Divoký závěr přinesl Dobřanům bod


Branky


0

V dohrávce prvního jarního kola hostin Nepomuk Dobřany. Domácí se v sobotu představili ve Stodu, kde vyválčili důležité tři body. Hosté v sobotu také vyhráli a oživili tak šanci na záchranu. Favoritem byl spíše domácí celek, ale hosté povzbuzeni předchozím úspěchem byli hodně těžký soupeř. Zápas nabídl spoustu zajímavých okamžiků a hlavně boj až do závěrečného hvizdu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbranková půle

V úvodních minutách byla hra hodně rozháraná a obě strany se rychle střídaly v držení míče. První vážnější šance přišly ze strany hostů, kdy zahrávali dva nebezpečné rohy, ale ani jeden nedokázali zakončit. Poté už začali úřadovat domácí. Nejvíce hrozili také ze standardních situací. Žádnou branku však první poločas nepřinesl.

Dramatický závěr

Druhý poločas začal v režii domácího celku. Už v 54. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Marek Baran a poslal Nepomuk do vedení. Vedoucí branka tým nakopla a ten dominoval v dalších minutách. V 60. minutě přišla druhá branka. Václav Janoch vypíchl jednomu z obránců balon a postupoval z půlky sám na Langa v bráně. V zakončení zachoval chladnou hlavu a skóroval. V dalších minutách se hra více a více kouskovala a rozhodčí začínal rozdávat karty. V 77. minutě šel Miroslav Švec do skluzu, ale zasáhl přitom soupeře. Rozhodčí zapískal faul a ukázal žlutou kartu, byla ale už druhá a domácí tak šli do desíti. I přesto přišla jedna velká příležitost Nepomuku. Václav Švec postupoval z úhlu na branku, před bránou měl úplně volného Slacha, ale rozhodl se zakončovat sám a to nebyla dobrá volba. V 84. minutě vybojoval Martin Tušek balon, posunul jej na Štěpána a ten postupoval sám na brankáře. Obstřelem ho překonal a snížil na 1:2. Hosté cítili, že Nepomuk je zranitelný a chtěli za každou cenu vyrovnat. Navíc o pár minut později přišla druhá červená karta a situace pro domácí byla ještě složitější. Poté šli dvakrát hráči Dobřan sami na Wallenfelse. Ten ovšem neinkasoval a tak se pomalu blížil závěr zápasu. V 89. minutě přiletěl do domácího vápna centr, na něj si naběhl Patrik Smetana a hlavou dokázal překonal golmana Nepomuku. V podstatě hned vzápětí pískal rozhodčí konec zápasu. Šlo se tak do penalt.

Druhý bod pro Nepomuk

Domácí tým zvládl alespoň penaltový rozstřel a zmírnil tak ztrátu. Naopak hosté odjížděli spokojeni s bodem.



Ohlasy k zápasu


FK Nepomuk B
Miroslav Švec (hráč FK Nepomuk): "První poločas byla nakopávaná, hřiště bohužel nebylo v dobrém stavu. Druhý poločas jsme se zvedli a vytvořili si několik šancí. Dostali jsme se do vedení o dvě branky, pak se ale hra začala kouskovat a přišly i karty. Bohužel jsme dostali dvě červené a soupeř dokázal v posledních minutách přesilovky využít a srovnal. Dva body nakonec bereme. Dobřany nehrály vůbec špatně, mají kvalitní mužstvo."

TJ Dobřany
Milan Skřivan (hráč TJ Dobřany): "Prvních dvacet minut se hra přelévala ze strany na stranu. V první půli jsme měli dva nebezpečné rohy, ale jinak byl soupeř asi nebezpečnější.V druhém poločase jsme rychle inkasovali, to domácí nakoplo a přehrávali nás a podruhé skórovali. Následně se hra začala kouskovat a přišly karty. V posledních minutách jsme dokázali početní převahy využít a alespoň vyrovnat. Vzhledem k vývoji panuje s bodem spokojenost."



Sestavy


FK Nepomuk B
P. Wallenfels [-] - - R. Jiránek [-] , V. Švec [-] , M. Lukeš [-] , M. Baran [-] (80. J. Slach [-] ) , J. Martínek [-] , M. Švec [-] , M. Baran [-] (46. V. Březák [-] ) , P. Váňa [-] , M. Březák [-] (59. F. Mareš [-] ) , V. Janoch [-]

TJ Dobřany
K. Lang [-] - J. Rajt [-] (80. T. Helus [-] ) , P. Smetana [-] , O. Skála [-] (58. J. Čimera [-] ) , M. Gleissner [-] , M. Skřivan [-] , J. Schovánek [-] (58. F. Štěpán [-] ) , P. Trdlička [-] , M. Zeman [-] (72. M. Brožík [-] ) , M. Tušek [-] , M. Opatrný [-]

ŽK: 29. M. Švec , 40. M. Baran , 48. R. Jiránek , 62. J. Martínek - 27. M. Opatrný , 66. M. Zeman , 83. P. Trdlička . ČK: 77. M. Švec , 88. J. Martínek .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Langmajer Ladislav - .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.