Nevšová vyhrála zásluhou hattricku Vaška Tomšů v Tlumačově a je blízko postupu


Branky


0

Do Tlumačova přijel lídr tabulky z Nevšové, který mohl využít zaváhání otrokovické Viktorie v domácím prostředí s Lužkovicemi. Tlumačovský tým nemá ještě jistotu záchrany, proto se očekával zajímavý duel. Nevšová se ujala vedení Vaškem Tomšů už v sedmé minutě. Nevšovský kanonýr slaví v těchto dnech narozeniny a dal si k nim nakonec pěkný dárek. Po půlhodině hry totiž přidal druhou trefu a deset minut po přestávce zkompletoval svůj hattrick. Domácí celek se dostal ke slovu až čtvrt hodiny před koncem, kdy snížil na dvoubrankový rozdíl. Hosté si už cennou výhru pohlídali a v příštím kole v domácím duelu s posledním Lukovem jim stačí pouhý bod k postupu do 1. A třídy, což by měla být pro Nevšovjany už pouhá formalita.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nevšová dokázala v první půli dát dvě branky

Hráči Nevšové šli od úvodního hvizdu sebevědomě za vítězstvím. Drželi častěji míč na kopačkách, lépe kombinovali a byli pohyblivější. Tlumačovští chtěli hrát zezadu a využít každou příležitost k rychlému protiútoku, ale hosté téměř neztráceli míče, takže se převážně hrálo na polovině domácích. Za svou aktivitu byli hráči Nevšové odměněni už v 7. minutě, kdy se poprvé trefil kanonýr Václav Tomšů. S chutí hrající hosté i nadále dominovali a dostávali domácí obranu pod tlak. Ve 26. minutě dali domácí znovu hodně prostoru Václavu Tomšů, který nekompromisně zvýšil na 0:2.

 

 

"Zápas, před početnou diváckou kulisou, začal v naší režii a už v 7.minutě po přihrávce benjamínka týmu Tomáše Mikše, přehodil gólmana domácích Vašek Tomšů. Branka nás uklidnila a měli jsme téměř trvalé držení míče, Michal Gabko se výborně uvolnil a využil svojí rychlosti, jeho prudkou střelu však pozorný Škrabal vyrazil.
Domácí se spíše bránili, hráli opatrně a i chybovali v zadních řadách. Jedné z chyb dokázal využít Vašek Tomšů, kdy nejdříve jeho samostatný průnik gólman domácích vyrazil, ale s dorážkou už si Vašek Tomšů poradil a zvýšil naše vedenína 0-2, které vydrželo až do poločasu", hodnotí první půli nevšovští funkcionáři.

 

Ve druhé půli padlo po jedné brance na každé straně

Ve druhém poločase se domácí zlepšili a opticky hru vyrovnali. Střídající hráči Tlumačova hru oživili, zejména Jiří Mouka vypracoval několik nadějných akcí. V 56. minutě ovšem mezi třemi obránci hlavou zkompletoval hattrick Václav Tomšů a bylo rozhodnuto. Domácí se dočkali čestného úspěchu v 76. minutě, kdy se přízemní střelou prosadil Patrik Mouka. Hráči Nevšové v zápase potvrdili roli favorita a zaslouženě vezou z Tlumačova tři body. 

 

 

"Druhá půle začala vlažněji, polevili jsme v tempu a soupeř nás zatlačil k mírné defenzivě. Přesto jsme stále kombinovali, zejména Peter Stratený se snažil svojí aktivní hrou navýšit naše vedení a také po jeho přesném centru usměrnil Vašek Tomšů hlavou míč do brány potřetí, zkompletoval tak svůj hattrick, který si nadělil k narozeninám, které tento den slavil. Domácí zbraně nesložili a pokoušeli se zápas zdramatizovat. To se jim patnáct minut před koncem i podařilo a snížili na 1-3. Dostali se i k dalším šancím a mohli přidat i další branku. K tomu však nedošlo, závěr zápasu jsme si pohlídali, nepřipustili žádnou změnu skóre a zaslouženě zvítězili", viděli druhé dějství nevšovští činovníci.

 



Ohlasy k zápasu


SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: Do utkání jsme šli s tím, že můžeme pouze překvapit a nemůžeme nic ztratit. Bohužel Nevšová od začátku kontrolovala hru a to se podepsalo i na šancích a vstřelených gólech. V prvním poločase jsme měli dvě dobré příležitosti, které jsme nedokázali proměnit. Ve druhém poločase jsme se zlepšili a z toho pramenili další šance. Po snížení jsme měli další šance. trefili jsme tyčku a poté v další příležitosti tečovali hosté střelu Zálešáka, která šla těsně nad šibenici.

TJ Sokol Nevšová
Ladislav Durďa, trenér: Utkání jsme zvládli i přes velké vedro a mělo slušnou úroveň i diváckou účast. Mohli jsme zvítězit i vyšším rozdílem, ale gólman Tlumačova zbylé vyložené šance vychytal. V mužstvu panuje pohoda, jede na vítězné vlně a to je důležité. Mužem utkání byl Vašek Tomšů, který tak skvělým způsobem oslavil svoje narozeniny.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: MACHÁČ Jiří - ČECH Radim, KEL František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku