Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2017 14:00

14.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Největší debakl sezóny! Domažlice si pohrály s Brozany a nasázely deset gólů, Došlý jich dal pět!


Branky


0

Dosud to byl výsledek 7:0, který držel titul nejvyšší výhry sezóny. S tímto debaklem odjely z Chrudimi Domažlice. A právě svěřenci trenéra Vaigla se rozhodli, že tento zápis sami přepíšou - doma totiž vyprovodily hráče Brozan neskutečným rozdílem... Petr Došlý se obdivuhodným kouskem vyšvihl na pozici nejlepšího kanonýra ČFL, Hejda se pak zaskvěl hattrickem. Ze zápasu máme fotky od Jiřího Pojara a Milana Richtra!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasový kanár

Zápas začal bez obvyklého oťukávání, protože ofenzívně byla naladěna obě mužstva a tak se útoky přelévaly od branky k brance. Nejprve zahrozili bez efektu hosté, poté po Došlého centru zleva přizvedl míč Hejda, ale u vzdálenější tyče na něj hlavou nedosáhl Kropáček. Vzápětí se dostal po akci zleva do šance hostující Chukwuma, ale Šiman výtečným zákrokem jeho střelu z úhlu z 10 metrů vyrazil.

 

V 5. minutě si domácí fanoušci poprvé zakřičeli gól, když Hejda vysunul našlápnutého Došlého, ten si položil vybíhajícího brankáře Danka a zleva z úhlu z 5 metrů zasunul míč do opuštěné branky – 1:0. Hosté kontrovali nepřesnou střelou France ze střední vzdálenosti a v 8. minutě na druhé straně po Mužíkově přihrávce zatáhl míč po pravé straně Hrubý, ale jeho střelu z úhlu ze 14 metrů výborně vyrazil Danko na roh. Ten rozehrál zprava Mužík, míč hlavou prodloužil Braun na nehlídaného Hájovského, který jej volejem zblízka poslal do sítě – 2:0.

 

Hosté byli vývojem zápasu zaskočeni a domácí byli naopak na koni. O dvě minuty později odcentroval zleva Mlynařík, ale Hrubý rybičkou zpoza malého vápna Dankovu branku přestřelil. Běžela teprve 11. minuta, když Mlynařík vyslal na výlet po levé straně Došlého, který dělal Francovi velké starosti, podařilo se mu centrem najít nehlídaného Hejdu a ten bez problémů uklidil míč ze 4 metrů do sítě – 3:0. O tři minuty později opět pronikl po levé straně Došlý, centrem tentokrát našel nabíhajícího Kropáčka, ale ten volejem z 10 metrů minul vzdálenější tyč brozanské branky.

 

V 17. minutě odvrátil na druhé straně Teršl centr Slaničky zprava a pak už se zase blýskalo před Dankem. Došlý tentokrát centroval zprava, Hejda se s míčem obtočil kolem obránce, ale z šestnáctky minul levou brozanskou tyč. O chvíli později stačili hosté srazit Hejdův centr na roh a ve 23. minutě našlápl Došlý opět po levé straně, centrem našel Kropáčka, ten ještě postoupil, ale jeho střelu z úhlu zleva z 10 metrů vytlačil Danko na roh. O minutu později odcentroval zprava Hejda, na míč si nejvýše vyskočil Došlý a z 8 metrů hlavou překonal bezmocného brozanského gólmana – 4:0.

 

Výsledek byl pro hosty krutý, protože se neustále snažili „hrát fotbal,“ v poli nebyli o tolik horší, ale domácí rychlé útoky jim dělaly v defenzívě velké problémy a Domažličtí byli v tomto zápase hodně produktivní. Ve 26. minutě zneškodnil domácí brankář Šiman střelecký pokus France zprava z šestnáctky a z protiútoku zahřmělo na druhé straně když Kropáčkův centr zleva Braun vrátil k Došlému, ten se uvolnil a mezi obránci se z 10 metrů trefil do černého – 5:0 a hattrick pro záložníka. Poté domácí trochu ubrali plyn a aktivity se chopili hosté. Centr Bendy domácí odvrátili a Chukwumovu střelu zpoza šestnáctky tečoval Hájovský na roh.

 

Další rychlý protiútok zatáhl po pravé straně domácí Hrubý, centrem našel Hejdu, který z 10 metrů překonal Danka – 6:0. Pak hráli v poli více hosté, ale domácí obrana, ve které zahrál na místě stopera výborně dvacetiletý Jakub Teršl, je na dostřel Šimana nepouštěla a s jejich centry si vždy poradila. Ve 39. minutě stačili hosté zblokovat Mužíkovu bombu z 18 metrů a o chvíli později na druhé straně odvrátil Teršl Šollarův centr na roh. Ten rozehrál zprava Šollar, ale v chumlu usměrnil míč hlavou jeden z hostů nad domažlickou svatyni. Když pak svůj průnik po pravé straně zakončil domácí Hrubý střelou vedle vzdálenější tyče Dankovy branky, přišel hvizd rozhodčího Patáka a šlo se do kabin.

