Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2017 17:00

16.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice nasázely za čtyři odehraná kola už čtrnáct branek!


Branky


0

Čížová nezůstala ušetřena střelecké aktivitě svěřenců trenéra Vaigla a inkasovala čtyřikrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si rychle vzali zpět dvoubrankový náskok

Aktivita domácích byla jasná hned od úvodního hvizdu rozhodčího Klupáka, protože už v první minutě kopal Mužík dva rohové kopy, o tři minuty později musel likvidovat Kropáčkův centr zprava brankář Čížové Satrapa a v 9. minutě zastavili hosté nebezpečně pronikajícího Došlého pouze faulem těsně před pokutovým územím. Trestný kop rozehrál Mužík, který nasměroval míč přesně na hlavu nejvýše vyskočivšího Hrubého a ten jej z malého vápna usměrnil do Satrapovy sítě – 1:0. Ve 12. minutě se poprvé dostal k ohrožení Švihoříka hosté, ale Kočího pokus zpoza šestnáctky skončil metr vedle pravé tyče.

 

Domácí byli při chuti, ale po biliardu Došlého s Pfeiferem stačili hosté střelu posledně jmenovaného z 9 metrů zblokovat a vzápětí těsně nedosáhl ve skluzu na Mlynaříkův centr zleva v malém vápně domácí Kropáček. Domácí nevytěžili nic ani z dvou po sobě následujících rohových kopů Mužíka a na druhé straně zakončil akci hostů střelou zprava těsně nad domažlickou svatyni Nečas. Ve 22. minutě se po Došlého centru uvolnil domácí Pfeifer, ale jeho střelu z šestnáctky Satrapa zneškodnil stejně, jako pokus Mužíka o chvilku později.

 

Skóre se podruhé měnilo přesně po půlhodině hry, kdy zatáhl míč po pravé straně domažlický Hrubý, jeho centr ve skluzu stačil pod tělem brankáře Satrapy usměrnit do sítě Kropáček – 2:0. Ve 37. minutě se po Mužíkově přihrávce dostal ke střele domácí Chocholoušek, ale jeho volej z 9 metrů stačili hosté zblokovat. Nedáš – dostaneš platilo i tentokrát, protože prakticky z protiútoku vytěžili hosté tr. kop, který rozehrál zleva Dvořák, souboj o vysoký míč vyhrál hostující Zahrádka, který pak lobem přes vybíhajícího Švihoříka poslal míč do opuštěné branky – 2:1.

 

Domácí inkasovaná branka nerozhodila a hned ve 40. minutě odpověděli, když nejprve Satrapa vyrazil Mužíkův centr na roh, jehož exekuce zprava se ujal domácí kapitán Mužík, aby míč opat posadil na hlavu aktivního Hrubého, který míč z 5 metrů poslal za Satrapova záda – 3:1. Do konce první půle se ještě dostal po Jandově centru k hlavičce hostující Nečas, ale Švihoříka z 10 metrů nepřekvapil a na druhé straně střílel po Hejdově přihrávce z 18 metrů kousek vedle pravé Satrapovy tyče Mužík. Minutu před obrátkou se po Hrubého akci dostal do zakončení zprava ze 14 metrů domácí Kropáček, ale v tísni mířil jen do boční sítě čížovské branky.

Čížová se v přesilovce neprosadila

Po vyrovnaném úvodu druhého dějství se postupně iniciativy chopili hosté, kteří dostali od zalezlých domácích dostatek prostoru a snažili se překonat jejich obranný blok. Nejprve sice domažlický kapitán Mužík ze střední vzdálenosti přestřelil Satrapovu branku, ale pak musel na druhé straně Švihořík vyboxovat Heldův tr. kop z 28 metrů a o chvíli později zastavil nadějnou akci Čížové odpískaný ofsajd.

 

Domácí mohli svůj náskok zvýraznit v 59. minutě, kdy vystihl Mužík soupeřovu přihrávku, zatáhl míč z vlastní poloviny do čížovské šestnáctky, jeho střelu z 10 metrů sice stačil Satrapa výtečně vyrazit, ale míč putoval k nehlídanému Kropáčkovi, který z 8 metrů netrefil odkrytou branku a neuvěřitelně zazdil naprostou tutovku. Domácí se na chvíli vymanili z obležení, ale Blažkova střela po Došlého centru našla jen tělo bránícího soupeře. Na druhé straně se po rozehraném tr. kopu dostal k míči hostující Nečas, ale z úhlu zprava domácí branku přestřelil. Pak se nechal vyloučit agilní Hrubý a Čížová hrála v početní výhodě!

