Zachraňující se Příluky udolaly Tlumačov až v penaltovém rozstřelu


Branky


0

Na příluckou Cecilku přijel v neděli Tlumačov, který měl za sebou sérii velmi dobrých utkání. Pro domácí celek byl ale souboj s Tlumačovem velmi důležitý, neboť týmy ze dna tabulky bodovaly a domácí tým si nemohl dovolit větší zaváhání. První půle přinesla taktickou bitvu, kdy obrany s brankáři byly úspěšnější útočníků a branka nepadla. Jako první se prosadil tlumačovský kanonýr posledních dnů Radek Zálešák. Domácí naštěstí dokázali o osm minut později srovnat Pinkasem. Do konce utkání se už diváci branky nedočkali a šlo se do penaltového rozstřelu. Ten vyšel domácím na jedničku a berou tak bonusový bod navíc, který pro ně může mít v konečném účtování cenu zlata.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

V důležitém utkání v boji o záchranu v soutěži chtěly Příluky bodovat naplno a zatlačily v úvodu Tlumačov do defenzívy. Domácí drželi míč, kombinovali a Tlumačov odrážel útok za útokem. Paradoxně největší šanci poločasu měli hosté, kdy ve 20. minutě po trmě - vrmě před domácí brankou vyrazil domácí brankář Holásek prudkou střelu hostí a následně i robinsonádou hlavičku, která směřovala do prázdné branky. I přes velký tlak domácích skončil poločas nakonec bezgólovým stavem. Diváci ale viděli poměrně zajímavý fotbal, ve kterém byl domácí celek přece jen o poznání aktivnější, branku se mu však vstřelit nepodařilo. Hosté se zaměřili na defenzívu a co prošlo, pořešila s přehledem obrana i s brankářem Škrabalem. Hosté mohli jít i do vedení, ale brankář Holásek byl v tomto utkání velmi pozorný a o všem podstatném se mělo rozhodnout až ve druhém dějství.

 

 

 

 

Ve druhé půli padlo po jedné brance na každé straně

Domácí začali druhý poločas náporem se snahou o rozdílový gól, nicméně se první prosadili hosté, kdy v 56. min. po výkopu brankáře se dostal k míči Zálešák a z dvaceti metrů prudkou střelou k vzdálenější tyči otevřel skóre - 0:1. Následně domácí otevřeli hru s cílem vyrovnat a to se jim povedlo již v 64. min., kdy domácí Frolek vybojoval ve středu hřiště míč, přihrál na kraj zálohy nabíhajícímu Machačovi, který na hraně šestnáctky přihrál míč do prostoru pokutové značky, kde se objevil Pinkas a ve skluzu poslal míč mimo dosah brankáře Šrabala – 1:1. Kdo by následně čekal opatrnou hru, byl by velmi překvapen, protože hra se odehrávala stylem nahoru - dolů na obě strany. Jen v rozmezí 66. -85. měli hosté pět šancí, šli dokonce dvakrát dva na jednoho, ale buď přestřelili bránu, anebo je vychytal vynikající Holásek. Domácí ve snaze strhnout vítězství na svou stranu se tlačili do zakončení, ale střely Machače, Votavy či Dujsíka se neujaly. Zápas tak dospěl k penaltovému rozstřelu, kdy hostující střelce vymazal výborně chytající domácí Holásek a domácí tak brali druhý bod po vítězství v penaltách 4:1.  

Na penalty vyhráli domácí 4:1

V penaltové loterii se dařilo domácích, kteří i zcela opanovali.



Ohlasy k zápasu


FK Příluky
Jaroslav Brabec, sekretář: Pro nás v důležitém utkání jsme brali nakonec dva body, kdy náš brankář Holásek vychytal hostující střelce v penaltovém rozstřelu. Na můj vkus poněkud otevřené utkání hlavně v 2. poločase, kdy se hrálo stylem nahoru - dolů, ale zase se bylo na co dívat. Remíza byla určitě spravedlivá.

SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: V Přílukách jsme snad nikdy nevyhráli a tuto negativní bilanci jsme chtěli změnit. V prvním poločase jsme nedokázali dát gól i přes jednu obrovskou šanci, kdy jsme hlavou nedokázali trefit téměř prázdnou branku. Ve druhém poločase jsme šli jedenkrát sami na gólmana a ani tuto šanci jsme neproměnili. Vedoucí branku dal střelou na zadní tyč Radek Zálešák. Poté přidal do prázdné brány druhý gól, ale pomezní rozhodčí zamával ofsajd. A když jsme neproměnili další možnosti, přišel trest a Příluky ze svých šancí vytěžili alespoň vyrovnání. A tak se šlo na penalty, ve kterých jsme totálně selhali a domácí berou bod navíc.



Sestavy



SK Tlumačov
M. Škrabal [-] - D. Franco [-] (70. J. Franko [-] ) , Z. Jonášek [-] (61. M. Juhaňák [-] ) , R. Dvořák [-] , P. Mouka [-] - J. Jonášek [-] , P. Kusenda [-] , R. Zálešák [9.0] (88. M. Michalík [-] ) , T. Duroň [-] - J. Mouka [-] , M. Otevřel [-]

ŽK: 47. D. Zedníček , 66. J. Dederle , 72. M. Dujsík - 54. T. Duroň , 57. Z. Jonášek .
Hráči zápasu: P. Holásek , P. Pinkas - R. Zálešák .
Počet diváků: 63. Rozhodčí: BRŠLICA Pavel - DUNDA Roman, SKOPAL Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku