FOTO: Tečovický Bivoj brankou z poslední minuty udolal Veselou


Branky


0

Tečovický Bivoj v minulém kole překvapil fotbalové experty výhrou na půdě rezervy otrokovické Viktorie a věřil si i na tým z Veselé. Hosté zažívají poměrně úspěšné jarní odvety a bez šancí nebyli ani v Tečovicích. Oba celky už nemají problémy se záchranou, tak se hrál ofenzívní zápas, ve kterém padlo hned pět branek. Domácím vyšel skvěle úvod utkání a po třech minutách již vedli. Hosté ve dvacáté minutě srovnali a stejný scénář se opakoval i ve druhém dějství. Samotné rozuzlení zápasu přišlo až v poslední minutě, kdy o zisku tří bodů Tečovic rozhodl David Dorazín.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

Hosté se představili sympatickým herním projevem a byli hodnotným a nepříjemným fotbalovým soupeřem. Dokázali si vytvořit díky dobrému pohybu bez míče, čtení hry a technické zdatnosti mírnou herní převahu. Jako první se však radovali domácí, když zátáhli míč po pravé straně. Z Dorazínova centru se nemýlil Frkal a Bivoj vedl 1:0 už tři minuty po zahájení zápasu. Hosté nepolevili a z nákopu Dujky vyzkoušel hlavou k tyči Štěpánek Jokla. Z protiútoku vyrážel Červenka střelu Frkala a po rohu zahrávaném V. Šnajdrem trefil Frkal hlavou pouze do koše golmana hostí.  V 15. minutě vyslal Dujka kolmicí Šarmana a jeho centr na Štěpánka odvracel J. Plachý hlavou v poslední chvíli. Po brejku Štěpánka na jeho střílený centr nedostal hlavou Šumšal, po chybě beků na levé straně Bivoje získal míč Bodlák, ale jeho nahrávka šla do offside. Na druhé  straně nevyužil kolmici Dorazína Závoda. Pak střílel Dlouhý nad domácí bránu a ve 20. minutě po chybě J. Plachého, kterého obral na šestnáctce o míč Štěpánek, se posledně jmenovaný ocitl sám před domácím brankářem a vyrovnal na 1:1.  Domácí ohrozili branku hostí po akci T. Plachého, ale na jeho šajtlí centrovaný míč Vopatřil nedostal.  Hosté tlačili, Štěpánek dokonce vstřelil druhý gól, ale asistent rozhodčího Střelec odmával postavení mimo hru, což nelibě nesla hlavně lavička hostí a jejich fanouškovská obec. Po rohu Dujky vyrážel Jokl míč zpět k němu, Dujka se uvolnil přes Frkala, ale jeho střela nenašla cíl.  Na druhé straně hlavičkoval Dorazín pouze do koše Červenky a Frkalův trestný kop golman Veselé vyrazil a dorážka Zdeňka Šnajdra skončila nad.  Šanci po chybě hostí měl po centru Frkala Dorazín, ale jeho volej skončil nad břevnem. Na druhé straně měl pět minut před koncem poločasu výbornou šanci Dlouhý, který postupoval úplně sám na Jokla, ten jej ale dvakrát vychytal a vše skončilo pouze rohem.

 

