítomnými diváky oceněn potleskem. Hosté kontrovali po deseti minutách hry střelou nad branku. Hrálo se oboustranně svižně, tempo bylo na I. B třídu vysoké. V sedmnácté minutě pálil hostující Radek Soukup, Štěpánek nadvakrát stačil zakročit. První změna stavu přišla nedlouho poté. V devatenácté minutě Kuchař vyslal do úprku Januru, ten si ve vápně stačil míč posunout před vybíhajícím Dudákem, který jej následně poslal k zemi a pískala se penalta. K jejímu provedení se jako správný kapitán postavil Josef Gondek a nezaváhal – 1:0. Uběhly jen dvě minuty a domácí příznivci znovu jásali. Kuchař vybojoval míč pro Petra Januru, který si to namířil do šestnáctky soupeře a střelou pod padajícím Dudákem poslal míč do sítě – 2:0. Hosté se ani za nepříznivého stavu nehodlali vzdávat. Ve 24 minutě měli výhodu trestného kopu. Střílel Soukup, Štěpánek byl pozorný a míč lapil. O několik minut později si poradil i se šancí Prokopa, který tísněn nedokázal přesněji zakončit. Na druhé straně se záhy uvolnil Januru, tečovaná střela skončila nad břevnem Dudákovy svatyně. Své střelecké pokusy měli i hosté. Tvrdě pálil Černý, Štěpánek ránu vyboxoval. Běžela 34 minuta a vyloženou brankovou příležitost měli Spartakovci. Po centru Janury z pravé strany byl sám před brankářem Micák, mířil však vysoko nad branku. Nedlouho poté hostující kouč sáhnul už ke druhé změně v sestavě, ale zlepšení se nekonalo. Asi klíčový moment byl k vidění krátce před poločasem. Do vyložené šance se dostával Fišer, a když už se chystal zakončit, zablokoval jej skvělým obranným zákrokem Čutka. Hosté svou šanci nevyužili, naproti tomu Kapličtí potřetí gólově udeřili. Na levé straně ve vápně se dokázal uvolnit Gondek, poslal přesný přízemní centr na zadní tyč, kam si pro gól dojel skluzem Petr Janura – 3:0. 

Nucené střídání Micáka Kameňáku příliš nepomohlo

O přestávce pak do sestavy musel sáhnout i kaplický trenér Malický, když Micákovi vystavilo stopku zranění. Možná i proto patřil úvod druhého dějství hostům. Černý pálil z hranice vápna and branku. V padesáté minutě pak po akci Soukupa Fišer zblízka Štěpánka neprostřelil. S přibývajícím časem se Spartakovcům podařilo otupit nápor soupeře a sami byli nebezpečnějším týmem. O hodině hry pálil Marek, Dudák byl pozorný. Krátce na to ovšem přece jen počtvrté kapituloval. Rohový kop zahrával Kebl, od Kuchaře se míč dostal k volnému Josefu Gondekovi, který pohotově poslal balón přízemní ranou za Dudákova záda – 4:0. S nadšením hrající a bojující Kapličtí fotbalisté měli i další příležitosti. Střelu Janury Dudák vyrazil. Chvíli poté si poradil i s Pálovo střelou po zemi z velmi dobré pozice. V 72 minutě pak Janura kolmicí vyslal do úniku střídajícího Vaniše, který po minutě na hřišti měl tutovou šanci, ale křížný pokus se mezi tři tyče nevešel. Na druhé straně se připomněli i hosté, když po rohovém kopu zblízka poslal míč mimo Frnka. V poslední desetiminutovce se po Čutkově přihrávce řítil sám na hostujícího gólmana Řepa, ale Dudák jej dokázal vychytat. Pět minut před koncem se gólu dočkali i hosté. Dostatek prostoru měl od obránců Vojtěch Mráz, střela o zemi znamenala snížení – 4:1. Poslední slovo měli však nedlouho poté opět Kapličtí. Kebl vyslal přesnou kolmou přihrávku, Řepa míč pustil nabíhajícímu Václavu Kuchařovi, který se z levé strany dostal na střed vápna a prudkou přízemní střelou k tyči upravil na konečných a zasloužených 5:1. 

Autor: Libor Granec

 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí oddílu): Dnes k nám dorazilo velmi silné mužstvo Kamenného Újezdu, které v týdnu ještě posilnil Trummer z Velešína. Nám se podařilo brzo dát 2 branky a hrálo se nám dobře. Do druhé půle jsme byli nuceni vystřídat Micáka pro zranění, soupeř tak převzal otěže, skórovat nedokázal. Domácí v zápase projevili větší touhu po vítězství, podali zodpovědný kolektivní výkon a první bodový zisk do tabulky jim patří zcela po právu.

TJ Sokol Kamenný Újezd
Daniel Průdek (kapitán): Do zápasu jsme vstoupili naprosto nekoncentrovaní a brzy prohrávali po zbytečné penaltě, kdy gólman fauloval. Dostali jsme další dva góly po našich chybách v obranné fázi, kde jsme v první půli byli tragičtí. Sami jsme měli šance, kdy jsme asi třikrát šli sami na bránu, ale nedali jsme. V poločase jsme si k tomu něco řekli a druhá půle byla lepší, pohřbil nás ale čtvrtý gól z brejku. Kaplice hrála dobře, kombinačně, zlobil nás hlavně zkušený Janura. Pokud mám zvolit našeho nejlepšího hráče, tak Aleš Černý.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
O. Štěpánek [-] - P. Micák [-] (46. J. Řepa [-] ) , V. Kuchař [-] , F. Marek [-] (63. J. Doubrava [-] ) , P. Janura [-] , D. Pál [-] (71. J. Vaniš [-] ) , T. Kebl [-] , M. Románek [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

TJ Sokol Kamenný Újezd
J. Dudák [-] - D. Průdek [-] , P. Fišer [-] , O. Bělohlav [-] , P. Pavlis [-] (61. M. Váša [-] ) , R. Soukup [-] (58. V. Mráz [-] ) , M. Sládek [-] (27. J. Nejedlý [-] ) , M. Sivák [-] , A. Prokop [-] (37. D. Frnka [-] ) , A. Černý [-] , J. Trummer [-]

ŽK: 11. P. Fišer .
Hráči zápasu: J. Gondek , P. Janura - A. Černý .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: KREJNÍK Petr - CIGÁŇ Roman, ŠUDOMA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.