 

Brozany potupnou desítku neodvrátily

Pokud se hosté vrátili na trávník s tím, že by mohli zápas ještě zdramatizovat, byli záhy vyvedeni z omylu, protože z prvního útoku, který táhl po pravé straně Hrubý, jenž našel křížně Hejdu, ten se sice dostal s míčem vlevo do těžkého úhlu, ale přesto z 8 metrů prostřelil Danka – 7:0. Další Hrubého centr zprava hosté odvrátili a na druhé straně zastavil Teršl nebezpečný průnik Chukwumy po pravé straně za cenu rohového kopu. V 55. minutě poslal hostující Benda dopředu Chukwumu, ale Šiman proti jeho střele zleva z 12 metrů vytáhl další top zákrok a míč vyrazil.

 

Jak se mají podobné akce řešit, ukázali domácí v 57. minutě, kdy Hejda našel nabíhajícího Došlého, ten přetaženým centrem zleva našel zabíhajícího Kropáčka, který výstavním volejem ze 12 metrů vymetl levou Dankovu šibenici – 8:0. Hosté se předvedli nepřesnou střelou Bendy, po Hovorkově zpětné přihrávce a na druhé straně byly neúspěšné dva Mužíkovy centry do šestnáctky Brozan. Když si pak Šiman poradil s Maričovým centrem a na druhé straně po Braunově přiklepnutí skončila bomba Bezdičky z 10 metrů na těle bránícího soupeře musel v 65. minutě po akci brozanského Bendy a Maričově střele z úhlu zleva z 10 metrů Šiman opět sáhnout po výtečném zákroku a míč vyrazil na roh.

 

Dvacet minut před koncem si domácí gólman poradil s bombou Bendy ze střední vzdálenosti a pak i s pokusem Chukwumy z 25 metrů. Na druhé straně pak těsně před nabíhajícím Došlým uhasil odkopem z malého vápna nebezpečí Stehlík a v 75. minutě po Bezdičkově lobu na Chocholouška včas vyběhl Danko a pádem pod nohy vyrazil jeho střelu zprava ze 14 metrů. Hosté chtěli sympaticky „hrát fotbal“ až do konce zápasu a tak musel Šiman ven z branky, aby ukopl míč těsně před dotírajícím Chukwumou. Zasloužené čestné branky se hosté dočkali v 77. minutě, kdy Benda našel Hovorku a ten zleva ze 14 metrů prostřelil Šimana, který sice míč tečoval, ale v cestě do sítě mu nezabránil – 8:1.

 

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, protože po odpískaném Došlého ofsajdu odcentroval v 80. minutě při další akci domácích Hejda zleva, nejvýše v chumlu vyskočil dravý Došlý a hlavou z 8 metrů zvýšil na 9:1. I přesto se hosté dál snažili hrát aktivně, ale byli to domácí, komu patřil závěr zápasu. Do šestnáctky hostů létal centr za centrem, ale Teršl hlavou minul soupeřovu branku a Blažkova střela z šestnáctky byla zblokována. V 90. minutě byl těsně před šestnáctkou vlevo Cibulkou faulován pronikající Hejda, tr. kop rozehrál Mužík zpět přesně na nohu Došlého a jeho vydařený volej z šestnáctky znamenal diváky vyvolávaný desátý gól – 10:1. Došlý se pěti góly katapultoval do čela tabulky kanonýrů ČFL.

 

AUTOR: Vojtěch Kotlan/fotbal.domazlice.cz

 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér): "Hráli jsme dobře, vyhráli o devět gólů, utkání není třeba dlouze hodnotit. Gratuluji klukům, že se takovým způsobem dostali z posledních dvou porážek. Takhle vysokou výhru ale nemůžeme přeceňovat, na vítězství bude třeba navázat v posledním podzimním kole ve Štěchovicích, které nyní vyhrály na hřišti silného Králováku. Hráčem zápasu volím pětigólového záložníka Došlého."




Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - M. Mlynařík [-] (62. O. Chocholoušek [-] ) , J. Teršl [-] , T. Hájovský [-] (46. D. Bezdička [-] ) , J. Blažek [-] - M. Braun [-] , M. Hrubý [-] (57. L. Roubal [-] ) , M. Hejda [-] , P. Došlý [-] , P. Mužík [-] - R. Kropáček [-] (62. M. Buršík [-] )

SK Sokol Brozany
M. Danko [-] - R. Dunderović [-] (46. M. Marič [-] ) , T. Bubeníček [-] , R. Cibulka [-] , J. Franc [-] (28. P. Hovorka [-] ) - M. Studecký [-] , R. Slanička [-] (71. T. Vlasák [-] ) - J. Benda [-] - J. Stehlík [-] , I. Šollar [-] (46. T. Modr [-] ) , C. Chukwuma [-] (81. M. Walter [-] )

ŽK: 34. J. Stehlík , 35. I. Šollar .
Hráči zápasu: P. Došlý , M. Hejda .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: PATÁK Michal - PATÁK Viktor, LANGMAJER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.