1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2017 17:00

1.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Střídající Sedlic zařídil Jankovským tři body


Branky


0

Fotbaloví fanoušci na jihu Čech se konečně dočkali. Odstartovala krajská nejvyšší soutěž, čtyři jihočeští zástupci zahájili souboje v divizi, čtvrté nejvyšší tuzemské soutěže. Tři z nich cestovali v sobotu na hřiště soupeřů, před vlastními fanoušky se prezentoval pouze Jankov. A prezentoval se dobře. Dorážkou Patrika Sedlice udolal nováčka z Přeštic 1:0 a vkročil do nové sezóny třibodovým ziskem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha k ničemu

Chuť po fotbale v Jankově byla velká, o čemž svědčí pěkná divácká návštěva. Do Precis arény si našlo cestu přes tři stovky fotbalových příznivců. Ti viděli celý zápas převahu domácích fotbalistů, která ovšem dlouhou dobu nenesla ovoce v podání větších gólových příležitostí.

 

Procento držení míče hrálo v jasný prospěch Jankova, avšak první zakončení domácích borců přišlo až ve 26. minutě z levačky Zajíce, Kašpar v brance Přeštic byl však připraven. Ve 34. minutě měl dobrou palebnou pozici Kollár, vystřelil tvrdě, leč míč letěl nad hostující branku.

 

Nadějný byl i pokus Romana Mužíka z přímého kopu o chvilku později, ale i tady se Kašpar nenechal zaskočit a střelu jankovského ofenzivního hráče nadvakrát zpacifikoval. I přes územní převahu si žádnou velkou gólovou příležitost Jankov nevytvořil, proto s poločasovým bezbrankovým skóre spokojenost u trenérského štábu nepanovala.

Střídající Sedlic rozhodl

Po změně stran přišlo zlepšení. V 57. minutě se pokoušel Šebelka přelobovat vyběhnutého Kašpara, míč skončil zhruba metr nad brankou. Rozhodující moment přišel v 65. minutě. Bürger vysunul Šebelku, ten v sólovém úniku naháněn dvěma obránci udělal kličku Kašparovi a poslal míč směrem do sítě. Obětavě se vracející Štěpán ve skluzu a s pomocí tyče míči v cestě do branky zabránil, avšak dobíhající Patrik Sedlic už měl lehkou pozici a k radosti Precis arény poslal zelenobílé do vedení - 1:0.

 

Přeštice se pokusily Štěpánem o vyrovnání v 76. minutě střelou z přímého kopu, která skončila nad brankou stráženou Pavelcem. V 78. minutě měl na druhé straně velkou příležitost Sedlic, druhou branku v zápase ale nepřidal. Hosté za celý zápas trefili prostor domácí branky pouze jedenkrát. V 82. minutě střílel z hranice vápna nepříjemně nejlepší hráč hostí Štěpán, Pavelec se zaskočit nenechal a Jihočechy podržel.

 

Definitivní rozhodnutí měl po Sedlicově přihrávce na kopačce Šebelka, který ke smůle domácích v 87. minutě orazítkoval tyč Kašparovy branky. V síti neskončila ani o minutu později akce Rytíře se Šebelkou. Nicméně Jankov tři body získal a do nového divizního ročníku vstoupil kýženou výhrou.

 

Nejlepší hráči: Bürger, Kroneisl - Štěpán

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebook klubu SK Jankov: "Na úvod nové sezóny jsme porazili Přeštice gólem Patrika Sedlice z 65. minuty. V utkání jsme byli lepším týmem, měli optickou převahu, ale šancí jsme si mnoho nevytvořili. Až v závěru, kdy jsme například Janem Šebelkou nastřelili tyč, nicméně počítají se body a ty máme tři!"




Sestavy


SK Jankov
A. Pavelec [-] - P. Beránek [-] , M. Popelka [-] , M. Kroneisl [-] , J. Zajíc [-] (76. M. Rytíř [-] ) - R. Mužík [-] (83. F. Lošek [-] ) , M. Kollár [-] , D. Maršán [-] (88. M. Maurer [-] ) , V. Bürger [-] - R. Pořádek [-] (57. P. Sedlic [-] ) , J. Šebelka [-] (90. D. Mensah [-] )

FK ROBSTAV
O. Kašpar [-] - Z. Štěpán [-] , S. Turek [-] (88. J. Přibáň [-] ) , V. Lecjaks [-] (79. V. Zelenka [-] ) , J. Duchek [-] - I. Blahoudek [-] , M. Zdeněk [-] , Z. Sýkora [-] (79. V. Krušina [-] ) , P. Bešta [-] - M. Strejček [-] , P. Lambor [-] (62. J. Pavlík [-] )

ŽK: 20. D. Maršán , 61. M. Popelka - 5. P. Bešta , 49. Z. Štěpán .
Hráči zápasu: M. Kroneisl , V. Bürger - Z. Štěpán .
Počet diváků: 308. Rozhodčí: Starý Dominik - ŠVORC Jan, VRCHOTA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.