1:1
(0:1)
33. P. Šíp
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2017 17:00

1.kolo, Divize D, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: První kolo, první bod. Blansko v úvodu divize remizovalo s Rosicemi


Branky


0

Příjemné překvapení na úvod. Fotbalisté Blanska hodili za hlavu nepovedenou přípravu a hned od začátku prvního divizního utkání letošní sezony drželi se svým soupeřem z Rosic krok. Nerozhodil je ani gól bývalého hráče Blanska Petra Šípa, tentokrát hájícího barvy hostujícího Slovanu. Ve vyhroceném druhém poločase dokázalo Blansko hrající od 70. minuty proti oslabenému soupeři vstřelit srovnávací branku a ze hřiště odcházelo s remízou 1:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Blansko vstoupilo do prvního zápasu Moravskoslezské Fortuna divize D aktivně. Výkon svěřenců trenéra Maši ani zdaleka nepřipomínal utrápenou hru z posledního přípravného zápasu s Bystrcí. Aktivita na hřišti však nepřinesla v prvních minutách střetnutí gólovou odměnu ani žádnou větší šanci. 

Ve 21. minutě mohl zahrozit z nebezpečného brejk hostující Moučka, ale balon poslal příliš daleko. O pět minut později se slibně rozvíjela Trtílkova odpověď na druhé straně, ale blanenský útočník si přihrávkou na střed nerozuměl se svými spoluhráči. Následná střela nováčka v dresu Blanska Jana Pšikala šla nad. Střelu Michala Kuglera mladšího ze standardní situace ukryl v rukavicích David Záleský, pro kterého to byla soutěžní premiéra v dresu Blanska. 

To, že se Blansku nedařila finální přihrávka, ukázal kromě Trtílka i Chloupek, který po dobrém vedení míče nepropasíroval přihrávku před hostujícího gólmana Zádrapu. 

Ve 33. minutě se Blansko zamotalo ve své obranné hře a po sérii zblokovaných střel se přeci jen jedna střela hostů ujala. Petr Šíp poslal ráznou umístěnou ránu ze střední vzdálenosti a nedal Záleskému šanci - 0:1. 

Odpovědět na odskok Rosic do vedení se snažil Šmerda. Prohodil si dva hráče soupeře, ale střela už neměla takovou razanci a skončila v rukavicích Zádrapy. Rozhodit svůj bývalý tým ještě dalším gólem do šatny se pokusil opět Šíp, tentokrát však trefil těsně nad. 

 

Dorostenec Šmerda si svou chuť přenesl i do druhého poločasu, hned po přestávce pálil po přihrávce Pšikala těsně vedle. O minutu později však zůstal ležet na trávě a po ošetření musel opustit hřiště na nosítkách. 

V 57. minutě dostal balon před bránou na kopačku Chloupek. Míč však nedokázal ideálně zpracovat a umístit do sítě. Netrvalo dlouho, a kapitán Blanska byl s uklízením balonu do sítě soupeře úspěšnější. Jakub Šplíchal skóroval hlavou, radost z jeho gólu však nevydržela dlouho. Pomezní rozhodčí odpískal k vysoké nelibosti domácí lavičky ofsajd. 

V 71. minutě uviděl rosický Novotný druhou žlutou, a tedy vzápětí i červenou kartu za bezohledné podražení soupeře ze strany v souboji o míč. Blansku se otevřela větší příležitost na srovnání nepříznivého skóre. Nejdřív se o to marně pokoušel Trtílek, šest minut před koncem základní hrací doby ale přišla chvíle Chloupka se Škrabalem. Prvně jmenovaný přihrál v brejku Tomáši Škrabalovi a ten dal zapomenout na rozhořčení z ofsajdové branky a srovnal - 1:1. 

 

Zdroj: http://www.fkblansko.cz



Ohlasy k zápasu


FK Blansko
Martin Máša (trenér): Nastoupili jsme s hráči, které máme momentálně k dispozici, mužstvo stále skládáme, protože tady byla po minulé sezoně spousta odchodů, a dnes dostali příležitost dva dorostenci. Jak Feik, tak Šmerda, než se zranil, se s tím poprali velice dobře. Ještě budeme s vedením řešit příchody dvou hráčů, aby se kádr trošku rozšířil, ale dnes před kluky musím smeknout, protože to odjezdili celý zápas, i v tomhle počadí, po zadku. Kdyby bylo ještě víc štěstíčka, tak mohly být klidně i tři body. Ale i s jedním jsme teď spokojení. V prvním poločase jsme měli nějaké šance od Luboše Chloupka, který hrozil zboku, bohužel jsme to nedotáhli do konce a z jednoho odraženého balonu to Petr Šíp trefil. Nemyslím si však, že by nás to srazilo. Řekli jsme si v kabině věci, které chceme do druhé půlky změnit nebo udělat jinak a nakonec se nám to podařilo.




Sestavy


FK Blansko
D. Záleský [-] - J. Šplíchal [-] , T. Feik [-] , T. Škrabal [-] , D. Bokůvka [-] - R. Zavřel [-] (80. R. Němec [-] ) , D. Šmerda [-] (55. L. Závodný [-] ) , L. Chloupek [-] , J. Kratochvíl [-] , J. Pšikal [-] - J. Trtílek [-] (90. J. Pačovský [-] )

FC Slovan Rosice
J. Zádrapa [-] - P. Šíp [-] , F. Novotný [-] , D. Moučka [-] (67. D. Pazourek [-] ) , J. Vítámvás [-] , T. Selinger [-] , P. Malata [-] (87. O. Přichystal [-] ) , J. Havlásek [-] , M. Kugler [-] , J. Vaněk [-] (77. J. Černý [-] ) , T. Buršík [-]

ŽK: 34. F. Novotný , 69. P. Šíp , 90. J. Vítámvás . ČK: 70. F. Novotný .
Počet diváků: 344. Rozhodčí: Machač Lukáš - ŠVEHLA Marek, FABEŠ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.