Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2017 15:00

21.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dokonalý obrat Štáblovic dokonal Baláž svou famózní trefou.


Branky


0

Zajímavé klání nabídla dohrávka 21. kola III. B třídy sk. B, odehraná na netradičním místě a v netradiční čas. Utkání dvou spřátelených celků se po domluvě odehrálo ve sváteční den, na palhaneckém exilu. Vávrovické hřiště je totiž z důvodu podmáčeného terénu stále ve stavu nevyhovujícím. Zvláštní nádech tohoto střetnutí měl především pro současného hráče Vávrovic Ondřeje Šemoru, který ještě na podzim působil jako hrající trenér právě ve Štáblovicích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Z pohledu diváka se jednalo o remízový zápas, alespoň tak tomu nasvědčoval první poločas. Hosté v pozměněné sestavě vyrukovali na vávrovické s Dobrotkou v útoku. Ten se také svou houževnatostí a nasazením zapříčinil o vstřelení prvního regulérního gólu, který mu však z dosud nejasných důvodů nebyl rozhodčím Meierem uznán, i přesto, že míč celým objemem brankovou čáru překročil. Hra se dále přelévala z jedné strany na druhou, poznamenaná řadou nepřesností z obou stran. Chvílemi si hráči mohli připadat jako v románu Emily Brontëové - Na Větrné hůrce, hlavně, když si vítr s vhazovanými a nakopávanými míči dělal doslova, co chtěl. Až na pár střetů, ze kterých se vávrovický brankář opakovaně těžko zvedal ze země a pár pokusů aktivního domácího Šemory a hostujícího Radima Víchy, nebylo moc o čem psát. Do kabin se odcházelo za smírného stavu 0:0.

 

 

Zajímavější průběh přinesl až druhý poločas. Poločasovým střídáním Laovského a vysunutím Konvičky do středu zálohy, začala štáblovická hra nabírat na obrátkách. Do obrany Vávrovic se postupnými útoky valil jeden útok za druhým. S nimi si však hráči v obraně, v čele s bezchybným Tomášem Šenkem, dokázali hravě poradit. K bezchybnému výkonu nejenom Šenka, ale celé obrany, přispíval velkou měrou svým výkonem hostující hroťák Častulík, který přihlížejícím předváděl reklamu na antifotbal. Vávrovice hrozily hlavně z brejků a standardních situací odpískaných, na dnes bedlivě střeženého Šemoru. Z jedné takové situace šli domácí málem do vedení, to když se po centru do šestnáctky objevil před Martínkem úplně osamocený Šenk Daniel. Jako nejmenší hráč na hřišti se prodral k nebezpečné hlavičce, která bohužel pro něj, trefila jen dobře vyběhnuvšího brankáře. Na druhé straně se do role otloukánka utkání pasoval keeper Bartusek, který byl po tvrdých zákrocích útočících hráčů, zralý na ručník. V 72. min to byl právě brankář domácích, který vyslal svým dalekonosným výkopem ke skórování Jiřího Schreibera. Po úprku po pravé straně nedal statickému Martínkovi šanci a propálil vše, co mu stálo v cestě - 72. min 1:0. Na změnu skóre se na Palhanci nečekalo dlouho. V 75. min se k odraženému míči probojoval střídající Konečný, jenž střelou přímým nártem zpoza šestnáctky + za pomocí teče obránců, šťastně překonal marně natáhnuvšího gólmana Vávrovic - 1:1. Nabuzené Štáblovice se nadále hnaly k obratu. Závěr utkání byl z obou stran vyhrocený, čemuž přispělo i pár rázných soubojů na hranici pravidel. V probíhající 80. min zahrávaly Štáblovice roh. Ten ještě domácí Hendrych dokázal odhlavičkovat, ale pouze nad sebe. Toho využil s důrazem dobíhající Konvička a přesnou lobovanou hlavičkou nasměroval své spoluhráče k rohovému praporku, kde tradičně oslavoval vstřelení gólu - 80. min 1:2. Opařené Vávrovice se do konce utkání už na víc, než na plytké diskuze nezmohly. V 89. min ještě pro přihlížející uspořádal svou ONE MAN SHOW Baláž, který přímo z rohové kopu famózně vymetl šibenici domácí branky, čímž dokonale dokonal štáblovický obrat - 1:3.

 

Autor: Dušan Mrákota 



Ohlasy k zápasu



SK Štáblovice
Dušan Mrákota (kondičný trenér Štáblovic): Velmi náročné utkání, už jen proto, že oba týmy absolvovaly své víkendové zápasy. Na nás bylo vidět, že v závěru máme víc sil a chceme víc než jen bod. Na výstavní trefu Baláže jen říct, že konečně mu vyšlo to, co od mini žáků trénuje doma o stodolu ;D ...klobouček Rado.



Sestavy


FK NOVA Vávrovice B
M. Bartusek [-] - J. Laifert [-] , P. Hendrych [-] , D. Šenk [-] , T. Šenk [-] , R. Schreiber [-] - O. Šemora [-] , J. Schreiber [-] , J. Slíva [-] - R. Vegel [-] , D. Škopek [-]

SK Štáblovice
A. Martínek [-] - Z. Častulík [-] , M. Sedláček [-] , M. Laovský [-] , R. Baláž [-] , R. Vícha [-] , M. Konvička [-] , R. Kirschner [-] , O. Panáček [-] , L. Vícha [-] (60. V. Konečný [-] ) , P. Dobrotka [-]

Počet diváků: 40. Rozhodčí: MEIER Milan - STONIŠ David (N), STONIŠ Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.