2:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 16:00

6.kolo, MSFL , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas dvou odlišných poločasů


Branky


0

 Spartak k souboji s prvním nováčkem MSFL cestoval na Bruntálsko do Rýmařova. Prostředí pro Hulín není až tak neznámé, neboť s Jiskrou Rýmařov se utkal ve dvou sezónách v divizi. Do zápasu musel trenér Lehkoživ počítat ztráty – studijní či pracovní důvody odvály na čas Jirku Kováře a Radima Michálka, pro zranění byl na lavičce Martin Vyskočil. Do sestavy se naopak vrátil Bronislav Otruba. V minulém kole oba soupeři hráli 1:1 a stejný výsledek se zrodil i v Rýmařově.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení domácích

Domácí si v MSFL vedou dobře a bodově jsou na tom v tabulce lépe než Spartak. Jejich menší hřiště na první pohled vybízelo k množství soubojů a nabízelo i menší prostor k rozehrávce. Zápas jinak nabídl dva diametrálně odlišné poločasy a o napětí nebyla nouze do posledního okamžiku.

V úvodních minutách se oba soupeři seznamovali a do 9. minuty se zápas odehrával spíše mezi šestnáctkami. V 9. minutě poté natáhl ke střele Michal Dvořáček, ovšem jeho střela směřovala jen nad branku. 

Domácí v první půli představili několik smrtících náběhů do našich zadních řad. Ten první v 13. minutě provedl György, který prošel po brankové čáře, poslal centr do pokutového území, kde nabíhající Ondruška z náběhu poslal střelu vedle branky. 

V 16. minutě domácí zahrávali rohový kop. Při něm zakončoval akci hlavičkou Harazin, míč poslal mimo branku. Horko bylo v hulínském pokutovém území také v 17. minutě, po brejku domácích, kdy Němcův centr ne ideální střelou zakončil Šupák a míč směřující do branky vykopával z brankové čáry David Kostka. 
To vše předznamenávalo 20. minutu. V níž domácí získali výhodu standardní situace. Tu rozehrál Dydowicz a nabíhající Horák hlavou poslal míč do Dostálovy sítě 1:0.

Spartak mohl odpovědět vzápětí, rohový kop v 23. minutě přetavil Michal Šrom ve střelu, kterou ale domácí brankář vyškrábl. 

Domácí v prvním poločase byli i nadále nebezpečnější. V 29. minutě zahrozil střelou Dydowicz, sebevědomý průnik zakončil Šupák v 31. minutě střelou, kterou vyrazil Dostál a dorážku Ondrušky zablokovala naše obrana.Ani tím se Spartak nepoučil a po chybě v rozehrávce se v 34. minutě hrnula na hostující branku opět domácí Jiskra, konkrétně zakončující Michal Furik neomylně propálil vybíhajícího Dostála a domácí zvýšili vedení na 2:0.

Ani tím aktivita domácích nekončila. Ve 40. minutě znovu unikl domácí Šupák a jeho střelu Dostál vyrážel nohama, přečíslení v 41. minutě zase zakončil Dydowicz střelou, kterou vyrazil opět brankář Dostál. 

Naopak ostrou tečku za prvním poločasem mohl udělat Spartak. Ve 44. minutě se k pokutovému území hrnulo duo Ondřejka – Šrom, ovšem nakonec zakončující Šrom z dobré pozice zakončil vedle branky.

Poločas tak skončil vedením domácích 2:0 a prachbídnou hrou Spartaku. 

Vše se otočilo

Do druhé půle však z šatny vyšel úplně jiný Spartak. Sebevědomý, odvážný, silný dopředu, jistější vzadu, bojovný a s chutí rvát se o výsledek.

Zatímco první půle byla v režii domácích, tu druhou opanovali hulínští hráči.


Ve 48. minutě se k pokutovému území probíjel tradiční dříč Bronislav Otruba, avšak jeho akci domácí ještě zastavili.

Naopak velice pěknou akcí se prezentoval Spartak v 58. minutě. Po sérii několika hlaviček ve středu pole se k zakončení na šestnáctce dostal Václav Ondřejka a střelou k tyči rozvlnil síť v brance domácího gólmana Kameníka 2:1.

