0:1p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 10:30

5.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ani ty největší šance nebyly proměněny. Rozhodovaly tak penalty


Branky


0

Domácí trenér Roman Veselý bere porážku po penaltách jako ztrátu dvou bodů. Jeho tým se nedokázal vypořádat s absencemi útočných hráčů a Litoměřicko tak na půdě favorita vykopalo cenné dva body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance neproměněny

Od samého začátku nebylo v utkání o zajímavé momenty nouze, v šesté minutě prchl s balónem Radek Dvořák a jeho nepříjemnou střelu domácí brankář Mezhiev raději vyboxoval na roh. Dva rohy se zahrávaly o tři minuty později i na druhé straně, mezi ně se vešel bravurní zákrok Jana Plachého, který po prvním rohovém kopu vyškrábl Laštovkovu hlavičku směřující pod břevno na další standardní situaci z rohu.

 

Později měl domácí celek více ze hry, hosté se soustředili na pozornou obranu s maximální snahou o případné rychlé protiútoky. Rozhodčí Pastyřík v této fázi nijak zvlášť hru nekouskoval ani při zákrocích, které možná byly hraniční, ovšem na obou stranách. Benešovským nevycházela finální fáze, a protože ani Litoměřičtí závažné ohrožení brankáře Mezhieva nevyprodukovali, vše směřovalo k odchodu do šaten s dvěma nulami na ukazateli skóre. Chvilku před hvizdem se po Hanušově kolmici řítil do šance Trýzna, ale Vrňákův obranný zákrok zabránil změně gólové statistiky dnešního duelu.

 

Litoměřicko zase mohlo litovat závěru, ale Hrebeniuk neuspěl

Do druhé půle nastoupili hosté s jednou změnou v sestavě, Valentu nahradil Kolmistr a v 52. minutě putovala jeho střela mezi tři tyče, zastavila ji však hlava na brankové čáře hlídkujícího Ježdíka. Ani v 67. minutě se nepovedlo procpat hostům míč do sítě. Plachého nákop si našel na rohu pokutového území Trýznu, ten si navedl balón na střed a jeho podařenou střelu s námahou zneškodnil brankář Mezhiev, který dříve chytal za FC Tomsk, momentálně hrající nejvyšší ruskou soutěž.

 

S postupujícím časem nervy pracovaly a horké hlavy Kalaše a Vrňáka chladil rozhodčí pomocí žlutých karet. Obě mužstva měla v úmyslu strhnout vedení na svou stranu, protože již bylo téměř jisté, že kdo dá gól, vyhraje. Dramaticky vypadala srážka dvou hráčů Benešova, po které druhý Ježdík v sestavě Václav nemohl pokračovat a byl tři minuty před koncem nahrazen Filipem. Litoměřické prokletí posledních minut se týmu málem stalo osudné i tentokrát, už v probíhajícím nastavení dostal za obranu přihrávku Hrebeniuk , ale nenaložil s vyloženou příležitostí nejlépe a s vybíhajícím brankářem přehodil i brankovou konstrukci. 

 

Rozhodla poslední série

Na řadu tak přišla penaltová loterie, kterou začínali domácí, po čtyři série dokázali napodobit domácí exekutory Šlehofer, Hanuš, Zdržálek i Dvořák. V páté Plachý vychytal Artemuka a Jakub Trýzna již drama dále neprodlužoval a jistě podepsal dva body za konečný stav 0:0 a 4:5 na penalty.

 

ZDROJ: fklitomericko.cz

 



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Roman Veselý (trenér): "Je to pro nás ztráta dvou bodů. V prvním poločase jsme nepřeměnili naší převahu v góly, brankových situací tam bylo dost a dost. V druhém poločase Litoměřicko přidalo na agresivitě, mělo také jednu šanci a mohlo rozhodnout. Stejně tak my v 90. minutě, ale bohužel bez hrotových útočníků jsme tentokrát nebyli schopní vstřelit gól. V úvodu zápasu se zranil Telnar, chyběl Turek, Balata a Zákostelský, odešel Kučaba. Absencí bylo víc a projevilo se to ve finální fázi, hlavně útočníci nám chyběli. Nejlepším hráčem byl střední záložník Farkaš."

FK Litoměřicko
Martin Štancl (hráč, pro fklitomericko.cz): „V dnešním zápase se nám nedařilo tolik kombinovat, protože nás soupeř napadal už od našeho vápna. Nebyli jsme svědky mnoha gólových příležitostí, ale přesto jsme mohli vstřelit branku v úvodu druhého poločasu, ale protihráč bohužel odvrátil střelu do prázdné brány hlavou z brankové čáry. Gól by nás uklidnil a střetnutí se mohlo vyvíjet v náš prospěch. Soupeř měl také pár šancí, a tu největší asi v poslední minutě, kdy šel sám na bránu a naštěstí pro nás gól nedal. Po výhře na penalty jsme rádi za dva body a doufám, že v dalším zápase se nám už podaří vyhrát za tři.“



Sestavy


SK Benešov
A. Mezhiev [-] - M. Ngimbi [-] , Z. Vrňák [-] , J. Laštovka [-] - M. Bohata [-] (63. I. Hrebeniuk [-] ) , P. Čapek [-] , L. Balata [-] , D. Farkaš [-] , V. Ježdík [-] (87. D. Filip [-] ) - M. Telnar [-] (20. R. Artemuk [-] ) - P. Ježdík [-]

FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - D. Šustr [-] , P. Valenta [-] (46. V. Kolmistr [-] ) , R. Dvořák [-] , M. Štancl [-] , D. Surmaj [-] (77. A. Zbudil [-] ) , J. Trýzna [-] , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , J. Grunert [-] (63. J. Kalaš [-] ) , L. Šlehofer [-]

ŽK: 69. Z. Vrňák - 57. J. Grunert , 69. J. Kalaš , 72. M. Štancl , 78. D. Šustr .
Hráči zápasu: D. Farkaš - J. Plachý .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Pastyřík Vladimír - MUDRA Zdeněk, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.