 

Hosté pak pokračovali v dobývání domácího obranného valu, ale s Grobárovým centrem si poradil Švihořík, a Dvořákovu střelu ze střední vzdálenosti srazili domácí na roh. Neujal se ani další centr hostů v podání Helda, či střela Vávry zprava zpoza šestnáctky, která zakotvila ve Švihoříkových rukavicích. Když pak domácí srazili Nečasův centr na roh, přišla další velká šance domácích. V 72. minutě totiž vystihl Bezdička čížovskou přihrávku, našlápl k sólu z vlastní půle hřiště, ale akci zakončil střelou ze 14 metrů pouze do těla brankáře Satrapy, od nějž putoval míč vedle branky. O minutu později skončila nebezpečná situace před domažlickou brankou odpískaným faulem na brankáře a v 76. minutě mířil metr vedle levé domažlické tyče Nečas. 

 

Na druhé straně si s Došlého centrem poradil Satrapa a v 76. minutě se domácí Došlý hnal do další vyložené příležitosti, místo střely přihrál Blažkovi, ale jeho střelu ze 12 metrů stačili hosté zblokovat. Po několika marných centrem na obou stranách se po Mužíkově rohovém kopu dostal ve vyrovnaném závěru zápasu k hlavičce Bezdička, ale z 8 metrů nasměroval míč mimo čížovskou branku.

 

Osm minut před koncem se po Mužíkově akci a střele v pádu z 10 metrů zleva vyznamenal Satrapa, který šanci zneškodnil. Konečnou podobu získal výsledek v 82. minutě, kdy zatáhl míč po levé straně domácí Došlý, zpětnou přihrávkou našel volného Bezdičku, jehož volej z 9 metrů k levé Satrapově tyči znamenal vedení 4:1.

 

O tři minuty později měli domácí další tutovku, když po akci Bezdičky a Došlého se míč dostal zpět k prvně jmenovanému, ten však špatně trefil volej a míč z 8 metrů poslal vedle soupeřovy branky. Pak ještě bombu domažlického Teršla z šestnáctky hosté zblokovali stejně, jako pokus Bezdičky z 15 metrů v 87. minutě. I hosté se dostali k ohrožení domácí branky, ale minutu před koncem po Grobárově centru zleva usměrnil míč metr vedle bližší tyče Vávra a když si na druhé straně s technickou střelou domácího Mužíka bez problémů poradil Satrapa, bylo to v zápasu vše a domácí z něj brali zaslouženě všechny body.

 

AUTOR: Vojtěch Kotlan



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér): "Do zápasu jsme vstoupili dobře. Vedli jsme 2:0, po snížení jsme zvládli rychle dát na 3:1 a to myslím rozhodlo zápas. Pak jsme si to zkomplikovali vyloučením Martina Hrubého, ale zápas jsme pohlídali a když to Čížovští otevřeli, ještě jsme jednu branku přidali. Vyloučení přišlo po druhé žluté kartě, vyplynulo to ze hry, soupeř by možná šel od půlky sám, bylo to spíše následkem kolektivní chyby, takže to ani neberu jako chybu daného hráče. Kluci se ubránili, Martin se omluvil, takže vše v pořádku. Hráčem zápasu zvolím právě stopera Hrubého, který dal dvě branky a byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti."




Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Švihořík [-] - T. Hájovský [-] (46. J. Blažek [-] ) , R. Kropáček [-] (60. D. Boček [-] ) , M. Hrubý [-] , M. Hejda [-] (67. D. Bezdička [-] ) , L. Pfeifer [-] (82. J. Teršl [-] ) , O. Chocholoušek [-] , P. Mužík [-] , M. Mlynařík [-] (53. M. Braun [-] ) , M. Bauer [-] , P. Došlý [-]

TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - L. Dvořák [-] , M. Kočí [-] , D. Tomášek [-] (55. M. Grobár [-] ) , D. Chytrý [-] (60. P. Vávra [-] ) , M. Held [-] (86. T. Janoch [-] ) , M. Rozhoň [-] , R. Zahrádka [-] (46. E. Stojka [-] ) , R. Nečas [-] (82. L. Bálek [-] ) , P. Janda [-] , D. Novák [-]

ŽK: 47. M. Bauer , 51. M. Hrubý , 55. M. Hejda - 8. D. Tomášek , 90. D. Novák . ČK: 64. M. Hrubý .
Hráči zápasu: M. Hrubý .
Počet diváků: 240. Rozhodčí: Klupák Petr - KRUPKA Pavel, PLZÁK Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.