1:3
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2017 16:00

9.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Benátkách rozhodl druhý poločas a vítězná trefa Pitáka


Branky


69. O. Walter - 61. P. Putz , 67. K. Piták , 90. M. Šerý
0

Na góly se čekalo až do druhého poločasu. Lépe si vedly Zápy, za které rozhodl Piták, a snížení Waltera opět Benátkám na bodový zisk nestačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hrálo se na obě brány, chyběly jen góly

Úvod utkání patřil hostům. Ve 2. minutě se na levé straně uvolnil Bulíř, střelou na bližší tyč ale Michňu nezaskočil. Benátečtí se do zápasu dostávali pozvolna, s několika centry do pokutového území si hostující obrana poradila. V tom nejnebezpečnějším na míč těsně nedosáhl Šimeček. O mnoho více zahřmělo na druhé straně, kdy po rohovém kopu hlavičkoval nedostatečně obsazený Jelínek, jehož pokus vyhlavičkoval Knobloch. O minutu později utekl po levé straně Valenta, našel v pokutovém území Pitáka, jenž si obhodil Borovičku, avšak na Michňu nevyzrál.

 

Od této doby však benátečtí hráči hru vyrovnali a také oni, zejména po standardních situacích, začínali být nebezpeční. Tak jako v případě rohového kopu Waltra, jehož centr se odrazil od Jägera a v pokutovém území zápského týmu nadělal pořádný zmatek. Hosté se snažili o rychlé brejky, ve kterých vyčnívali Bulíř s Valentou, ty však do zdárného konce nedotáhli. Šestadvacátá minuta patřila Jíchovým svěřencům. Nejprve Kocourek obešel vyběhnutého Straku, zakončení z ostrého úhlu zřejmě mezi tyče nesměřovalo, přesto ho hosté odkopli na rohový kop. Po něm se k míči protlačil Borovička, svoji hlavičku nasměroval do země, od které se míč odrazil těsně nad břevno.

 

Na druhé straně měl výhodu trestného kopu zkušený Piták, jeho střela ale až k Michňovi nebyla vpuštěna. Následně to zkoušel také hlavou Matějka či často střílející Valenta, jehož technickému pokusu chyběla nejvíce razance. Důrazný hostující záložník si mohl spravit chuť ve 37. minutě, o mnoho tvrdší střelu ale dokázal Michňa vyrazit. O chvíli později se centr domácího Kocourka odrazil od hostů k Waltrovi, který zpoza vápna střílel kousek nad branku. Hlavičkový pokus si připsal po rohovém kopu Waltra také Šimeček, ani on ale nedonutil Straku k zákroku. První poločas uzavřela Knoblochova střela, kterou Straka kontroloval, kterak směřuje mimo.

Začátek druhého poločasu poznamenal sílící déšť, ten vyhovoval více hostujícímu týmu, který častěji navštěvoval benáteckou útočnou polovinu. Několik náznaků šancí ještě domácí dokázali ustát. V 51. minutě si však v pokutovém území počínal skluzem nedovoleně Walter a hlavní rozhodčí Slavíček ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil zkušený Karel Piták, který zakončoval do středu branky, avšak Michňa zůstal stát a penaltu mu zneškodnil. Piták přesto mohl skórovat o minutu déle, jeho střela zpoza vápna ale skončila na horní síti.

 

Na druhé straně si zápští obránci nepohlídali Šimečka, kterému ale do zakončení scházelo několik krůčků. Na hostech nenechala neproměněná penalta sebemenší vliv. Několik nepříjemných centrů ale dokázali Benátečtí zpacifikovat. V 59. minutě mohla nepřesnost v obranných řadách domácí tým mrzet. Benátečtí obránci ale zblokovali několik střel útočníka Matějky. Chvíli poté Pitákovu střelu srazili domácí na další rohový kop. Po něm ale už udeřilo. Na přední tyči naskakující Petr Putz dostal dostatek prostoru a míč o levou brankovou konstrukci dostal až za brankovou čáru – 0:1.

 

Vyrovnat mohl v 65. minutě po Bočkově centru Walter, jehož hlavička notně protáhla Straku, ten ale míč dokázal vytěsnit. O dvě minuty později hostující dlouhý aut propadl v pokutovém území až ke Karlu Pitákovi, jehož zakončení na dlouhou nohu skončilo přesně u pravé tyče – 0:2. Benátečtí se však brzy dostali zpět do zápasu. Střílený centr z přímého kopu z uctivé vzdálenosti od Ondřeje Waltra se od pravé tyče odrazil za Strakova záda – 1:2. Benátečtí ožili a vrhli všechny své síly do útoku, jejich snaha ale často končila před vápnem. Naopak před hosty se otevírala nebezpečné okénka v zadních řadách benáteckého týmu.

