5:2
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2017 15:30

10.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice ve druhé půli rozstřílely Vyšehradské. V zápase se kopaly hned čtyři penalty!


Branky


45. M. Bauer , 48. P. Došlý , 69. P. Došlý , 74. P. Mužík (p.) , 88. J. Teršl - 19. J. Čtvrtníček (p.) , 53. J. Čtvrtníček (p.)
0

Domažlice se v týdnu dozvěděly jméno soupeře pro další kolo Mol Cupu, svěřenci trenéra Vaigla se 25. 10. utkají s Mladou Boleslaví. Do té doby ale na Domažlické čekají ještě boje v ČFL. Zápas s Vyšehradem domácí zvládli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli remíza

Ve 2. minutě napřáhl z 18 metrů domácí Mužík, ale míč trefil jednoho ze spoluhráčů a skončil vedle Havránkovy branky. Na druhé straně prosvištěl Drobílkův centr zprava před Šimanem, ale nikdo z hostů jej nestačil usměrnit za jeho záda. Ve 4. minutě skončil Drobílkův tr. kop v rukavicích domácího gólmana a o dvě minuty později nedosáhl na Došlého centr zleva nikdo z nabíhajících spoluhráčů a další centr téhož domažlického hráče hosté odvrátili.

 

V 10. minutě vznikl po Došlého centru před Havránkem závar, ale střely Hejdy a Hrubého skončily jen na tělech soupeřů a pak pražané míč odvrátili. O tři minuty později stačil domácí stoper Bauer odvrátit střelu hostujícího Drobílka a centr Máčeho domácí rovněž odvrátili. V 18. minutě při obranném zákroku zahrál nechtěně na zemi rukou domažlický Bauer a byl z toho pokutový kop, který bez problémů proměnil Čtrvtníček - 0:1.

 

Ve 24. minutě rozehrál domažlický kapitán Mužík tr. kop na hlavu Bauera, ale Havránek vytáhl výborný zákrok a střelu směřující k levé tyči vytlačil na roh. Vzápětí se po Mužíkově centru dostal k hlavičce Chocholoušek, ale minul vzdálenější tyč vyšehradské branky. Když neuspěl na jedné straně centr hostujícího Madeje, zatáhl po levé straně míč domácí Mužík, ale jeho přízemní centr stačil ve skluzu usměrnit Chocholoušek jen těsně vedle levé Havránkovy šibenice. Pro domácí mohlo být zle ve 28. minutě, kdy po špatném Blažkově zpracování míče postupoval na Šimana Drobílek, udělal mu kličku, ale jeho střelu z úhlu zleva stačil vykopnout vracející se Blažek na roh.

 

Po půlhodině hry zatáhl míč po pravé straně domažlický Hejda, centrem našel nehlídaného Mužíka, ale jeho pohotová střela ze 14 metrů trefila jen tělo soupeře. Domácí zvýšili aktivitu, ale Mužíkovu rohovému kopu se hosté ubránili a když autové vhazování Blažka prodloužil hlavou Bauer míč, stačil jej ve skluzu usměrnit Došlý pouze vedle vzdálenější tyče Havránkovy branky. Pak si ještě s Mlynaříkovým centrem poradil hostující gólman a do hry se vrátili i pražané. Ve 43. minutě odvrátil centr hostujícího Haška Chocholoušek a vzápětí po Madejově centru hlavičkoval hostující Čtvrtníček z 8 metrů nad Šimanovu svatyni. V posledních minutách prvního dějství se domá natlačili před soupeřovu branku, ale Blažkův centr Pražané odvrátili a vzápětí rozehrál rohový kop domácí kapitán Mužík, míč propadl v chumlu těl k Bauerovi a ten jej netradičně nohou poslal z malého vápna do sítě - 1:1.

 

Domácí se rozjeli

I ve druhém poločasu byli diváci svědky vyrovnaného zápasu, ale hned v úvodní minutě když "nabil" Mužík nabíhajícímu Braunovi, skončila jeho bomba z 20 metrů na těle bránícího soupeře. Ve 47. minutě prodloužil hlavou Šimanův tr. kop od vlastní šestnáctky Chocholoušek, v přetlačované o vysoký míč odclonil domácí Hejda jednoho ze soupeřů, druhého přetlačil Došlý, střelou z malého vápna nedal Havránkovi šanci a otočil skóre - 2:1.

 

Hosté však nesložili zbraně - Máčeho centr sice domácí odvrátili, ale když při další útočné akci odpískal rozhodčí Kvaček faul domácího Hájovského v pokutovém území, podruhé se z penalty nemýlil Čtvrtníček - 2:2.

 

Obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svou stranu a tak se hrálo nahoru dolů. V 54. minutě po Mužíkově rohovém kopu a hlavičce Chocholouška stačil míč u vzdálenější tyče nasměrovat pouze nad pražskou branku Hájovský. O dvě minuty později rozběhl akci po pravé straně domácí Chocholoušek, našel nabíhajícího Došlého, ale ten byl v pokutovém území faulován a sám si postavil míč na penaltový puntík, ale jeho střelu Havránek vystihl a výborně vyrazil. V 59. minutě musel hostující Havránek z branky, aby odvrátil odkopem nebezpečí před nabíhajícím Hejdou. O čtyři minuty později jen o kousek minul z tr. kopu levou Havránkovu šibenici Mužík a po chvilce si s volejem z otočky Marka Bauera poradil hostující gólman. V 68. minutě zastavil hosty odpískaný ofsajd Máčeho, ale o minutu později už se radovali domácí. Nedorozumění mezi hostujícími obránci a brankářem vystihl domácí Došlý, doběhl míč směřující k opuštěné brance a zblízka jej poslal do sítě - 3:2.

 

V 72. minutě sice netrefil hlavou Bauer vyšehradskou branku, ale když o minutu později vlétl po pravé straně do šestnáctkz souoeře domácí Hejda, zastavil jej Hendrych pouze za cenu faulu a byla na světě črvrtá penalta. Tu zkušeně proměnil kapitán Mužík a zvýšil na 4:2.

 

Hosté se i dále snažili o vstřelení branky, ale Drobílkův tr. kop vyboxoval Šiman a volej Čtvrtníčka po Drobílkově přihrávce domácí zblokovali. Pět minut před koncem se po Blažkově tr. kopu odrazil míč k Bezdičkovi, ale jeho volej zpoza šestnáctky hosté zblokovali. V 86. minutě se po tr. kopu hostujícího Drobílka odrazil míč ke Klesovi, ale ten zamířil zprava z úhlu nad domácí branku. Když si pak poradil domácí brankář s Drobílkovou nedůraznou střelou z šestnáctky, přišla 88. minuta, kdy si na ostrý Blažkův centr zprava naběhl domácí Teršl a stačil ve skluzu míč před brankářem Havránkem tečovat do sítě - 5:2. Po Čtvrtníčkově centru, který skončil v Šimanových rukavicích, se ozval závěrečný hvizd rozhodčího Kvačka.

 

AUTOR: Vojtěch Kotlan / fotbal.domazlice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér): "Začali jsme dobře, ale neproměnili jsme své šance, soupeř poté vsítil z penalty po rychlém brejku, kdy jsme udělali taktickou chybu a špatně obsadili hráče, po rychlém autu a centru náš hráč nešťastně zahrál rukou na zemi. Rvali jsme se, chtěli jsme branku dát, šli jsme za tím. Faul na Hejdu v pokutovém území zůstal nepotrestán, i když Hejda po něm musel mimo hřiště, my ale i v deseti vyrovnali po standardce. Tam se to zlomilo, v kabině jsem viděl, jak jsou kluci natěšení a věděl jsem, že zápas zvládneme. Hosté sice ještě z penalty srovnali na 2:2, Došlý posléze neproměnil naší penaltu, ale vážím si, že mančaft posléze dal tři branky. Byl to tvrdší zápas, ale v hranici fair play. hráčem zápasu byl levý záložník Došlý."

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra): „Po velmi dobrých výkonech i výsledcích v posledních dvou zápasech jsme byli přesvědčeni, že můžeme bodovat i v Domažlicích. Navíc zápas se vyvíjel v náš prospěch: vedli jsme 1:0 a měli velkou možnost přidat druhý gól, kdy šel Drobílek sám na domácího brankáře. Potom jsme si ale vinou vlastních nevynucených chyb utkání pokazili. Kromě toho jsme byli nedůslední a ani jsme si pořádně nepřihráli. Kritika tentokrát míří hlavně na stoperskou dvojici, které zápas ani trochu nevyšel. Na této úrovni ale nelze dělat vysloveně kardinální chyby. Z naší strany to není rozhodně poprvé – stačí připomenout zápas v Brozanech. Domažlice hrály mnohem cílevědomější fotbal a asi byly lepší, když nás porazily 5:2.“



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - M. Hrubý [-] , M. Bauer [-] , T. Hájovský [-] , M. Mlynařík [-] , J. Blažek [-] - M. Hejda [-] (76. D. Bezdička [-] ) , P. Došlý [-] , O. Chocholoušek [-] (86. J. Teršl [-] ) , P. Mužík [-] , L. Pfeifer [-] (46. M. Braun [-] ) -

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , M. Hendrych [-] (76. J. Jakab [-] ) , D. Hašek [-] (70. D. Smolák [-] ) , O. Kostorek [-] , T. Madej [-] , J. Macej [-] (59. M. Klesa [-] ) , J. Doležal [-] (59. D. Matějka [-] ) , V. Máče [-]

Hráči zápasu: P. Došlý .
Počet diváků: 385. Rozhodčí: Kvaček Jan - DUJSÍK Jiří, RAPLÍK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.