Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2017 15:30

16.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.3

Nápoje

7.7

Jídlo

6.5

Hrací plocha

6.0

Zázemí

9.5

Veselá si v derby poradila s Lípou a na jejím hřišti vstřelila tři branky


Branky


4. T. Dujka , 38. T. Dujka (p.) , 73. M. Dlabaja
0

V Lípě se hrálo místní derby a zavítala zde Veselá. Domácí tým se potácí na konci tabulky a tak povinost velela Lípě bodovat. Proti však stál dobře připravený protivník, který dokázal vstřelit do půle dvě branky svým hrajícím trenérem Tomášem Dujkou. Hosté kontrolovali vývoj hry a třetí trefu přidal Dlabaja. Po vyloučení domácího Šimka už nebylo o vítězi tohoto duelu pochyb a Veselá si spravila chuť po minulé porážce od rezervy Slavičína. Lípa v derby neobstála a bodovat bude muset v jiném utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté dokázali v první půli vstřelit dvě branky

Veselá do utkání vstupovala i přes minulou domácí porážku s TVD Slavičín jako favorit a svou roli začala plnit od samého začátku. První branku vymyslel už ve 4. minutě Roman Manďák, když zpětnou přihrávku od brankové čáry směřoval na hranici šestnáctky Tomáši Dujkovi. Ten si prvním dotekem míč zpracoval a druhým levačkou cca z 18 -ti metrů trefil přesně k tyči. Lípa  díky své výškové převaze před brankou Veselé se snažila být nebezpečná zejména ze vzduchu. Jediný dlouhán v defenzívě Veselé, Tomáš Divoký, ale bezpečně všechny míče sbíral. Jednou se také vyznamenal  za stavu 0:1 gólman Petr Červenka, když zlikvidoval největší šanci Lípy, kterou si za poločas vytvořila. Veselou v ofenzivě nezastavily ani dvě vynucené změny v sestavě. Na hřiště musel už v 22. minutě nedoléčený Martin Odstrčilík, když odkulhal kapitán Miroslav Čoček. Za další čtvrthodinu naopak nedoléčený  Milan Šumšal zjistil že to už dál s nachlazením nepůjde a na hřiště se dostal  v 38. minutě pozdější střelec třetí branky, Martin Dlabaja. Důležitý pro vývoj celého zápasu byl ale konec  prvního poločasu. Byl to zase Roman Manďák, který v 38.minutě byl u zrodu  i druhé branky hostů.  Pří průniku do pokutového území Lípy byl obráncem sražen a nařízený pokutový kop proměnil Tomáš Dujka. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení hostí.

 

Veselá přidala ve druhém dějství ještě jednu branku

Druhý poločas také Veselá hru kontrolovala a Lípu do šanci nepouštěla, i když ta se snažila zejména z pravé strany centrovat do pokutového území Veselé.  Míče hledaly dravého Josefa Spáčila, ale veselští obránci byli tentokráte bezchybní. Na zemi Jaroslav Červenka s Tomášem Dujkou, ve vzduchu  Tomáš Divoký s Martinem Odstrčilíkem i Davidem Sokolem. Hra se postupně přiostřovala a Lípa posbírala i nějaké žluté karty. Na tvrdou hru nakonec nejvíce doplatil  Marek Šimek, který  uviděl od přesné rozhodčí Jarmily Kovářové  v těsném sledu dvě žluté karty a v 77. minutě šel předčasně pod sprchy. To už byl ale od 73.minuty stav 0:3, když třetí branku vstřelil  Martin Dlabaja, který před vápnem Lípy využil kiksu  stopera, obral jej o míč a po třech krocích nedal  Martinovi Valovi v bráně Lípy šanci.  Blízko gólu byl i Martinův bratr David, který překrásnou  střelu točil do šibenice na zadní tyč, ale nedotočil. Veselá  přesilovku nevyužila a debakl se tedy nekonal. Ale i tak si Veselá odvezla z derby zasloužené vítězství. Získané body z venku bude chtít určitě potvrdit  za týden v dalším derby. To na Veselou zavítá soused z Lužkovic. Lípa v cestě ze sestupových pozic to bude mít ještě velmi složité. Přímo nejsložitější hned o víkendu v Nevšové. Tam nevyhrávají ani týmy v lepší formě než jakou má v současné době o střelce Martina  Procházku oslabená Lípa.



Ohlasy k zápasu


Lípa
Adam Simerský, hráč:

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Sousedé z Lípy nechť prominou, jeli jsme sem pro povinné body a k naší radosti tento úkol i splnili. Takové zápasy jsou ale nejhorší. V nich můžete de facto jen ztratit. Kluci to ale s přehledem zvládli. Všem za výborný výkon bych chtěl poděkovat i touto cestou. Zodpovědnost vzal na svá bedra Tomáš Dujka a po úvodní brance již ve 4.minutě proměnil pár minut před přestávkou i penaltu. Obě strany se shodly že byla jasná a slečnou rozhodčí správně odpískaná. S rozhodčí Jarmilou Kovářovou neměla žádná strana problém, pískala v pohodě, i když derby bylo vyhrocené a také docela tvrdé. Nesmím ji ale moc chválit nebo nám ji seberou do vyšší třídy … Po dobrém výkonu v Lípě je to krásná pozvánka pro naše příznivce na sobotní velikonoční zápas, kterým bude na Veselé opět derby, tentokrát s Lužkovicemi.



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku