L. Batka 83.
1:2p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.09.2017 16:30

17.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Štěchovice hrály od 17. minuty po Švejdově vyloučení o desíti!


Branky


0

Středeční předehrávaný zápas 17. kola FORTUNA ČFL nabídl nejen souboj dvou nedalekých soupeřů, ale také dvou trenérů, kteří dříve vedli tým Varnsdorfu. Spokojenější mohl být Roman Veselý, jelikož protrhl sérii proher a se svým týmem z Benešova vybojoval dva body. Nicméně na hřišti nebyla dlouhá přesilovka znát, po vyloučení Švejdy byl v konečném součtu daleko nebezpečnější domácí výběr Štěchovic, vedený trenérem Zbyňkem Bustou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Švejda hasil nebezpečí jen červeným faulem

Bez zbytečného oťukávání se na sebe oba týmy vrhly, Farkaš využil šťastného odrazu balonu a centroval k Turkovi, který nebyl zcela ideálně postaven. Daleko více nebezpečná byla vzápětí akce Štědronského, když s balonem doběhl téměř k Mezhievovi a orazítkoval tyč. Pohroma v domácím výběru nastala v 17. minutě, pomalou malou domů vystihl Turek, ale než se stačil k balonu dostat, byl blokován a sražen Švejdou, který za svůj zákrok inkasoval, jako poslední obránce, červenou kartu.

 

S přesilovkou naložil Benešov bídně, při následné standardce vyrazil pokus Čapka Soukup, ve 23. minutě pak neudržel střelu Hrebeniuka, po které se marně snažil dorážet Turek a to byla víceméně poslední vážnější akce v podání hostů do konce poločasu. Zato Štěchovice se z pevné obrany odhodlávaly k protiútokům. Po půl hodině hry mířil s pomocí teče nepřesně Jakobovský a zřejmě největší šanci, kdy Sulík s dávkou štěstí obešel Vrňáka a Batka zamířil mezi tři tyče, famózním zákrokem nohou Mezhiev zlikvidoval.

 

Batka dál mezi nejlepšími střelci

Ani do druhého poločasu Benešov nevstoupil v roli dominantního týmu. Trvalo pět minut a opět si koledoval o inkasovaný gól, v brejku si nabíhal Sulík a po přihrávce Štědronského pálil v dobré pozici mimo. Štědronský to zkusil sám o deset minut později, ale byl tísněný Ngimbim a Mezhieva neohrozil. Následovala hluchá pasáž, kterou rozčeřil až v 70. minutě střídající Artemuk nepřesnou střelou těsně vedle tyče. Střele pomohla teč, následoval rohový kop a po něm šel Benešov do vedení, když Zákostelský své hlavičkové zakončení nasměroval přesně mimo dosah Soukupa – 0:1.

 

 Domácí tým se nesložil a pokračoval ve své aktivní hře, za kterou si vysloužil odměnu. V 83. minutě nechali hosté odcentrovat Lukáše Nováka, centr z těžké pozice našel Batku, který si příliš lehce vytvořil střeleckou pozici a chladnokrevně srovnal stav – 1:1. Hostům už se nepodařilo vymyslet kloudnou akce a tak po sérii střídání dospěl zápas do penaltového rozuzlení.

 

Ve druhé sérii se neprosadil domácí Jonáš, ale ve čtvrté sérii selhal také Petr Ježdík a rozhodnout musela až šestá série. Svou penaltu neproměnil Šum, za Benešov pak o prémiovém bodu rozhodl Telnar.

 

Autor: Michal Kunc / fotbalstechovice.cz



Ohlasy k zápasu


Povltavská Fotbalová Akademie
Michal Kunc (redaktor): Zpočátku to vypadalo na poměrně klidný zápas, ale vše změnila situace ze sedmnácté minuty. Přesilovka se Benešovu hrubě nevydařila a spíše než skórovat mohl inkasovat. Za druhý poločas už si ani nevytvořil takový tlak, ale šel do vedení poměrně hezkým gólem Zákostelského. V závěru své vedení doslova držel a oslabené naše mužstvo šlo pro tři body. Nakonec z toho byla jen remíza, určitě nejméně zasloužená. Penalty jsou loterie. Jako hráče zápasu bych za Štěchovice vybral Lukáše Batku, který svým umem dokázal vyrovnat. Zdá se to až divné, ale za Benešov volím gólmana Arbiho Mezhieva, který hlavně v prvním poločase vytáhl klíčový zákrok a ve druhém byl jistotou, bez které by dle mě Benešov po dlouhé přesilovce nakonec prohrál.




Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
M. Soukup [-] - J. Košata [-] , Š. Těžký [-] , M. Sulík [-] (74. J. Jonáš [-] ) , M. Švejda [-] , L. Novák [-] , M. Novák [-] , L. Batka [-] , M. Štědronský [-] (76. Š. Maruš [-] ) , Š. Kučera [-] , L. Jakobovský [-] (89. M. Šum [-] )

SK Benešov
A. Mezhiev [-] - M. Ngimbi [-] , Z. Vrňák [-] , J. Zákostelský [-] , P. Ježdík [-] - L. Balata [-] (63. R. Artemuk [-] ) , I. Hrebeniuk [-] (90. M. Rataj [-] ) , V. Ježdík [-] , P. Čapek [-] , D. Farkaš [-] (82. D. Filip [-] ) - M. Turek [-] (80. M. Telnar [-] )

ŽK: 9. M. Novák , 78. L. Jakobovský - 85. M. Telnar . ČK: 17. M. Švejda .
Hráči zápasu: L. Batka - A. Mezhiev .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Ulrich Tomáš - HURYCH Jan, STARÝ Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.