Nedašovská rezerva v závěru otočila duel s Bohuslavicemi nad Vláří a zajistila si postup


Branky


0

Ostře sledovaný šlágr celého ročníku se hrál v sobotním "anglickém" počasí, které na Valašsku zrovna panovalo. Oba celky si byly dobře vědomi postupové matematiky, domácí tým měl před utkáním náskok jednohu bodu a hosté tak museli dohánět ztrátu. Zápas se hrál ve vynikající divácké kulise a byl svojí úrovní daleko za hranicemi IV. třídy. Řízení utkání se ujal bývalý ligový rozhodčí Vladimír Goňa, rodák z Rokytnice nad Vlárou. V první půli se radovali z jednobrankové výhry hosté, kteří tak byli v psychické výhodě. Domácí celek ale v poslední patnáctiminutovce otočil výsledek dvěmi trefami nejlepšího kanonýra soutěže Jarka Fojtíka. Nedašovská rezerva tak slaví postup, Bohuslavjané si na případný dodatečný postup z druhého místa musí ještě počkat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení brankou Baklíka

"V sobotním odpoledni se hrál v Nedašově zápas o vše. Domácí přivítali konkurenta z Bohuslavic nad Vláří v přímém souboji o postup do vyšší třídy. Zápas byl od začátku v plném nasazení a dovolím si tvrdit, že snesl hodně přímé měřítko na tuto soutěž. Nedašov byl od začátku aktivnější, ale obrana hostů pracovala na výbornou. Kanonýr domácích Jaroslav Fojtík to měl s obranou Bohuslavjanů  hodně těžké a v první půli se prakticky neprosadil. Hosté z ničeho nic udeřili na konci první dvacetiminutovky, kdy si propadlý balon našel Lukáš Baklík a ten  i s trochou štěstí překonal nestárnoucího Jardu Švacha v brance domácích. Nedašov se i nadále snažil zdolat branku hostů, ale až na pár rohů a střelou Radima Fojtíka, která skončila na tyči, si více větších šancí nevytvořil. Do kabin tak odcházeli spokojenější hostující svěřenci trenéra Jindřicha Divily, kteří vedli po půli jedinou trefou Baklíka, ale nic samozřejmě nebylo ještě rozhodnuto", hodnotí první dějství kapitán domácího celku Jiří Fojtík. 

 

 

 

 

Domácí otočili průběh utkání v posledních minutách

Druhou půli začal Nedašov trvalým napadáním a tlakem, ale obrana Bohuslavic nad Vláří byla vždy připravena. V 54. minutě se zaskvěl hostující brankář Bartozel, kdy vychytal domácího kanonýra Jarka Fojtíka v tutové šanci. Hosté se do útoku netlačili a stále trpělivě a hlavně bezchybně bránili. Běžela 76. minuta, kdy hostům propadl balon středem obrany a Jarek Fojtík zaslouženě vyrovnal. Vše směřovalo do penalt, ale v 87. minutě po faulu na Jiřího Fojtíka si postavil míč kanonýr Jarek Fojtík a nádhernou střelou poslal domácí do euforie. Nedašov tak v závěru otočil zápas a mohly začít postupové oslavy. Takový zápas se jen tak nevidí - hosté přistoupili k zápasu hodně disciplinovaně a takticky. Nedašov zase předvedl to pravě fotbalové srdce a bojoval až do konce. Skvělé publikum po utkání aplaudovalo oběma celkům, které předvedly výkon na hranici svých možností a ukázaly hru a bojovnost na vysoké úrovni.

 

 

Z facebooku Bohuslavic nad Vláří:

 

Včera 17.6.2017 sehrál náš A-tým poslední mistrovské utkání na půdě Nedašova.Byl to zápas pikantní protože se do poslední chvíle bojovalo o 1. místo. Bohuslavice se ujali vedení ve 20. minutě brankou L. Baklíka a vedli až do 76. minuty. Poté inkasovali v 76. minutě nejprve vyrovnávací gól od Jarka Fojtíka na 1:1 a v 87. minutě tentýž hráč z přímého kopu rozhodl utkání, kdy zvýšil na 2:1. Vyrovnat se nám už nepodařilo. Celý tým ale bojoval a nechal na hřišti duši, už jen kvůli našim fanouškům, kterých zavítal na tento zápas velký počet. My ...jim děkujeme za hlasité povzbuzování, že při nás stáli a fandili nám celou sezonu. Musíme uznat, že tým Nedašova byl druhou půli lepším týmem a vytvářel si stále větší tlak, který zúročil. Tímto jim gratulujeme k zisku titulu.

 

 

 

Náš A tým končí tak na 2. místě a nemá se za co stydět. Na jaro uhrál 57 bodů, kdy byl poražen pouze jednou. Je třeba zde poděkovat celému týmu za předváděné výkony. Dále děkujeme panu J. Urbaníkovi st., M. Burešovi a L. Zámečníkovi, že se nám starali o hřiště a poskytovali nám prvotřídní servis. Bez toho by to nešlo. Moc děkujeme. Také děkujeme našim fanouškům, že stáli při nás a fandili nám celou sezonu. Jste Ti nejlepší fanoušci!

 



Ohlasy k zápasu


TJ Nedašov B
Jiří Fojtík, hráč: Zápas se vymykal obvyklým zápasům a patřil do jiné kategorie. Smekám před hostujícími fanoušky, kteří předvedli výbornou atmosféru a také před hostujícími hráči a funkcionáři, kteří se chovali jako praví profesionálové. Po utkání našemu týmu pogratulovali, za což u mně sklízejí velký obdiv. Zápas se musel líbit a pro všechny nadšené fotbalisty a funkcionáře, kteří věnují fotbalu všechen volný čas vzkazuju - pro takové zápasy se fotbal hraje! Přeji hostům vše nejlepší a snad Vám to s tím postupem ještě vyjde.

TJ Sokol Bohuslavice nad Vláří
Josef Kovařík, hráč: Zápas se hrál ve vynikající atmosféře, kterou vytvořili naši i domácí fanoušci. Nám se podařilo jít do vedení v prvním poločasu Baklíkem, ve druhé půli už nás domácí přehrávali a z tlaku jsme inkasovali vyrovnávající branku. Tři minuty před koncem duelu dokonal obrat domácí Jarek Fojtík, který byl nejlepším hráčem na hřišti, i když trestný kop nařízený proti nám byl hodně přísný. Věříme, že se nám podaří postoupit i z druhého místa, Nedašovu ale k postupu do III. třídy blahopřejeme!



Počet diváků: 200. Rozhodčí: GOŇA Vladimír - MANA Daniel, JANÁČEK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.