Tečovicím vystřelil tři body v posledních minutách Dorazín

Na začátku druhé půle zatáhl míč Dorazín míč po pravé straně, ale jeho centr poslal z pětky V. Šnajdr pouze do brankáře hostí.  Pak se ujali iniciativy hosté, po Manďákově přiťuknutí střílel Dlabaja mimo, Pavel po kombinaci před šestnáctkou domácích střílel nad, Manďákovu náhru tečoval Dlouhý těsně mimo tyč domácí branky a znovu Manďák trefil z dvaceti metrů pouze břevno domácí brány. Veselá byla v první čtvrthodině druhé půle lepší, domácí posléze vyrovnali hru, ale Vopatřil z hranice šestnáctky střílel slabě a J. Plachý vleže u brankové lajny hostí ještě neuspěl. Po Frkalově rohu odražený míč znovu Frkal vrátil zpět, V.Šnajdr hlavou neuspěl ale vyražený míč dopravil do sítě hostí Závoda a domácí vedli 2:1.  Hosté se snažili vyrovnat, Dlouhý z hranice velkého pokutového území střílel těsně mimo, po Dujkově rohu hlavou minul tyč domácí branky Štěpánek a po trestném kopu ze strany odvracel Středulinský v poslední chvíli před Šumšalem.  Na druhé straně Závoda prostřelil Červenku, ale pomalý míč ještě golman hostí chytil před lajnou. V 78. minutě se však  Šarman uvolnil přes Středulinského i Balcárka a po jeho nahrávce se nemýlil Dlabaja, když vyrovnal na 2:2. Hosté měli v této fázi více ze hry, ale neuspěl po Štěpánkově uvolnění Dlabaja, Machalíček po Dujkově centru střílel hlavou těsně mimo a Manďákův trestný kop tečoval Z. Šnajdr na roh. Potvrdilo se nedáš-dostaneš, když Dujkův roh vyrazil Jokl, míč se dostal cca minutu před koncem k Dorazínovi, který z dobrých třiceti metrů přehodil Červenku a míč skončil v brance Veselé. Domácí se štěstím berou tři body v utkání, kterému by lépe slušela remíza, ale mohlo skončit i úspěchem hostí.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Tečovice
Vladimír Kundera, funkcionář: Vítězství v utkání se zdatným soupeřem těší, tři body z tohoto zápasu přispěly hlavně ke stabilizaci pozice v tabulce a také k tomu, že závěr soutěže může Bivoj dohrát v klidu. Pro diváky bylo určitě zajímavým, protože oba týmy se snažily o fotbalový projev a herní situace se často střídaly před oběma brankami.

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Těžko se mi hodnotí toto utkání, ve kterém byly body tak blízko. Možná více otálet s kopnutím rohu a nechat si dát žlutou, možná ještě jedno taktické střídání a mohl být bod a nebo i dva. Jenže my jsme chtěli body tři a naše převaha od vyrovnání v 78. minutě byla zjevná a všichni jsme věřili, že ten třetí gól nakonec dáme. Šance jsme na něj rozhodně měli. Zápas se lámal poprvé už v 25. minutě, kdy jsme dle mého názoru dali regulérní gól a vzápětí nedali Petrem Dlouhým 100% šanci. Mohlo to být 3:1 a zápas by se odvíjel jinak. Podruhé jsme měli zápas rozhodnout ze šancí kolem 80.minuty, nestalo se. Tečovice jsou na vítězné vlně a přesto se nám podařilo dvakrát se zvednout a vyrovnat. V závěru byli nakonec šťastnější domácí. Blahopřeju jim k tomu, jak vítězně proplouvají jarem. Všechny naše hráče musím pochválit za bojovnost a odhodlání poprat se s výsledkem i soupeřem. Další náhradníci, co naskočili do sestavy místo chybějících opor, nezklamali a jsme spokojeni, že je v klubu máme a že s nimi můžeme i nadále počítat.



Sestavy


TJ Sokol Tečovice
Z. Jokl [-] - Z. Šnajdr [-] , L. Balcárek [-] (90. D. Chovanec [-] ) , J. Plachý [-] (58. R. Středulínský [-] ) , D. Kysučan [-] - T. Plachý [-] , V. Šnajdr [-] , M. Frkal [-] , D. Dorazín [-] - J. Vopatřil [-] (79. L. Soják [-] ) , R. Závoda [-] (90. A. Ondík [-] )

TJ Sokol Veselá
P. Červenka [-] - T. Pavel [-] , D. Šarman [-] , P. Dlouhý [-] (77. M. Machalíček [-] ) , M. Šumšal [-] , V. Štěpánek [-] (84. R. Soukup [-] ) , D. Dlabaja [8.0] , M. Odstrčilík [-] , T. Dujka [-] , R. Manďák [-] , M. Bodlák [-]

ŽK: 74. R. Manďák .
Hráči zápasu: Z. Jokl , M. Frkal - D. Dlabaja .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - BÖHM Martin, STŘELEC Radoslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku