Hosté opět potvrdili zasloužené prvenství. Hattrick velimské legendy, prezidenta klubu, byl ozdobou utkání


Branky


0

     Velimská rezerva se stala už před týdnem vítězem III. tř., sk. A. Proto trenér mužstva neřešil absence některých klíčových hráčů a dal příležitost náhradníkům. Pro zranění chyběly tzv. „legendy“, stoperská dvojice L. Sixta a M. Hrabal, dále chyběli tvůrci hry J. Slavík a R. Čepelák a chyběl budoucí „velimský Škoda“ M. Souček. Pikantností bylo, že utkání řídil, zřejmě za odměnu, velimský rodák a „v pravěku“ i velimský hráč, dnes zasloužilý rozhodčí, pan Miroslav Kratochvíl (Mireček).

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli hotovo

 V současné době nejúspěšnější velimský trenér, podle mne i celé skupiny A, Jaroslav Smrček Jedlička, má své hráče podrobně přečtené a tak nezaváhal. Do stoperské dvojice postavil mladého a výborného O. Kosinu a za jeho záda zkušeného a všestranného J. Vlka. Neváhám napsat, že nejlepšího stopera skupiny. Do útoku poslal prezidenta klubu a bývalého kanonýra L. Kostku, který hrál za Velim dokonce i divizi. Pokyny byly jednoduché a stručné. Zahrajte si a vyhrajte, nepřipusťte blamáž.

 

     Od první minuty bylo velimské béčko pánem na hřišti. Hráči dobře kombinovali, ale chyběla přesná finální přihrávka a zakončení. Domácí zahustili prostor ve vlastní šestnáctce, bojovali, obětavě bránili a téměř třicet minut odolávali velimskému tlaku. K soupeřově brance se prakticky nedostávali.

 

   Ve 26. min. nahradil J. Nedbal zraněného M. Kosinu. Už za dvě minuty, ve 28. min.,  přihrál L. Hájek právě J. Nedbalovi a ten střelou k tyči ,z hranice pokutového území, otevřel skóre utkání, Velim 0:1. Ve 41.min. poprvé skóruje L. Kostka po přihrávce J. Kasala, 0:2 pro Velim. Ve 43. min. zase L. Kostka střílí do prázdné branky po přihrávce A. Srpa a Velim vede 0:3. Za tohoto stavu končí poločas.

Drtivá převaha favorita zápasu

 Do druhého poločasu posílá velimský trenér na hřiště dva mladíky, A. Jehličku na místo A. Srpa a M. Ramšáka za zraněného O. Dvořáka. Ve druhém  poločase začaly domácím postupně docházet síly. Velim hrála na jednu branku a měla drtivou převahu. Štěstí pro Volárnu, že hodně úniků velimských hráčů skončilo ofsajdem, přihrávkou či střelou do obránců domácích nebo vedle.

 

     V 51.min. završuje L. Kostka svůj hattrick a zvyšuje na 0:4 pro Velim. Ve druhém poločase Velim postupně střídá další hráče. Dorostenec D. Kopecký(60.min.) jde místo J. Jelínka a  J. Roudnický(68.min.) za L. Kostku  V 62.min. zvyšuje J. Kasal na 0:5, po přihrávce D. Kopeckého.

 

V 65.min. M.  Ramšák  hlavou, po centru L. Hájka, dává na 0:6. V 70.min. opět M. Ramšák skóruje, po přihrávce A. Jehličky, na  0: 7. V 73.min.přihráva A. Jehlička J. Nedbalovi a ten dává na 0:8. V 80.min. dává další branku J. Kasal po přihrávce L. Hájka, je to už 0:9. Skóre utkání uzavírá v 83.min. J. Svoboda, ranou k tyči přes celou branku, přihrává mu J. Nedbal. Utkání končí 10:0 pro FC Velim B.

 

     Nejlepším hráčem velimské rezervy v tomto zápase se stal Luděk Kostka.

 

 

     Zvláštní uznání si zaslouží hlavní rozhodčí pan Miroslav Kratochvíl. Přes svůj věk (naše agentura ho nezjistila, ale je o dva roky starší než já) a určité pohybové problémy ukázal a ukazuje, že má zkušenosti z působení ve vyšších soutěžích. Utkání řídil výborně, s citem pro hru, bez chyb, bez problémů a s naprostou suverenitou. Hráči obou mužstev mu to usnadnili svoji korektní hrou a nemluvili mu do jeho práce. Takt to má být. Co je důležité? „I když všude nebyl ,všechno viděl“. Dávám mu nejvyšší ohodnocení.

 

Autor článku: Jaroslav Češpiva, administrátor, divák a novinář

 



Ohlasy k zápasu



FC Velim
Jaroslav Češpiva, administrátor FC Velim B: „Velimská rezerva byla pro domácí Volárnu těžkým soupeřem. Ale domácí si zaslouží za svůj bojovný, obětavý i když marný boj slova uznání Do poslední minuty hráli a chtěli vstřelit aspoň čestnou branku. Velimská brankařská dvojka T. Novák byl proti a vychytal si nulu. V příjemném prostředí, mezi příjemnými lidmi se nám líbilo. Jen škoda, že Volárna sestupuje do nejnižší soutěže. Ale hlavní příčina, nedostatek hráčů, je problém i jiných mužstev. A co k Velimi B? Podrobnější hodnocení bude až po skončení soutěže. Ale už teď musím konstatovat, že největším naším soupeřem byl Týnec n. L., ve vzájemných zápasech byl dokonce úspěšnější. A pak Cerhenice. U nás vyhrály 4: 0, my u nich 5:1, v součtu jsme byli lepší. Ale určitě nejtěžší nebyla Ratboř! U nás nehrála špatně, to jsme ocenili, ale porážka 5:2 je 5:2 a to bylo rozhodující!!! Na závěr musím pochválit všechny soupeře nejen za hru, ale i za prostředí, ve kterém jsme u nich hráli. Přeji hodně úspěchů v příštím ročníku 2017/18.“



Počet diváků: 45. Rozhodčí: KRATOCHVÍL Miroslav - PLAČEK Miloš (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.