Velim zničila Hradištko


Branky


1

Jednoznačné vítězství velimské rezervy. Tři kola před koncem soutěže Velim B zvyšuje náskok na čtyři body.  Ratboř zaváhala doma a ztratila dva body se Štítarským Sk.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Minulý víkend Hradištko vyhrálo ve Štítarech 3:5 a střelecky se vytáhl nejlepší kanonýr soutěže Lukáš Polák. To vzbudilo v domácím táboře určité rozpaky.  To by, ale nesměla velimská rezerva mít za trenéra Jardu Jedličku. Všechny obavy smetl z trávníku, postavil ideální sestavu a určil správnou taktiku.

 

Na nebezpečného L. Poláka postavil, ve formě hrajícího Mihu Hrabala. Ten  roli “psa obranáře“ povýšil na „tygra obranáře“. V nominaci chyběl z pracovních důvodů středopolař Tonda Srp, ale k dispozici už byli oba TOP,  tj. L. Hájek a J. Slavík. Ze soupisky áčka nastoupili dva mladíci  J. Kukal a L. Vlk. Hosté zřejmě nenastoupili v nejsilnějším složení a to se brzy ukázalo.

 

Začátek utkání byl z obou stran opatrný, převažovala důsledná obrana, čekalo se na brejk. Po pěti minutách domácí zrychlili a dostali se do slibných šancí( L. Hájek, J. Vlk a    J. Svoboda), které výborný hostující brankař Václav Šimánek bravurně zlikvidoval. V 10.min. šla Velim do vedení 1:0.  Výborná kombinace  J. Vlk – J. Nedbal,  přihrávka a přesný  L. Hájek nedal brankaři šanci, k tyči skóroval. Hosté se pokoušeli dlouhými míči dostat do hry svého kanonýra L. Poláka, ale Miha Hrabal mu nedal šanci. Tlak domácích sílil. Přišly další 4 šance (J. Vlk, J. Kukal, J. Nedbal a A. Jehlička), ale brankař hostů byl opět vynikající. Ve 24.min. to bylo jinak. 

 

Z dálky vystřelil J. Vlk, brankař vyrazil míč před sebe a rychlý J. Kukal zvýšil na 2:0. Pak se ještě zaskvěl výborným zákrokem brankař Šimánek při šanci J. Kukala. Domácí měli drtivou převahu, hosté se prakticky k soupeřově brance nedostávali. Výsledkem byly další dvě branky. Ve 39.min. přihrál J. Nedbal  A. Jehličkovi a ten z hranice velkého vápna zvýšil na 3:0. V téže minutě J. Vlk dává na 4:0, přihrával L. Hájek. Ve 43.min. opět brankař hostí vyrazil střelu J. Vlka.

 

V poločase provedl trenér J. Jedlička střídání tří hráčů. Odešel A. Jehlička, J. Kukal a L. Hájek. Do hry nastoupil J. Kasal, M. Ramšák a  J. Slavík. Druhý poločas, to byla hra kočky s myší. Velim hrála většinou na polovině hostí. Ve 48.min. J. jelínek skvělou střelou dává na 5:0, přihrál M. Ramšák. V 60.min.

 

Velim opět střídá. R. Čepelák střídá L. Sixtu a legendární L. Kostka J. Nedbala. V 64.min. J. Kasal zvyšuje na 6:0, přihrál J. Slavík. V 80.min. je to už 7:0. Prosadil se M. Ramšák po přihrávce J. Svobody.  Třešničku na dort pověsil v 82.min. velimský Don-kanonýr Luděk Kostka/věk nezjištěn!/a uzavřel hlavou skóre utkání na 8:0.  Po centru L. Vlka z rohu mu hlavou přihrál J. Kasal. 

 

Výborný, důsledný a přesný byl rozhodčí zápasu pan Luboš Pluhař. Pochvalu zaslouží i oba jeho asistenti, u hostí Pavel Kos a u domácích Petr Kubelka. Jejich poctivost zaslouží uznání. 

 

Autor článku: Jaroslav Češpiva

 

Hodnocení J. Češpivy

"Velimské béčko bylo jednoznačně lepší po celou dobu zápasu. Hráči dobře kombinovali, dostávali se do šancí, ale také jich dost zahodili. Určitě mohlo padnou víc  branek . Osm gólů bylo důsledkem dobré hry, drtivého tlaku a rychlejšího pohybu. Soupeře mi bylo líto, ale sobotní velimské béčko bylo nad jejich síly. Přeji jim, aby si to vynahradili v dalších zápasech.  Všichni naši hráči hráli dobře a nadprůměr. Nejlepším hráčem byl vyhodnocen Jiří Vlk. 

 

Podle mne byl ještě nadstandartní M. Hrabal.  Pochválit musím Marka Ramšáka, který se po dlouhé pauze rozehrává v béčku. Dal dvě branky a měl jednu asistenci. Ještě k hostům. Jejich nejlepším hráčem a asi druhým nejlepším hráčem zápasu byl brankař Václav Šimánek. Dostal osm branek, ale možná víc než osm jich bravurně zlikvidoval. Těšil jsem se na výkon, sparťana, Lukáše Poláka, ale ten asi pochopil, že náš Michal Hrabal je konečná stanice. Dál už cesta nevede. Je pravda, že Lukáše limitovalo zranění a tak v poločase odstoupil."



Ohlasy k zápasu


FC Velim
J. Jedlička (trenér): "Jsem spokojen s výkonem svého týmu i s výsledkem zápasu. V teplém počasí jsme se naštěstí nepřizpůsobili tempu hostujícího týmu, který jsme po celý zápas jasně přehrávali svou kombinační hrou. Řada akcí byla velmi "fotbalových" a potěšily oko přihlížejících diváků, kterým děkuji já i hráči za přízeň."




Počet diváků: 60. Rozhodčí: PLUHAŘ Luboš - KUBELKA Petr (N), KOS Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 5. 2017 13:10
Trenér hodnotí. /FC Velim B – trenér Jaroslav Jedlička/
" Jsem spokojen s výkonem svého týmu i s výsledkem zápasu. V teplém počasí jsme se naštěstí nepřizpůsobili tempu hostujícího týmu, který jsme po celý zápas jasně přehrávali svou kombinační hrou. Řada akcí byla velmi "fotbalových" a potěšily oko přihlížejících diváků, kterým děkuji já i hráči za přízeň."