J. Kabele 19. (p.)
1:3
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 10:30

5.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Roudné se vzepjalo a uspělo v Krumlově


Branky


19. J. Kabele (p.) - 25. O. Otepka , 51. D. Růžička , 55. D. Růžička
0

Prohrávali po diskutabilní penaltě, přesto se nevzdali a vybojovali první vítězství v sezóně. Fotbalisté Malše otočili derby pod zámkem a do Roudného vezou všechny body! Dvakrát skóroval David Růžička.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Odpískaná penalta rozvířila emoce

Již třetí jihočeské derby sezóny mělo pro oba celky velký význam. Kromě tradiční příchutě souboje rivalů potřebovaly oba týmy zapomenout na předchozí kola – Krumlov měl sice dobrý vstup do soutěže, v posledních dvou týdnech ale nepředvedl zhola nic a oba zápasy prohrál. Roudné se pro změnu krčilo na dně tabulky s jednobodovým ziskem.

 

Nervózní úvod zápasu patřil spíše domácímu mužstvu, které působilo lepším dojmem. Přesto většinu času míč putoval od vápna k vápnu a vyložené šance dvě stovky diváků neviděly.

 

Devatenáctá minuta přinesla diskutabilní situaci, která předcházela úvodnímu gólu. Hosté chybovali a usnadnili domácím cestu do vápna, kde poté odpískal rozhodčí Duda pokutový kop. „Soupeř reklamoval ruku v pokutovém území, jestli byla, nebo ne, je druhá věc,“ měl svůj názor na výrok sudího roudenský kouč Otepka. Tak či tak, nařízenou penaltu Jakub Kabele proměnil a poslal Slavoj do vedení.

 

Roudenský tým se však nesložil, ba naopak. Mladíci v černobílých dresech začali po hřišti pomalu létat a Krumlovské jednoznačně přehrávali. Neuběhlo ani moc času a na světelné tabuli už svítilo skóre 1:1. K přímému kopu přibližně z dvaceti metrů se postavil Ondřej Otepka, obstřelil zeď a trefil se krásně na bližší tyč!

 

Na konci poločasu musel ze hry odstoupit domácí obránce Dudák, který se ve vzduchu srazil s Markytánem a ze souboje si odnesl tržnou ránu na hlavě. Nepokračoval však ani hostující hráč, který byl oficiálně vystřídán o přestávce.

Růžičkovy momenty

Jak se po pár minutách druhého dějství ukázalo, zásah do obranné linie Krumlova byl pro Dominovu partu kritický. Nejprve se po pěti minutách hosté dožadovali odpískání penalty kvůli ruce Švece, píšťalka hlavního sudího však zůstala klidná.

 

Davida Růžičku, který si za komentář k rozhodčímu vysloužil žlutou kartu, to ale mrzet nemuselo. Při následném rohovém kopu mu totiž O. Otepka naservíroval míč přímo na hlavu a hostující útočník poslal Malši do vedení!

 

Za čtyři minuty bylo v táboře Roudného ještě veseleji. Po pěkné kombinaci utekl na pravé straně Bartoš a předložil míč Davidovi Růžičkovi, jenž ho bez problému poslal do odkryté klece. Gólman Hňup tak lovil míč potřetí!

 

Roudeňáci utlumili veškerou možnou snahu Slavoje a po zbytek zápasu jasně dominovali. Žádnou z dalších šancí už ale nevyužili, což je však tolik mrzet nemuselo. Jedním z mála světlých momentů Českého Krumlova byla pěkná rána Kabeleho, po které za Hřebejkem zadunělo břevno. Roudné tak po zásluze slaví první letošní výhru.



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Trenér Václav Domin: „Prohráli jsme zaslouženě. Soupeř šel za vítězstvím, hrál s větším nasazením, chtěl vyhrát. Zraněním Dudáka se nám trochu rozpadla defenziva a už jsme se z toho nedostali.“

TJ Malše Roudné
Trenér Rudolf Otepka: „Věděli jsme, co nás čeká. Důležitost utkání jednoznačně velela k tomu, abychom ho zvládli. Do zápasu jsme vstoupili nervózně, kluci jsou mladí a tíhu si uvědomovali. Paradoxně nám pomohlo, že jsme dostali gól z penalty po naší chybě. I za tohoto těžkého stavu jsme se ale dokázali zvednout, jen mě mrzí, že jsme to nedokázali zužitkovat větším gólovým rozdílem, šance jsme měli. Od dvacáté minuty byl na hřišti jen jeden mančaft. Obrana nám zahrála výborně, ale nerad vyzdvihuji jedince. Musel bych za toto utkání pochválit i nás, trenéry. Chválím celý tým.“



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
F. Hňup [-] - J. Kabele [-] , M. Dudák [-] (45. M. Svoboda [-] ) , J. Sláma [-] (62. M. Neckář [-] ) , M. Klivanda [-] , J. Zatloukal [-] , J. Wagner [-] , M. Babka [-] , V. Novák [-] , V. Beránek [-] , M. Švec [-]

TJ Malše Roudné
T. Hřebejk [-] - L. Vávra [-] , M. Markytán [-] (46. M. Bartoš [-] ) , R. Maršík [-] , L. Holub [-] , M. Tušer [-] , J. Píša [-] (87. P. Turek [-] ) , O. Otepka [-] , M. Otepka [-] , P. Kössl [-] , D. Růžička [-] (72. D. Svoboda [-] )

ŽK: 23. M. Babka , 80. M. Svoboda - 19. J. Píša , 43. O. Otepka , 50. R. Maršík , 57. P. Kössl , 78. D. Svoboda .
Počet diváků: 202. Rozhodčí: DUDA Miroslav - LANGMAJER Lukáš, SZIKSZAY Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.