 

Tak jako v 78. minutě, kdy Valenta posunul míč na střídajícího Štěpánka, který ale křížnou střelou minul. Právě otevřená obrana byla vodou na mlýn rychlonohého Valenty, který si v poslední desetiminutovce prakticky dělal, co chtěl. Devět minut před koncem hlavní rozhodčí Slavíček přehlédl ruku Nováka na levé straně hřiště, plynul z toho rychlý protiútok, při kterém Svoboda zakončil nad branku. Při dalším tažení minul těsně benáteckou bránu také několikrát zmiňovaný Valenta. Tentýž hráč dostal v 84. minutě ideální přihrávku proti noze, avšak jeho razantní zakončení vyrazil Michňa na rohový kop.

 

Ve třetí nastavené minutě padl před pokutovým územím Boček, který ale dle všeho faulován nebyl,následný protiútok zvládli zápští hráči na jedničku. Střílený centr Marka Šerého totiž do Michňova protipohybu nešťastně srazil vracející se Horák – 1:3. Ihned poté hlavní rozhodčí Slavíček zápas ukončil.

 

Zdroj: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: V dnešním zápase jsme prohráli zaslouženě, soupeř byl lepší. V tuto chvíli je u nás vše obráceně. Tým poctivě připravuji na útočné standardní situace soupeře a dostaneme z nich dvě branky. Říkáme si, že po obdržené brance musíme hrát určitý časový úsek se zvýšenou koncentrací a dostaneme dvě branky během čtyřech minut. Naopak máme dvě brankové příležitosti po našich standardních situacích a branku z toho nedáme. Jediné, co jsme dnes zužitkovali, byla chycená penalta za stavu 0:0. Lukášovi jsem poradil směr, protože jsem Pitáka při této činnosti několikrát sledoval. Výsledný efekt je však takový, že nemáme ani bod. Klukům bojovnost nemůžu vyčíst, ale ta jen bohužel nestačí. Domnívám se, že je na nás po třech nepovedených utkáních určitá psychická deka. Musíme si s vedením klubu sednout a domluvit se, co dál.

SK Zápy
Michal Mašek (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Avšak na konci to bylo zbytečné drama. Brankových situací jsme si totiž vypracovali podstatně více než domácí tým. Trápí nás finální a předfinální fáze. Kolikrát nejsme schopni zakončit či se do šance vůbec dostat. Situace dva na jednoho, tři na dva či tři na tři prostě řešíme špatně. Na to, jak máme v ofenzivě zkušené hráče a kvalitu, to neřešíme dobře. Kluci to na tréninku dokáží, avšak při zápase s tím máme problém. Každý zápas máme hodně šancí, avšak nejsme schopni dát více branek. Dnes jsme mohli klidně vyhrát třeba 5:1, to všichni viděli. Takhle se vlastně bojovalo až do konce a zbytečně to tak bylo v závěru hektické. Myslím si, že jsme soupeře nepustili do větších příležitostí, kromě dvou rohových kopů v první půli, kdy jsme špatně přebrali hráče. Ze hry si soupeř žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Branku dali domácí Ondrou Waltrem, myslím si, že i po chybě našeho brankáře. Bylo to v nejhorší čas, když jsme před tím vstřelili dvě branky a zápas bychom měli kontrolovat, tak dostaneme podobný gól. Tohle nás provází poslední tři nebo čtyři kola, ale je vidět, že náš tým se zvedá. Uzdravili se nám klíčoví hráči, takže náš tým má sílu. Našli jsme optimální sestavu, takže doufám, že se takto bude dařit i dál.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Horák [-] , J. Kocourek [-] , B. Tvrzník [-] , M. Borovička [-] (73. Š. Krýda [-] ) , M. Hošťálek [-] , J. Boček [-] , O. Walter [-] , J. Knobloch [-] , V. Šimeček [-] , J. Jäger [-]

SK Zápy
R. Straka [-] - T. Valenta [-] , K. Piták [-] (90. M. Macek [-] ) , M. Kovařík [-] (69. M. Štěpánek [-] ) , P. Růžek [-] , T. Matějka [-] (82. M. Šerý [-] ) , M. Pávek [-] , M. Novák [-] , P. Putz [-] (88. S. Munzar [-] ) , T. Bulíř [-] (73. V. Svoboda [-] ) , M. Jelínek [-]

ŽK: 51. J. Boček , 82. J. Jäger , 90. M. Horák - 75. M. Novák .
Hráči zápasu: J. Jäger - T. Valenta .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Slavíček Lukáš - KAZDA Jan, HŮLKA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.