3:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2017 14:00

14.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rakovničtí fotbalisté udrželi vedení nad Petřínem


Branky


39. R. Gašpárek , 44. J. Krupička (p.) , 59. J. Krupička - 29. J. Motl , 65. L. Zoubek
0

Asi si představovali klidnější průběh zápasu, ale tři body se počítají. Hráči SKR otočili duel s plzeňským Petřínem a vrátili se na druhé místo v tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrat v závěru

Vstup do zápasu byl celkem vyrovnaný, ale postupem času si Rakovničtí vytvořili tlak. V první obrovské šanci podržel své spoluhráče Pfleger, když bravurně zasáhl proti dělovce Červeného na přední tyč. V další šanci si míč po přihrávce Pucholta ideálně připravil Schwendt, ale jeho střela z otočky uvnitř pokutového území skončila těsně vedle. Ani Spal nedokázal umístit do sítě střílený centr Hamouze, když mu chyběl krok navíc.

 

Jelikož tyto příležitosti domácích neskončily gólem, udeřilo z ojedinělé šance na druhé straně. Ve 29. minutě nedokázali domácí přerušit brejk plzeňských fotbalistů po levé straně, míč se dostal přes střed až na druhou stranu na Jiřího Motla, který si přiklepl a vystřelil. Jeho střele chtěl zabránit skluzem navrátivší se Krupička, ale míč jen ztečoval přesně za přední tyč - 0:1!

 

Na domácích bylo vidět odhodlání nepříznivý stav otočit, což se zanedlouho podařilo. Za šest minut zahrával přímý kop ze strany Sklenka a svým centrem našel hlavu Robina Gašpárka, který využil svých centimetrů a hlavou lízl míč za bezmocného Pflegera - 1:1!

 

Už se blížil poločas, ale domácí si pro své diváky připravili ještě jednu branku. V předposlední minutě úvodního dějství Spal obral o míč hostujícího hráče, drzým průnikem šel do vápna, kde byl nedovoleně zastaven, a sudí Plzák ukázal na značku pokutového kopu. Na puntík si míč postavil Jakub Krupička, který mířil tvrdě doprostřed. Brankář si na jeho střelu sice sáhl, ale míči v cestě do sítě zabránit nedokázal - 2:1!

Urputná defenziva Rakovníka slavila úspěch

Do druhého poločasu měli hráči rakovnického SK jasný cíl – vstřelit třetí gól, a to se také povedlo. V 59. minutě zahrával Sklenka rohový kop, míč přes přední tyč propadl až na brankovou čáru, kde stál připravený Jakub Krupička a nic mu nebránilo k pohodlnému doklepnutí do sítě - 3:1!

 

Dvougólové vedení ale domácím moc dlouho nevydrželo. Chvíli po hodině hry se po stejné standardní situaci prosadili i hosté, a to, když Severin nechal hlavičkovat Lukáše Zoubka, který přesným trknutím nedal Peškovi šanci - 3:2!

 

V poslední dvacetiminutovce byl Petřín jasně lepším týmem, přesto největší šanci zbylého času měl Rakovník. Hosté hrající vabank zapomněli na Červeného, který dostal míč za obranu, ale tak trochu byl překvapen z vyběhnuvšího Pflegera, který domácího útočníka svým dalekým výběhem překvapil a Červený ukvapeně zakončoval z dálky mimo.

 

Jinak se domácí nedostali k ničemu a byli zamknuti soupeřem na své polovině. Stoupající tlak Petřína ale žádnou výraznou šanci nepřinesl, domácí defenziva v čele se zkušeným Bestou odolala a tři body tak zůstaly na promáčeném hřišti Rakovníka.

 

Autor: Tomáš Pešek



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Brankář Tomáš Pešek: „Byla mi zima a co na mě šlo, to jsem pustil (smích). Soupeř dvěma góly potrestal naše chyby, my jsme naopak měli šancí hodně, ale zaplaťpánbůh za tři body. Posledních dvacet minut nás soupeř zavřel na naši polovinu a bušil do nás, nám se to naštěstí podařilo udržet. Kdybychom proměňovali šance, nemuseli jsme se nakonec strachovat o vítězství. Ale tři body jsou doma a jak se říká, co je doma, to se počítá. Nejlepším naším hráčem byl obránce Kuba Krupička. Dal dva góly, vzadu si odehrál své, podporoval útok. Podal poctivý a pracovitý výkon.“

SK Petřín Plzeň
Trenér Radek Vodrážka: „Měli jsme trochu smůlu. Fotbal se hraje na góly a my jsme v závěru poločasu udělali obrovskou chybu. Místo toho, abychom šli do kabiny za stavu 1:0 pro nás, jsme nechali domácí zápas otočit, zvlášť ta chyba před penaltou byla neuvěřitelná. Dlouho jsme sahali po bodu, bohužel jsme to ale nedotáhli.“



Sestavy


SK Rakovník
T. Pešek [-] - R. Hamouz [-] (78. J. Čech [-] ) , M. Schwendt [-] , Š. Spal [-] (90. P. Faigl [-] ) , P. Besta [-] (90. M. Krupička [-] ) , R. Gašpárek [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , J. Sklenka [-] , J. Krupička [-]

SK Petřín Plzeň
T. Pfleger [-] - J. Šulc [-] (86. M. Štefl [-] ) , J. Hartl [-] (86. L. Chocholatý [-] ) , P. Bednář [-] (86. M. Trojovský [-] ) , P. Bendl [-] , J. Motl [-] , V. Lisý [-] , M. Vohrna [-] (63. T. Navrátil [-] ) , P. Škarda [-] , P. Papáček [-] , L. Zoubek [-]

ŽK: 42. J. Červený , 71. R. Gašpárek , 79. T. Pucholt , 88. P. Besta - 42. P. Škarda , 53. J. Šulc .
Hráči zápasu: J. Krupička .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Plzák Daniel - KYNCL Tomáš, TEUBER Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.