Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2017 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Porážka po devíti kolech ve Starém Městě


0

Ve šlágru 26.kola hostilo v tabulce druhé Staré Město lídra soutěže, mužstvo Vratimova a v krásném letním počasí si to oba rivalové rozdali o první místo. Vratimovští měli před tímto důležitým utkáním velký problém se základní sestavou, když jim chyběla hned trojice hráčů základní sestavy a na jejich hře to bylo hodně znát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 Více ze hry v první půli měli domácí, kteří se svou rychlostí v přechodové fázi prosazovali přes vratimovskou obranu, ale jejich pokusy byly spíše platonické. Hosté působili hodně nervózně a jejich mezihra postrádala přesnost. Ve 22 minutě se po kiksu hostujícího gólmana málem ujali vedení domácí, ale jejich kapitán Němec místo opuštěné branky trefil pouze tyč. Staré Město mělo v těchto fázích hry viditelně navrch, ale chybělo jim více přesnosti v koncovce. Zhruba od 30 minuty hosté hru vyrovnali a začalo se hrát nahoru dolů. Ve 36 minutě vyvezl míč z vlastní poloviny vratimovský Osvěčík, jež posunul míč na Trmala, a ten nezištnou přihrávkou přesně našel kanonýra hostů Svěnčíka, který poslal hosty do vedení. Domácí se ale vzchopili, zatlačili hosty před svou šestnáctku a ještě do poločasu stihli vyrovnat. Ve 41 minutě se k domácím přiklonilo štěstí, když se po sérii několika odrazů dostal míč od tyče k osamocenému Sušovskému, který míč pohotově uklidil do sítě.

 

Druhá půle přinesla početné skupině diváků pěknou podívanou. Obě mužstva šla za vítězstvím a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Více šancí měli na kopačkách domácí, ale ani hosté nezůstávali pozadu. V 66 minutě rozvinuli domácí kombinační akci po pravé straně, kde naběhnuvší Birčák našel v pokutovém území Smilowského, který si zpacifikoval míč a prudkou střelou nedal Černému šanci – 2:1. Hosté  poté zvýšili úsilí a snažili se alespoň o vyrovnání, které by jim zaručovalo i nadále první příčku v tabulce, ovšem jejich snaha se tentokrát v závěrečných minutách minula účinkem. V nastaveném čase ovšem domácím hodně zatrnulo, když se po závaru před jejich brankou dostal k zakončení hostující mladíček Plachta, který ale  míč do branky nedokázal usměrnit. Závěr si už pak domácí borci pohlídali a po zásluze zvítězili. Touto výhrou se Staré město posunulo na čelo tabulky 1.A třídy skupiny B a dvě kola před koncem je největším favoritem na postup do krajského přeboru.

 

zdroj: http://www.fcvratimov.cz

 



Ohlasy k zápasu


První SC Staré Město
Martin Sušovský (zástupce kapitána): jelikož se jednalo o boj o první příčku, začátek zapasu tomu odpovídal, hra se odehrávala předevšim mezi šesnáctkami obou celků přičemž obrany toho utočícím hráčům přiliš nedovolovaly. První obrovskou šanci měli domácí. Tu jim svou chybou připravil hostující golman, jenž vyběhl na dlouhý míš mimo vápno avšak při pokusu jej odkopout minul a domácí kapitan měl možnost z pravé strany otevřít skore. Pokud s 25 metrů však trefil jen pravou tyč brány a stav zůstaval 0:0 až do 36 minuty. Kdy po pravé straně unikl hostující záložník a po centru do šesnáctky, se míš snesl za domácího obránce, který jej podběhl, přímo k nohám hostujícího utočníka. Ten si s přehledem prvním dotekem balon připravil a křižnou střelou otevřel skore. Naštěstí pro nás jsme stihli brzy na tento gol zareagovat. Už po 5 minutách se po akci na naší pravé straně dostal balon na 16 k domácímu založníkovi, který prostrčil na nabíhajícího utočníka. Ten levou nohou vystřelil avšak jeho střela byla sražená na tyč a bálon se se štěstím odrazil ke na malé vápno a já ho doklepl do brány. První poločas skončil tedy remízovým stavem 1:1.Druhý poločas se domácí snažili více hrát a dát tak potřebný 2. gol. Po několiak šacích na obou stranách jsme v 66. minutě rozehráli akci přes střed hřiště, kdy se balon dostal opět až na pravou stranu, odkud náš krajní obrance centroval z prvního doteku na hranici vápna, kde si náš utočník s číslem 16 prvním dotekem balon ve vzduchu připravil a druhým dotekem pohotově vystřelil a balon zapadl k pravé tyči a vedli sme 2:1. Hosté se poté snažili se skorem zapasu něco udělat, ale naše obrana odolávala, někdy pouze za cenu faulů. Hosté ke konci zápasu nejvíce hrozili ze standartek, kterých s ubývajícím časem přibývalo. Dvě obrvské šance měli k závěru utkání. První byla po rozehrání přímého kopu za hranicí vápna, kdy hostující hráč vyslal střílený centr na zadní tyč, avšak nabíhajícím hračům chyběly decimetry ke skorování do odkryté části brány. Druhá vyložená šance přišla v 90. minutě opět ze standartní situace. Přetažený balon na zadní tyč vrátil jeden z hostujících hraču na malé vápno kde našel spoluhráče, ten ovšem nezkoordinoval svůj pohyb a zakončoval kolínkem těsně vedle šibenice domácí svatyně. Tímto zůstal stav utkání nezměněn a domácí si tak, po zaváhání z minulého kola, připsali důležitou výhry, která je posunula do čela tabulky.

FC Vratimov
Hodnocení trenéra Jiřího Hořínka:: Toto utkání nám dnes nevyšlo. Museli jsme sestavu lepit a nebylo to ideální. Dostali jsme se sice do vedení, ale dostali jsme hodně smolný vyrovnávací gól. Druhý poločas to bylo nahoru dolů a byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Po brance na 2:1 jsme to otevřeli a zkusili zápas zvrátit… Měli jsme tam v závěru sice ještě nějakou šanci ale štěstí, které jsme měli v minulých zápasech nás opustilo a vyrovnat se nám tentokrát nepovedlo…Devět kol za sebou jsme neprohráli, jen jednou remizovali. O to víc nás tato porážka mrzí…Ale takový je fotbal. Máme před sebou ještě dvě utkání a o první místo se porveme…



Sestavy


První SC Staré Město
A. Střalka [-] - Š. Kmošťák [-] , P. Štěrba [-] , O. Rudel [-] , K. Střalka [-] , P. Němec [-] , V. Smilowski [-] (75. T. Němec [-] ) , M. Sušovský [-] , P. Glembek [-] (90. O. Pagáč [-] ) , L. Slota [-] (84. P. Němec [-] ) , J. Birčák [-]

FC Vratimov
D. Černý [-] - M. Kašuba [-] , J. Pohludka [-] , O. Škorik [-] , R. Šimek [-] - D. Valenčin [-] , L. Brezula [-] (52. P. Skoupý [-] ) , R. Pařenica [-] (83. J. Plachta [-] ) , V. Osvěčík [-] (67. J. Sáblík [-] ) - V. Trmal [-] (71. P. Zahradník [-] ) , M. Svěnčík [-]

ŽK: 85. P. Němec - 57. D. Valenčin , 61. M. Svěnčík , 62. D. Černý , 82. R. Pařenica , 88. O. Škorik .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Sivera Jan - JURČEK Ondřej, FAJKUS Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.