1:1
(0:0)
47. M. Vopršal (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2017 16:30

4.kolo, Divize D, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby skončilo smírně


Branky


53. L. Smetana - 47. M. Vopršal (p.)
0

Dlouho očekávané divizní derby mezi fotbalisty Vrchoviny a FC Žďár příliš kvalitní podívanou nenabídlo. V převážně bojovném utkání se oba celky gólově prosadily pouze jednou, remíza tak zřejmě odpovídala průběhu hry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na derby dorazilo více než pět stovek nažhavených diváků, kteří očekávali kvalitní fotbalovou podívanou. Je otázkou, zda odcházeli spokojení, protože zápas sice měl poměrně vysoké tempo, i nasazení obou týmů bylo příkladné, ale z obou stran tomu chybělo více fotbalové kvality. Ta zřejmě scházela právě kvůli tomu, že ani jeden z mančaftů nechtěl udělat zbytečnou chybu.

O něco aktivněji začala domácí Vrchovina, ale první náznak šance jsme měli my. Ve 12. minutě se pěkně uvolnil Trojánek, přihrál Vopršalovi, ten se však místo zakončení utopil v kličkách. O pár minut později podcenil Fiala přizemní centr, míč přes něj propadl k Blažíčkovi, levý bek Žďáru však dokázal jeho střelu srazit na roh. Ve 29. minutě se po odvráceném rohu zničehonic zjevil v šanci domácí stoper Smetana, ale naštěstí pro nás nemířil přesně. Tři minuty před půlí utekl po levé straně Dočekal, jeho nikterak nebezpečný centr po několika odrazech od hráčů Žďáru div že neskončil za zády Konráda.

 

Vstup do druhé půle vyšel našim barvám na výbornou. Hned v první minutě totiž Prokopec ve vápně nesmyslně (a hlavně evidentně) rukama přistrčil Vopršala a sudí Machač, který nepodlehl atmosféře, okamžitě ukázal na penaltový puntík. Sám postižený vzal zodpovědnost na svá bedra a vedli jsme 1:0. Z vedení jsme se bohužel neradovali dlouho. Místo toho, abychom využili psychologické výhody vedoucí branky, nechali jsme se zatlačit před vlastní vápno a v 53. minutě jsme za pasivitu pykali. Po rohu se míč dostal k Michalovi, na jeho centr na zadní tyč nikdo ze žďárských hráčů nereagoval a nikým nehlídaný Smetana srovnal na 1:1. Byla to z obou stran pohříchu opravdu jediná pořádná fotbalová pasáž zápasu.

Hra se po gólových situacích vrátila zpět do normálu. Opět pouze boj, některé tvrdší zákroky z obou stran, ale pořádná šance žádná. Za zmínku stál snad jen oblouček našeho Štursy, který dorážkou z velkého vápna mohl vrátit Žďáru vedení. Oba kluby se tak z derby po dlouhé době rozešly nerozhodným výsledkem. Vzhledem k průběhu zápasu a venkovnímu prostředí lze hovořit o bodu plusovém.

 

zdroj: http://www.fczdas.cz

foto: web Vrchoviny



Ohlasy k zápasu



FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
Jozef Vanko (trenér): Myslím si, že bod je spravedlivý, podobný průběh utkání jsem očekával, protože hrát na stadionu Vrchoviny stylem nahoru dolů, by pro nás nebylo příliš dobré. Celý týden jsme proto pracovali na agresivitě, napadání a především defenzivní činnosti. Z tohoto pohledu je pro nás získaný bod určitě dobrý. Rozhodně ale nejsem spokojený s naším výkonem v první půli, protože ofenziva nám skřípala, byli jsme až moc ustrašení a spoustu nadějných situací jsme řešili zbrklým nákopem na osamoceného Vopršala, nebo jsme domácím odevzdali balon.Začátek druhého dějství nám vyšel na výbornou. O odpískané penaltě nemíním polemizovat, viděl jsem video a domácí v tomto směru nikdo nepoškodil, ten kontakt mezi Smetanou a Vopršalem byl evidentní. Je ale obrovská škoda, že jsme to vedení neudrželi déle. Jsem přesvědčený, že pokud bychom jej udrželi dalších deset či patnáct minut, domácí by znervózněli a dokázali bychom zápas dovést ke třem bodům. Ale to jsou jen kdyby, které nemá cenu dál řešit. U inkasovaného gólu naše defenziva zaspala. Nové Město v tu chvíli neměli co ztratit, ale my jsme se měli mnohem více zatáhnout, před rohovým kopem přišlo několik individuálních ztrát a dostávali jsme se tak úplně zbytečně pod tlak. Otázka tak pouze zněla, jak dlouho tomu tlaku budeme schopni čelit bez inkasovaného gólu. Ve zbytku utkání tlak ze strany Vrchoviny určitě byl, ale solidním výkonem vzadu jsme to dokázali udržet. Měli jsme navíc dvě slibné příležitosti, které jsme ale nedokázali dobře vyřešit. Na konečném výsledku měli pozitivní vliv oba stopeři a gólman Konrád. Někteří jiní pod vlivem, možná atmosféry či toho, že hráli takový zápas poprvé, tak bylo znát, že to z jejich strany nebylo úplně ono. Ty kluky to ale může pouze posunout dál, aby se zocelili a dostali se do fotbalové pohody.



Sestavy


SFK Nové Město na Moravě
D. Juran [-] - P. Prokopec [-] , L. Smetana [-] , P. Chalupa [-] , O. Vícha [-] - L. Wolker [-] (89. O. Košík [-] ) , L. Zbytovský [-] (9. R. Blažíček [-] ) , K. Skalník [-] , M. Skalník [-] , L. Michal [-] - M. Dočekal [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
L. Konrád [-] - Š. Wasserbauer [-] , L. Komínek [-] , R. Štursa [-] , P. Fiala [-] , J. Šindelka [-] - Č. Vitásek [-] , J. Bureš [-] (85. J. Mašek [-] ) , L. Trojánek [-] , R. Sodomka [-] (63. R. Kunstmüller [-] ) - M. Vopršal [-] (79. L. Jurnečka [-] )

ŽK: 78. M. Dočekal - 45. J. Šindelka , 73. J. Bureš , 82. L. Jurnečka , 85. L. Konrád .
Počet diváků: 510. Rozhodčí: Machač Lukáš - PETR Zdeněk, STANĚK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.