A mohlo to být pro hosty vzápětí ještě veselejší. Miroslav Tureček se v 60. minutě šikovně uvolnil, jeho střelu vyrazil Kameník, dorážku Ondřejky obrana zablokovala a další střelu z hranice šestnáctky Lukáš Motal poslal nad branku.

Na srovnání skóre si pak fanoušci hostů počkali do 67. minuty. Právě Lukáš Motal dobře našel Michala Šroma, který postupoval z úhlu na branku, ale svůj zabijácký instinkt tentokrát nechal vyniknout a střelou k zadní tyči srovnal na 2:2.

Domácí valnou většinu druhé půle pozorně odolávali náporu, to se jim ale vcelku také dobře dařilo. I tak měl Spartak dost dobrých šancí, aby osud zápasu zvrátil nakonec ve svůj prospěch. 

V 76. minutě Otruba vysunul do pokutového území Michala Šroma, jeho zakončení ale domácí zablokovali. V 77. minutě měl osud zápasu na svých kopačkách Miroslav Tureček, avšak sám vybíhajícího brankáře Kameníka nepropálil. 

Závěrečná desetiminutovka přinesla poté nervózní podívanou. Spartak ve snaze urvat tři body nepolevoval, oproti tomu i domácí podnikali brejky a měli několik standardních situací, ze kterých hrozilob brancenebezpečí.


Spartak mohl strhnout vedení na svou stranu v 88. minutě. V nějakých 18 metrech od branky měl výhodu přímého kopu. Ten zahrál Václav Ondřejka, brankář Kameník trasu míče jen nehybně kontroloval pohledem, ovšem ten jen brnkl o břevno a zapadl za branku.

Naopak domácí krom několika rohových kopů měli šanci na vstřelení branky v 90. minutě po standardní situaci.Tu zakončil v pádu Hleba, ale jeho střelu pohotově vyrazil pozorný brankář Dostál

Zápas zcela odlišných poločasů tak skončil remízou 2:2.

 

zdroj:www.spartakhulin.com



Ohlasy k zápasu



SK Spartak Hulín
Jindřich Lehkoživ - trenér Hulína: Dnes to byl zápas dvou rozdílných poločasů, kdy jsme zase první poločas vůbec neplnili to, co jsme měli. Nechávali jsme soupeři hodně prostoru a ten se dostával do brankových situací. Neuhlídali jsme standardní situaci, dostali jsme první branku, po další hloupé chybě jsme dostali druhý gól. Měli jsme tam v jednom momentě i štěstí, kdy soupeř mohl jít do třígolového vedení. My jsme naše šance ať už Vaškem Ondřejkou nebo Michalem Šromem neproměnili. O přestávce jsme si to museli v kabině hlasitěji vyříkat. Kluci si to uvědomili a druhý poločas byl už jednostrannou záležitostí, kdy jsme srovnali a měli minimálně další tři gólové šance, abychom ten zápas dokonce otočili na naši stranu. Kdybychom k zápasu přistupovali tak, jak v druhém poločase, vezeme si z Rýmařova určitě tři body



Sestavy


SK Jiskra Rýmařov
P. Kameník [-] - P. Ondruška [-] , Z. Horák [-] (68. D. Furik [-] ) , T. Šupák [-] (80. D. Hleba [-] ) , R. György [-] (32. T. Němec [-] ) , K. Kocúr [-] , M. Furik [-] , D. Dydowicz [-] , J. Furik [-] , R. Němec [-] , J. Harazin [-]

SK Spartak Hulín
J. Dostál [-] - M. Vyskočil [-] , J. Zlámal [-] , M. Tureček [-] , M. Malenovský [-] , E. Hradil [-] (46. B. Otruba [-] ) , L. Motal [-] , M. Šrom [-] , M. Dvořáček [-] (82. M. Minář [-] ) , V. Ondřejka [-] , D. Kostka [-]

ŽK: 70. R. Němec , 80. T. Šupák - 51. V. Ondřejka , 65. M. Šrom , 83. M. Malenovský .
Hráči zápasu: M. Šrom .
Počet diváků: 310. Rozhodčí: Richtár Jaromír - VRŤO Peter, MACRINEANU Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.