Lipová potvrdila podzimní formu a přehrála rezervu Provodova


Branky


0

V Lipové se představila rezerva Provodova, která umí být na venkovních hřištích nepříjemným protivníkem. Očekával se proto tuhý boj o každý centimetr hřiště, což se nakonec i potvrdilo. Hosté šli již po třinácti minutách do deseti hráčů, mladičký sudí Prokůpek je trestal za svoji kritiku. Hosté i v oslabení šli do dvoubrankového vedení, domácí však stačili vyrovnat. Rozuzlení zápasu nakonec přišlo až v poslední minutě, kdy tříbodový zisk Lipové zajistil Juřík.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté i v deseti vyhráli poločas o jednu branku

Lipovou přes zimu opustil zkušený Roman Vacula, a naopak do kádru přišel Michal Kliment. Za krásného slunečného počasí se v Lipové odehrál zápas, plný emocí, který se rozhodl až v závěru. Rozhodčím byl teprve 18 -ti letý Kamil Prokůpek. Zápas začal ve svižném tempu, kdy více ze hry měli fotbalisté Lipové a Tomáš Zoubek prověřil hned ve 3. minutě golmana hostí, který střelu, jen tak tak vyrazil. Naopak hosté zahrozili ve 4. minutě a hned z toho byla branka, kdy Minařík od půle utekl hráčům Lipové a s přehledem zakončil. Domácí poté měli opět více ze hry, ale do nějaké vážnější šance se nedostali. Navíc hostující Talaš ve 13. minutě musel jít předčase pod sprchy, protože nesouhlasil s výrokem rozhodčího, který mu udělal ihned červenou kartu. To hosty, ale vůbec nerozhodilo protože ve 21. minutě jako přes kopírák udeřili brankou Kolaříka, a bylo to už 2:0. Domácí se snažili a tak odpověď přišla ze standartky, kdy se z 25 -ti metrů se přes zeď trefil Zoubek. Do kabin se šlo tedy za stavu 2:1 pro hostující rezervu Provodova.

 

Lipová otočila utkání brankou v poslední minutě

V kabinách si vzal slovo domácí trenér Pavel Tomeček a vážně promluvil hráčům Lipové a na hře to šlo hned znát. Hosté utlumovali spíše tlak Lipovjanů zrdžováním hry a taktickým vedením boje. V 55. minutě se uvolnil Zoubek mezi třemi protihráči a našel uplně volného Klimenta, který ale ze 2 metrů přestřelil branku hostí. Zanedlouho po centru Kleina byl na malém vápně Juřík, který taktéž minul. V 68 minutě vyslal nestárnoucí Miloš Vaněk uličkou Zoubka a ten chladokrevně od tyčky zakončil na 2:2. Poté se hra spíše kouskovala a zdržovala. Hosté měli brejky, které ale obrana Lipové dobře ubránila. Už hosté byly smíření s remízou, kdy rozhodčí Prokůpek signalizoval 1 minutu nastavení, si vzal z autu míč Zoubek, který udělal dva protihráče a naše na šestnáctce volného Vlasťu Juříka, který krásně vystřelil a upravil na 3:2. Tím rozhodčí ihned ukončil utkání zápasu. Domácí měli tedy i více štěstíčka na závěr, které k tomu fotbalu, ale taky patří. Lipová potvrdila, že podzimní výsledky nebyly náhodné, hosté i v deseti ukázali svoji kvalitu.



Ohlasy k zápasu


TJ Lipová
Pavel Tomeček, trenér: Výhru jsme vydřeli až v samotném závěru, za což patří hráčům poděkování. Výkon v první půli ale nebyl ideální a s přesilovkou jsme si dlouho nedokázali poradit. Nakonec to ale vyšlo a určitě nám to zvedlo sebevědomí do dalších zápasů.

FC RAK Provodov
Jan Talaš, funkcionář: V Lipové jsme se setkali s nezkušeným vedením zápasu ze strany rozhodčího, což ovšem neomlouvá chování našeho hráče ze 13. minuty, za které dostal přísnou červenou kartu. Díky tomu se hra odvíjela v celkem dravém duchu hlavně díky našim rychlým a nebezpečným protiútokům se kterými si obrana domácích jen tak tak dokázala poradit. V závěru nám chybělo mnohdy tak často zmiňované štěstíčko a z poslední akce v poslední nastavené minutě jsme inkasovali poslední gól a prohráli. I tak se jednalo o dobrý fotbal a těšíme se na hráče Lipové na odvetu už v domácím prostředí.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: PROKŮPEK Kamil - VAŠIČKA Roman (N), PRACHAŘ Radim (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.