F. Dort 17. (p.)
F. Dort 40. (p.)
2:1
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2017 16:00

9.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Dobříš zastavila výsledkový pád, pomohla si penaltami


Branky


17. F. Dort (p.) , 40. F. Dort (p.) - 71. V. Bürger
0

S červenými dresy a totožnou sestavou jako naposledy proti Hořovicku nastoupili fotbalisté Jankova na půdě MFK Dobříš. Jestliže před týdnem byli Jankovští jediným jihočeským týmem, který dokázal bodovat, tentokrát to bylo přesně opačně. O těsné prohře rozhodly dva pokutové kopy během prvního poločasu, které dokázal Filip Dort proměnit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedna sporná, jedna jasná

Tým trenéra Ivo Čecha byl na utkání dobře připraven. Hráči měli v paměti poslední vzájemný souboj, který skončil výhrou MFK 2:1, a kdy především útočník Maryška byl velkou hrozbou Středočechů. Historie se však opakovala.

 

Než ale začal úřadovat Maryška, jako první dostali míč do sítě hosté. Jmenovitě Kollár hlavou po centru Maršána, ke smůle netradičně v červeném hrajícího Jankova z mírného ofsajdu, a gól tak uznán nebyl. Maryška se poprvé o slovo přihlásil v 6. minutě nebezpečnou střelou, kterou však jistým zákrokem zneškodnil Pavelec.

 

Jenže o deset minut později už Pavelec tolik jistoty nepředvedl. Chybně vyběhl na dlouhý Šrainův pas, Maryška byl u míče dřív a hlavou ho poslal do tyče. Po následné skrumáži před jankovskou bránou se Pavelec vrhl pod nohy Matějkovi, míč mu sebral, ale rozhodčí se rozhodl odpískat velice sporný pokutový kop. K míči se postavil Filip Dort a hráč s ligovými zkušenostmi se nemýlil - 1:0!

 

Pokus o vyrovnání výsledku přišel z kopaček Sedlice po půl hodině hry, pozorný gólman Šedivý si s přízemní střelou poradil. Druhý penaltový okamžik přišel ve 39. minutě po rohovém kopu Dobříše. Bürger podklouzl, do míče plácl rukama a o další penaltě tentokrát nebylo pochyb. Druhý vzájemný souboj Filipa Dorta s Pavelcem znovu zvládl lépe ten zkušenější a s Jankovem to nevypadalo příliš dobře - 2:0!

 

Vrátit nějakou naději na bodový zisk z tohoto utkání se pokusili Jankovští v samém závěru prvního poločasu, kdy hlavičkoval Kollár a dezorientovaný stoper Talůžek ve snaze zahrát malou domů poslal míč do tyče vlastní branky. Jankovu chybělo trochu štěstíčka, a tak v poločase prohrával o dvě branky.

Druhá Maryškova tyč

Dvoubrankové poločasové vedení je sice velmi nadějné, nikoliv však rozhodující. Toho si byli hráči Jankova vědomi a do druhé půle nastupovali s odhodláním výsledek alespoň srovnat. Jenže útočná síla Jihočechů momentálně nedosahuje takových kvalit, které by srovnání výsledku umožňovaly. I proto se šance počítaly spíše na druhé straně.

 

Ve 49. minutě trefil podruhé v zápase Maryška tyč, tentokrát hlavou z obrovského úhlu. Aktivní útočník Dobříše měl další velkou možnost v 56. minutě, kdy se dostal ke střele uvnitř pokutového území, ale perfektním zákrokem mu gólovou radost nedopřál Pavelec.

 

Psala se 70. minuta a utkání se přeci jen dočkalo většího zdramatizování. Celou akci Jankova rozjel Bürger, dále se na ní podíleli Armah, centrující Beránek, hlavičkující Rytíř a dorážející Vojtěch Bürger rozradostnil hostující fanoušky doklepnutím z malého vápna - 2:1! O pět minut později se po rohu Dorta dostal k hlavičce Talůžek, další důležitá postava domácího celku, jenže míč putující z jeho hlavy zhruba o půl metru jankovskou bránu minul.

 

Přestože byli hosté na dostřel, výraznější šanci na vyrovnání si nevypracovali. Nejblíže k tomu měli v 77. minutě, kdy Maršánův centr hlavičkoval Popelka výrazně nad Šedivého branku. Definitivní pojistku měl v nastaveném čase po rychlém protiútoku do otevřené obrany Jankova střídající Junek, ale sólo z poloviny hřiště zakončil jen střelou do připraveného Pavelce. Jelikož byl ale vzápětí duel ukončen, mrzet ho to příliš nemuselo, jelikož si Dobříš důležité tři body uhrála!

 

Videosestřih utkání naleznete na tomto odkazu.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „V prvním poločase jsme dvakrát inkasovali z pokutových kopů. V 70. minutě Vojtěch Bürger snížil, ale na vyrovnání už jsme nedosáhli. Domácí byli agresivnější a vítězství si zasloužili. Nám tradičně chyběla větší kvalita v ofenzivě.“



Sestavy


MFK Dobříš
J. Šedivý [-] - R. Procházka [-] , D. Pokorný [-] , R. Talůžek [-] , J. Rychlík [-] - J. Šrain [-] , V. Šrain [-] - F. Dort [-] (90. P. Masopust [-] ) , Š. Maryška [-] (83. M. Pjaták [-] ) - O. Matějka [-] (84. P. Junek [-] ) , O. Puchmajer [-]

SK Jankov
A. Pavelec [-] - M. Kroneisl [-] , L. Fajtl [-] (46. V. Jirkovský [-] ) , P. Beránek [-] , M. Popelka [-] - V. Bürger [-] , M. Kollár [-] , D. Maršán [-] , J. Šebelka [-] (66. S. Armah [-] ) - D. Mensah [-] (41. M. Rytíř [-] ) , P. Sedlic [-]

ŽK: 67. J. Šrain - 75. A. Pavelec , 89. M. Kroneisl .
Hráči zápasu: R. Talůžek , Š. Maryška , F. Dort .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Langmajer Lukáš - SZIKSZAY Ladislav, ŠLAPÁK František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.