V duelu Tlumačova s Lužkovicemi padlo deset branek


Branky


0

V Tlumačově se představili fotbalisté z Lužkovic, kteří stále nemají jistou záchranu v soutěži. Na druhé straně také domácí chtěli bodovat naplno. Proto se dal očekávat vyrovnaný souboj, který se nakonec změnil v divokou přestřelku, která si nic nezadala se sobotním hokejovým utkáním mezi Českem a Švédskem. Domácí celek vedl po půli 3:2, divácí viděli pět branek a určitě se nenudili. Druhý poločas přinesl další brankové hody, hosté srovnali na 4:4, ale v závěru strhli tlumačovští hráči výhru na svoji stranu i zásluhou hattricku bývalého druholigisty Dana Máčaly. Tlumačov potvrdil dobrou formu, Lužkovice budou muset získat tolik potřebné body v dalších zápasech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo hned pět branek

Kdo v tomto záchranářském souboji očekával nezáživnou, takticky svázanou hru, byl velmi mile překvapen. Domácí vlétli do zápasu jak uragán a už ve 13 minutě vedli zaslouženě 2:0, když se nejprve po pravé straně prosadil Radek Zálešák a o čtyři minuty později z dorážky Pavel Kusenda. Lužkovice vrátila do zápasu přísně nařízená penalta, kterou bezpečně proměnil Martin Procházka. Od tohoto okamžiku bylo hostů plné hřiště, Lužkovičtí byli pohyblivější a dostali domácí pod tlak, z něhož vytěžili několik nebezpečných standardních situací. Hráči Tlumačova však využívali každou situaci k rychlému protiútoku a tak se dalo tušit, že by gólový účet zápasu mohl být bohatý. Ve 33. minutě dal o sobě poprvé vědět nestárnoucí kanonýr domácích, Daniel Máčala, když na polovině hřiště převzal balón, středem s ním postupoval mezi ustupujícími obránci Lužkovic a technickou střelou z 25 metrů ho uklidil do horního rohu Jenčekovi brány. 3:1. Hosté však nerezignovali a ještě do přestávky snížili brankou Jakuba Kučery na 3:2.

 

Divoká přestřelka pokračovala i po přestávce

I po změně stran pokračoval zápas ve vysokém tempu. Jakub Kučera svou druhou brankou ve 49. minutě vyrovnal na 3:3 a začínalo se od začátku. Obě mužstva se hnala do útoku s vidinou urvat pro sebe tolik důležité body. Vedení na stranu Tlumačova strhl v 56. minutě Daniel Máčala, ale Jakub Ronza parádní ranou v 61. minutě znovu srovnal. 4:4. I nadále se hrálo nahoru dolů. Vyrovnaný zápas nakonec pro sebe rozhodli střelecky efektivnější domácí. V 74. minutě vstřelil vedoucí branku na 5:4 Jiří Mouka a o tři minuty později zkompletoval hattrick Daniel Máčala. Na tento direkt už Lužkovičtí reagovat nedokázali. Oba týmy předvedly výborný výkon v zápase, v němž útoky dominovaly na obranami. Tlumačovští naplno bodovali ve čtvrtém zápase po sobě a upevnili si tak postavení ve středu tabulky. Stovka diváků viděla v Tlumačově hned deset branek, výborné individuální výkony a také výhru domácího celku. Domácí Tlumačov potvrdil dobrou formu, Lužkovice budou muset získat tolik potřebné body v dalších zápasech.

 



Ohlasy k zápasu


SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: Do zápasu jsme šli s odhodláním získat tři body a podařilo se nám vsítit dvě rychlé branky. Poté bohužel Lužkovice snížili s hodně přísné penalty. Do poločasu oba týmy vsítili ještě po jednom gólu. Druhý poločas byl opět střelecky nadprůměrný. Naštěstí jsme v zápase dali o dva góly víc než soupeř a bereme zasloužené vítězstvi.

FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Domácí šli brzy do dvoubrankového vedení po chybách obrany hostů. Do poločasu se Lužkovicím podařilo držet krok, když snížili na 3:2. Další vývoj utkání probíhal ve střeleckých manévrech obou celků. Nám se podařilo vyrovnat na 4:4, ale v závěru udeřili domácí a strhli vítězství na svou stranu. Rozhodla větší zkušenost domácích hráčů v proměňování šancí, hlavně díky Danu Máčalovi, autoru hattriku. Naše mužstvo hraje většinou s vlastními odchovanci, kteří nemají tolik zkušeností jako bývalí exligoví, exdivizní a jiní ex... , proti kterým hrajeme. Proto, i když dáme čtyři góly venku, ještě to nejsou zaručené body. Zabojovat musíme v dalších zápasech...



Sestavy


SK Tlumačov
M. Škrabal [-] - R. Dvořák [-] , P. Mouka [-] , M. Juhaňák [-] , O. Sedlář [-] - J. Jonášek [-] (90. M. Michalík [-] ) , P. Kusenda [9.0] , R. Zálešák [-] (88. J. Franko [-] ) , T. Duroň [-] - D. Máčala [10.0] (83. D. Franco [-] ) , J. Mouka [-] (75. M. Otevřel [-] )

FK Lužkovice-Želechovice
A. Jenček [-] - M. Paták [-] (80. P. Novák [-] ) , T. Mičola [-] - J. Kučera [9.0] (83. M. Böhm [-] ) - Z. Polepil [-] , Š. Dominik [-] , J. Ronza [-] , M. Procházka [-] - I. Světlík [-] , A. Procházka [-] , O. Zámorský [-]

ŽK: 12. P. Kusenda , 48. R. Dvořák - 30. J. Kučera .
Hráči zápasu: D. Máčala , P. Kusenda - J. Kučera .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: ČÍŽ Roman - HÝSEK Dominik, VAJDÁK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku