0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.05.2018 17:00

30.kolo, Divize E, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby pro Havířov


Branky


39. P. Zupko , 39. P. Zupko , 66. J. Hottek , 66. J. Hottek
0

Muži Bosporu zatím ne a ne najít pohodu z podzimu, proto v jarním pokračování divize E zatím dál marně čekají na vítězství. V okresním derby se silným Havířovem nedosáhli ani na bod, když je favorit ztrestal za neproměňování vyložených možností. Výkon domácího celku sice špatný nebyl, jenže fotbal se hraje na góly a ty tentokrát střílel jenom soupeř.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do branky Bosporu se už postavil uzdravený Jakub Švrčina, jenž se zotavil z otřesu mozku, raději však nastoupil s ragbyovou ochranou hlavy jako Petr Čech. Ve 3. minutě zatím jenom přihlížel, jak po pasu K. Skoupého minul hlavou zařízení Lišaník. Domácí odpověděli střelou Milana Halašky, které ovšem scházela potřebná razance.

 

Jako první měl gól na kopačce Jan Nowinski, který se sice ve 14. minutě položil do centru Richarda Vaclíka, bohužel ze tří kroků balón nenasměřoval do vytouženého cíle. Jen o chvíli později se do šance dral nejlepší střelec bohumínského mužstva David Jatagandzidis, stopeři Indiánů srazili jeho pokus v poslední chviličce snad dvacet centimetrů vedle tyče.

 

Po dvaceti minutách získali hosté převahu. Švrčina si poradil s pasem na Lišaníka a nadvakrát vyřešil pokus L. Skoupého, další rána Lišaníka už měla gólové parametry, jenže strážce brány Bosporu byl na zemi včas. Pak po chybě v rozehrávce musel navrátilec do sestavy prokázat, že to umí i nohama, a obehrál L. Skoupého i Zupka. Nejlepší desetiminutovku hostů zakončila rána Wojnara z trestného kopu, kdy míč o vlásek minul šibenici.

 

Po půlhodině našel Vaclík nákopem z trestného kopu hlavu úplně volného Romana Košťála, jenže kapitán Bosporu prachbídně seřídil mířidla. Následně z trestného kopu Švrčinu prověřil znovu neúspěšně Wojnar, jenže pak to přišlo. Ve 39. minutě měl místo a čas na centr Klejnot, Adam Leibl trefil odkopem Zupka, který se dobře zorientoval na malém vápně a odražený balón poslal pod břevno – 0:1.

 

Domácí i do druhé půle vlétli aktivně, do brány směřující Nowinského roh vyrazil gólman Smětak, Petr Šiška pak už pálil jen do houštiny protihráčů. V 53. minutě nenašel dost odvahy na volej Halaška a scénář se opakoval – znovu jeho pokus skončil na velmi obětavě bránících tělech Indiánů. Smětak si pak s obtížemi poradil i s trestným kopem Jatagandzidise, jenom o decimetry minul šibenici pohotovou dělovkou Vaclík.

 

Vypadalo to, že vyrovnání visí ve vzduchu. Jenže pak Zupko nakopl míč dopředu, stoperům chtěl vyběhnutím pomoci gólman Švrčina, bohužel u míče byl dříve L. Skoupý a následovala drsná srážka. Do opuštěné brány dopravil míč Lišaník, ale to už rozhodčí Bebenek pískal a byl neúprosný – červená karta pro bohumínského brankáře. Mezi tyče znovu musel Lukáš Baráni a prožil fatální chvilku: Hottek totiž trefil z trestného kopu přesně k tyči – 0:2.

 

Bohumíňáci se i v deseti drali do ofenzívy a měli i kus štěstí, že po akci ze strany nedoskočil na nebezpečný centr Igbinoba. Čtvrthodiny před koncem se zlobili na sudího, že se nepískala hra rukou ve zdi na hranici vápna při ráně Františka Hanuse z trestného kopu. Tutovku po dalším výtečném centru Vaclíka měl na hlavě Halaška, Smětak ovšem předvedl zákrok podvečera, a pak už jenom poslední šanci Chlopka vyřešil skluzem Leibl.

 

zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz



Ohlasy k zápasu


FK Bospor Bohumín
Marek Poštulka, pro klubový web: „Bohužel rozhodčí nevyhodnotil některé situace správně, byl to nejslabší článek derby. My nehráli špatně, v prvním poločase jsme dokonce byli lepší, klukům lze vyčíst snad jenom neproměňování šancí. To nás trápí. Jedeme dál, hrajeme třikrát venku, ale pokud budeme opakovat takové výkony, tak to zlomíme.

MFK Havířov
Miroslav Matušovič (trenér): „Myslím si, že naše vítězství bylo zcela zasloužené. Soupeř byl určitě kvalitní a my ho porazili svou hrou. Tím to ale pro nás nekončí. Máme svůj sen a jdeme si za ním dál. Jsem na své hráče hrdý a věřím, že pokud tomu uvěří i oni, a obětují v tuhle chvíli i nějaké své věci, tak mohou na konci zažít něco krásného. Cesta je ještě hodně dlouhá a my si to uvědomujeme.



Sestavy


FK Bospor Bohumín
J. Švrčina [-] - J. Baculák [-] , R. Košťál [-] , A. Leibl [-] , P. Šiška [-] - F. Hanus [-] (80. J. Padych [-] ) (80. J. Padych [-] ) , J. Nowinski [-] (86. J. Ferenc [-] ) (86. J. Ferenc [-] ) , D. Palej [-] , R. Vaclík [-] , M. Halaška [-] - D. Jatagandzidis [-] (65. L. Baráni [-] ) (65. L. Baráni [-] )

MFK Havířov
R. Smětak [-] - K. Skoupý [-] , J. Hottek [-] , M. Igbinoba [-] - P. Zupko [-] , T. Wojnar [-] , L. Skoupý [-] , J. Klejnot [-] , B. Förster [-] (82. A. Sedláček [-] ) (82. A. Sedláček [-] ) - M. Lišaník [-] (75. P. Chlopek [-] ) (75. P. Chlopek [-] ) , T. Omasta [-] (87. M. Baran [-] ) (87. M. Baran [-] )

ŽK: 31. P. Šiška , 31. P. Šiška , 72. R. Košťál , 72. R. Košťál - 60. J. Klejnot , 60. J. Klejnot , 74. T. Omasta , 74. T. Omasta , 84. T. Wojnar , 84. T. Wojnar . ČK: 62. J. Švrčina , 62. J. Švrčina .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Bebenek Petr - MOJŽÍŠ Jakub, SLAMINKA Jozef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.