2:1
(2:0)
86. M. Both
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2017 16:00

17.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tlumačov připravil rezervě Slavičína první jarní porážku


Branky


0

V Tlumačově se představila v neděli odpoledne před solidní diváckou návštěvou rezerva divizního FC TVD Slavičín, která na jaře ještě neokusila hořkost porážky. Do Tlumačova však přijela v hodně omlazené sestavě a z fluktuantů z A týmu se na hřišti objevil pouze brankář Jelínek. Domácí tým však body na své půdě jen tak nerozdává a o své výhře rozhodl již v prvním dějství, hosté utkání ještě zdramatizovali Slavičín, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dokázali v první půli vstřelit dvě branky

Slavičínská rezerva přijela do Tlumačova v hodně omlazené sestavě a na hřiště se tak dostalo i několik dorostenců, kteří v utkání určitě nezklamali. Z fluktuantů z A týmu se na hřišti objevil pouze brankář Jelínek, ostatní hráči, kteří vypomáhají B týmu, nastoupili dopoledne v divizním duelu proti Břeclavi. Domácí hráči vstoupili do utkání sebevědomě a hned od úvodního hvizdu vyvinuli tlak na obranné řady hostů. Útočnou aktivitou hýřili především Radek Zálešák, který už ve 4. minutě otevřel skóre a také Jiří Mouka, který v 18. minutě zvyšoval na zasloužených 2:0 pro Tlumačov. Omlazená rezerva Slavičína reagovala na nepříznivý úvod zápasu změnami v obraně a zvýšeným pohybem. Hra se postupně vyrovnala a i hosté si vypracovali několik nebezpečných příležitostí, které však pozorný Miroslav Škrabal v bráně domácích zneškodnil. Před slušnou diváckou návštěvou se hrál líbivý fotbal. Domácím se povedl vstup do utkání, ale Slavičín hru vyrovnal a dalo se očekávat, že ve druhém dějství ještě vývoj utkání zdramatizuje.

 

Slavičané ve druhém dějství zápas ještě zdramatizovali

Ve druhém poločase drželi hráči Slavičína častěji míč na kopačkách, snažili se vstřelit kontaktní branku, ale domácí zodpovědně bránili a tak žádné nebezpečné šance hostů nepřicházely. Hráči Tlumačova vědomi si dvougólového náskoku hráli po změně stran zezadu se snahou především neinkasovat. To se jim dařilo až do 86. minuty, kdy hosté zahrávali standardní situaci, po které zůstal na malém vápně nekrytý Milan Both, proti jehož dorážce byl brankář domácích Mirek Škrabal bezmocný. Hosté v závěru zápasu  vrhli všechny síly do útoku, na hrot se na standardní situace vysunul i brankář Pavel Jelínek, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Tlumačov tak získal další důležité tři body a posunul se v tabulce do o něco klidnějších pater.  Rezerva FC TVD Slavičín i přes závěrečný nápor v Tlumačově na body nedosáhla a přišla tak o svoji jarní neporazitelnost. V tabulce Slavičany přeskočily Tečovice i Veselá, ale v příštím kole může být všechno jinak, FC TVD hostí poslední tým tabulky z Lukova.

 

 

 

 

Z webu FC TVD Slavičín:

 

My jsme tentokrát nastoupili velmi vlažně a nezvládli začátek utkání. Tým byl sice značně oslaben o několik hráčů, ale doplněním hráčů dorostu se přeci jen dal dohromady. Mladí kluci však nezvládli úvod utkání, když jsme po první akci domácích zcela propadli a hned ve 3.minutě jsme prohrávali 1–0. Trochu nás to rozhodilo, ale vzápětí jsme odpověděli dvěma nebezpečnými útoky, které však domácí golman zlikvidoval. Domácí však nepolevili a po našich chybách se dostali do několika slibných příležitostí a jen díky skvělému Jelínkovi v naší brance se skore neměnilo. Opět jsme se nadechli, ale v koncovce nám chyběl klid, a tak přišel trest, kdy po dalších zmatcích v naší defenzivě domácí zvýšili na 2–0. Dlouho nám trvalo než jsme se oklepali, hra byla neurovnaná a silně poznamenaná prudkým větrem, který nám bral míče do zámezí. Těsně před půlí se nám navíc zranil další hráč a do utkání musel nastoupit již pátý dorostenec.

Po poločase jsme udělali tedy zásah do sestavy i hry a ta se zcela změnila. Začali jsme kombinovat a zatlačili soupeře do defenzívy. Náš tlak se stupňoval, dobře jsme kombinovali a dostávali se do nebezpečných situací, ale mladíci stále nemohli najít recept na domácího brankáře. Až v 84.minutě matador Miki Both zkušeně uklidil kvalitní centr mladého Salajky do brány, ale to bylo vše, na co jsme se zmohli, a tak odjíždíme s těsnou prohrou.

 

Fotogalerii z utkání od Michaely Maňasové najdete zde - http://fotbal-slavicin.cz/dt_gallery/tlumacov-slavicin-jaro-17/



Ohlasy k zápasu


SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: Do zápasu jsme šli s odhodláním potvrdit body z Hulína. Hrál se pohledný fotbal z obou stran. Ze začátku utkání se nám podařilo vstřelit dva góly. Mohli jsme vstřelit další, ale bohužel nás zradila koncovka. Ve druhém poločase jsme se soustředili spíše na bránění a Slavičín nás začal přehrávat. Naštěstí se i přes inkasovaný gól podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce a bereme důležité tři body.

FC TVD Slavičín B
Jiří Váňa, trenér: Jako nějaká epidemie mi připadají zranění, která se hromadí v áčku mužů a teď se to „přeneslo“ i do dorostu a B týmu, když vinou zranění vypadli klíčoví hráči. Nicméně dorostenci, kteří nastoupili v utkání nezklamali a především druhá půle byla z naší strany kvalitní. Škoda první dvacetiminutovky, která nám utekla. Utkání by slušela remíza, ale neprosadili jsme se střelecky a tak odjíždíme s prázdnou. Za druhý poločas všem klukům patří dík.



Sestavy


SK Tlumačov
M. Škrabal [-] - R. Dvořák [-] , P. Mouka [-] , M. Juhaňák [-] , O. Sedlář [-] - P. Kusenda [-] , R. Zálešák [-] , T. Duroň [-] , P. Barwig [-] (44. M. Michalík [-] ) - M. Otevřel [-] (82. D. Franco [-] ) , J. Mouka [-] (75. P. Daněk [-] )

FC TVD Slavičín B
P. Jelínek [-] - L. Žáček [-] , B. Fojtík [-] , O. Miklas [-] , F. Ondruš [-] (46. K. Šmotek [-] ) , T. Kalík [-] , M. Both [-] , M. Salajka [-] , D. Sochora [-] , M. Fojtů [-] , M. Švach [-]

ŽK: 36. T. Duroň , 85. P. Kusenda , 90. P. Mouka - 76. M. Švach .
Hráči zápasu: M. Škrabal , R. Zálešák - B. Fojtík , P. Jelínek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: DOSPĚL Vladimír - KATRŇÁK Milan, KEL František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku