2:1
(0:0)
74. V. Milec
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2017 15:30

10.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ústí přetlačilo Písek a přiblížilo se mu v tabulce na rozdíl jediného bodu


Branky


65. Z. Vaňous , 76. P. Falta - 74. V. Milec
0

Písek byl před sezónou pasován do role jednoho z favoritů, výsledky ale zatím nepřesvědčuje a je až v druhé polovině tabulky. Tentokrát si na něj vyšláplo Ústí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Písečtí fotbalisté museli tentokrát před utkáním ČFL absolvovat dlouhou cestu. Soupeřem jim totiž byl celek Jiskry z téměř tři sta kilometrů vzdáleného Ústí nad Orlicí.

 

Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila jsou uprostřed třídílné série s nováčky třetí nejvyšší soutěže, kterou v sobotu 21. října uzavře střetnutí s Nymburkem. Postoupivší týmy však žlutomodrým dělají problémy a po Čížové nemohou být spokojení ani s výsledkem ústecko-orlického vystoupení.

 

Hosté přijeli do Ústí s velkým sebevědomím, s jasným cílem získat tři body. Své ambice však naplňovali pouze v úvodu zápasu, kdy měli územní převahu, ale získali jen několik standardních situací. Postupem času se hra stále častěji přesouvala na polovinu Písku a ve 22. min. se do prvního náznaku šance dostali po přímém kopu Vaňouse na zadní tyči Nágl se Součkem, ani jeden z nich však na míč nedosáhl. Domácí lavičce asi nejvíce zatrnulo v 34. min., kdy po bleskovém protiútoku našel Vaňous na penaltě volného Nágla, jenž v 100% šanci minul branku. Kdy jindy už máme dát gól, běželo asi v hlavě ústeckým trenérům. Jejich svěřenci však neztratili hlavu a do konce poločasu byli velmi aktivní. V 41. min. se neujal přímý kop Vaňouse a v 45. min. stejný hráč dělovkou z 20m jen těsně minul. Jak první poločas skončil, tak začal i ten druhý.

 

Vše podstatné se na těžkém terénu u břehu řeky Tichá Orlice odehrálo až ve druhé půli, do níž sobotní soupeři vstupovali za nerozhodného stavu 0:0. 

Falta rozhodl

Výborně hrající Vaňous hned v 46. min. provětral z úhlu rukavice Hajduška. V 60. minutě mohl otevřít skóre Aleš Kočí. Ocitl se sám před domácím gólmanem Jakubem Krátkým, jenže jeho pokus o přelobování vyběhnuvšího strážce svatyně branku přeletěl.

 

Hosty neproměněná šance musela mrzet, protože další přicházely pouze sporadicky a navíc o pět minut později udeřilo na druhé straně. Po autovém vhazování se na levé straně hřiště uvolnil domácí Jan Nikodem. Přes Adama Nágla se poté dostal míč napravo, odkud ho z velkého úhlu napálil do písecké sítě kapitán Jiskry Zdeněk Vaňous - 1:0.

 

Jihočeši po inkasované brance nesložili zbraně a dál se snažili najít recept na překonání obranné řady Ústí nad Orlicí. Do šestnáctky měli sice vstup zakázán, ale za ní si na svou parádní disciplínu vzpomněl Václav Milec, který po mezihře a přihrávce Tomáše Froňka napřáhl v 74. minutě ke střele z dvaceti metrů. Na jeho projektil letící k tyči Krátký nedosáhl - 1:1.

 

Radost hostujícího kolektivu však netrvala dlouho. Krátce po vyrovnání pohnuli s ukazatelem skóre znovu domácí. V 76. minutě zahrával přímý volný kop ze své poloviny Josef Strnad. Jeho nákop doletěl až do pokutového území Písku. Brankář Kamil Hajdušek pro míč vystartoval, jenže přes souboj Muamera Avdiće s domácím Petrem Faltou se k zákroku nedostal. Falta tak měl jednoduchou pozici a přesný balón pouze prodloužil hlavou do sítě. Běžela 76. minuta - 2:1.

 

V závěrečné desetiminutovce si oba celky připsaly po jedné šanci a několika žlutých kartách, ale na stavu utkání se již nic nezměnilo. Žlutomodří si dlouhou cestu nezpříjemnili bodovým ziskem a nelichotivou bilanci proti nováčkům se budou muset pokusit vylepšit doma proti Polabanu z Nymburku.

 

AUTOR: Petr Brůha / fcpisek.cz + Jan Skácel



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Vladimír Chudý (trenér): "Utkání se nám povedlo, první poločas jsme hráli dobře, soupeře jsme do žádné šance nepustili, my stoprocentní příležitost neproměnili. Ve druhé půli se nám povedlo vstřelit branku, bohužel soupeř rychle srovnal, ale vzápětí jsme skórovali po standardce a vedení se nám podrželo udržet. Zápas měl vysokou úroveň, líbil se jak mně, tak divákům hrálo se nahoru dolů. Písek si vyloženou šanci nevytvořil za celý zápas, skóroval střelou z dálky. My byli nebezpeční ze standardek a šance jsme si vytvořili, jsem spokojený jak s výkonem, tak s výsledkem. Hráčem zápasu byl defenzivní záložník Petr Falta."




Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - J. Nikodem [-] (70. L. Smejkal [-] ) , V. Habrman [-] (60. M. Kukla [-] ) , P. Chleboun [-] , P. Falta [-] , A. Nágl [-] , Z. Vaňous [-] (90. M. Opina [-] ) , J. Souček [-] , P. Langer [-] , J. Strnad [-] , M. Coufal [-]

FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] , A. Kočí [-] - M. Voráček [-] (60. T. Froněk [-] ) , T. Benetka [-] (84. F. Řezáč [-] ) , A. Presl [-] , M. Rendla [-] - J. Held [-] (72. M. Held [-] ) , M. Slepička [-] , M. Avdić [-] , O. Běloušek [-] (31. V. Hrachovec [-] ) -

ŽK: 10. J. Strnad , 71. J. Souček , 81. P. Falta - 83. T. Benetka , 84. T. Froněk .
Hráči zápasu: P. Falta .
Počet diváků: 480. Rozhodčí: Martínek Petr - ŘEHÁČEK Lubomír, MILNER Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.