2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2017 17:00

1.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí rozhodli o výhře ve druhém poločase


Branky


0

V sobotu přivítal Olešník na svém hřišti tým Katovic. Ze tří bodů se nakonec radovali domácí po trefách Rabiňáka a v nastaveném čase jistil vedení Červenka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté mělo mírnou převahu, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu

Hráči Olešníka přivítali v sobotu na svém hřišti tým z Katovic. Oba týmy postupovaly do Krajského přeboru společně a ve vzájemných zápasech jsou jasně lepší hosté, kteří s Olešníkem ještě neprohráli (1:2, 1:1, 3:3, 0:3). Svěřence trenéra Táborského tak na úvod soutěže nečekal zrovna oblíbený protivník.

 

Na první vážnější příležitost si museli diváci počkat od 6. minuty, když se na hranici velkého vápna uvolnil ke střele Pomeje, jeho pokus Švehla jen vyrazil před sebe, ale před dobíhajícím Rabiňákem odkopl míč na rohový kop Cibulka. Pak začali tempo hry diktovat hosté, kteří často zachytávali nepřesnosti při rozehrávce domácích a dostávali se do šancí. Jako první zahrozil Repa, ale s jeho střelou pod břevno si brankář Jirkal poradil a vytáhl míč nad břevno.

 

Po čtvrt hodině hry zahrávali hosté rohový kop, na přední tyč si seběhl Uher a jeho hlavička jen těsně minula zadní tyč Jirkalovy branky. Domácí nechtěli zůstat pozadu a přímočarou akcí se prezentoval Dudek, který natáhl míč z pravé strany do středu hřiště. Přihrávkou hledal dvojici Rabiňák Šíma, avšak míč se odrazil do volného prostoru ve vápně, kam dobíhal Dudek, ale jeho střela ve skluzu šla mimo tři tyče.

 

 

Na druhé straně se dostal k hlavičce na rohu malého vápna Uher, ale zakončení bylo nepřesné. Katovice byli silnější na míči a po akci Repy byl blízko vedoucí brance Cibulka. Bohužel pro hosty z bezprostřední blízkosti poslal míč nad branku. Po půl hodině hry se diváci dočkali branky, když se v pádu trefil Rabiňák. Jenomže po signalizaci pomezního rozhodčího, nebyla branka pro ruku domácího hráče uznána. A protože se v závěru poločasu neujali střely zpoza vápna ani na jedné straně, šlo se do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Domácí se dočkali vítězné trefy v závěru zápasu

Druhý poločas se hra více vyrovnala a hra se odehrávala převážně mezi oběma vápny. Katovice se snažily hrozit ze stran a následnými průnikovými přihrávkami za domácí obranu, ale ta fungovala po celý zápas prakticky bezchybně. Olešník čekal na své příležitosti a hrozil rychlými výpady do hostující obrany. Po necelé hodině hry dostal hodně prostoru na pravé straně Pomeje, který odcentroval na volného Dudka. Jeho střelu z voleje hosté zblokovali, jenomže míč se odrazil k volnému Rabiňákovi, který však nedokázal zkrotit neposedný míč a ten mu uzmul brankář Švehla.

 

Další rychlou akci domácích táhl s chutí hrající Šíma. O míč si křikl Dudek, ale jeho střelu tečoval jeden z hostujících hráčů mimo tři tyče Švehlovy branky. Čtvrt hodiny před koncem přišel rozhodující okamžik zápasu. Pomeje vybojoval míč, který předtím ztratil. Balon se pak dostal k Nýdlovi. Ten se dostal ke střele, kterou Švehla vyrazil jen před sebe, kde byl první dobíhající Rabiňák a ten svou premiérovou brankou v dresu Olešníka poslal domácí do vedení. Na svou premiérovou trefu, tak čekal přibližně stejně dlouho, jako Fernando Torres po přestupu z Liverpoolu do Chelsea.

 

 

Katovice vrhly v závěru všechny síly do útoku a dlouhými nákopy se snažily hledat Uhera. Toho však uskákala domácí obrana společně s brankářem Jirkalem. Naopak domácí hráči hrozili brejky do otevřené obrany. Definitivně tečka, ale až v poslední minutě zápasu. Podobně jako při první brance nejprve Červenka o míč přišel, ale následní jej vybojoval a technickou střelou do levé šibenice nedal Švehlovy šanci zasáhnout. Následně bylo utkání ukončeno a Olešník se tak mohl radovat po výhře 2:0 ze tří bodů.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Na úvod soutěž nás čekal neoblíbený soupeř. Katovice potvrzovaly v první poločase, že i letos budou patřit ke kvalitním týmům, ale my jsme se jim snažili nasazením vyrovnat. Šancí měli v první půli asi více hosté, ale do šaten se šlo za bezbrankového stavu. Druhý poločas byl vyrovnanější a s postupem času bylo jasné, že zápas rozhodne první vstřelená branka. Té jsme se dočkali my, zásluhou aktivního Rabiňáka. V závěru pak pečetil krásnou trefou vítězství Červenka."

SK Otava Katovice
Tomáš Hajdušek (hráč): "Odehráli jsme trochu smolné utkání. V prvním poločase jsme měli dvě výborné šance a spoustu náznaků. Na druhou stranu i domácí měli nějaké situace, kdy nás podržel Švehla. V druhém poločase byla hra vyrovnaná, bez nějakých gólovek na obou stranách. Až do 74.minuty, když jsme nedokázali asi napětkrát odkopnout balon a byl z toho gól. Gól Červenky v závěru zápasu už nic neřešil. Dvakrát jsme v Olešníku vyhráli, teď se radovali domácí. Takový je fotbal. My se teď musíme pokusit bodovat naplno s nepříjemnými Čimelicemi."



Sestavy


FK Olešník
M. Jirkal [-] - M. Pomeje [-] , S. Vařák [-] (70. M. Tressl [-] ) , L. Dudek [-] (85. J. Fořter [-] ) , M. Nýdl [-] , M. Rabiňák [-] (79. M. Studnička [-] ) , L. Červenka [-] , M. Šíma [-] , M. Šahajda [-] , D. Nygmet [-] , D. Heller [-]

SK Otava Katovice
T. Švehla [-] - J. Schánělec [-] , L. Blatský [-] , M. Hromíř [-] (62. D. Zoubek [-] ) , T. Hajdušek [-] - K. Cibulka [-] , O. Kagui [-] , J. Miklas [-] , M. Repa [-] (70. J. Matas [-] ) - V. Uher [-] , M. Požárek [-]

ŽK: 86. M. Tressl , 90. L. Červenka - 80. T. Hajdušek .
Hráči zápasu: M. Rabiňák , M. Šíma , D. Heller .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Přibyl Jan - KOTALÍK Petr, POLÁK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.