Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2017 17:00

22.kolo, Středočeský | Kolín | III. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

--

Jídlo

8.0

Hrací plocha

7.5

Zázemí

5.5

Velimské béčko stále udržuje dvoubodový náskok na čele tabulky


Branky


19. J. Zábraha (p.) - 27. O. Martikán , 37. J. Vlk (p.) , 67. J. Kukal
0

Velim B hraje o postup, ale za zády má sprintující, výbornou Ratboř.  Obě mužstva musí vyhrávat, Velim může ztratit jeden bod. Navíc, soupeři se snaží těmto mužstvům boj o postup znepříjemnit.  To vše může ovlivnit psychiku hráčů. Myslím, že v posledních zápasech to bylo vidět...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté před půlí proměnili penaltu

 

     Velimskému béčku opět chyběli dva nejzkušenější,  tvůrci hry, L. Hájek a J. Slavík. Na lavičce se už objevil R. Čepelák. Z kádru áčka přišli tři mladíci, J. Kukal, J. Zajíc  a O. Martikán. Trenér chtěl využít rychlost mladých hráčů a stanovil ofenzivní  taktiku. Tu měla podpořit stabilní a dobrá obrana, před ní defenzivní, talentovaný O. Martikán a dorostenecký, nadějný brankař D. Dejmek.

 

     Začátek utkání měl dobrou úroveň. Domácí hráli aktivně, napadli protihráče a nedali jim prostor k jejich kombinační hře.  Hosté museli přidat na aktivitě, soupeře téměř nepouštěli ke svému pokutovému území, ale jejich útočná snaha končila nepřesnou finální přihrávkou nebo špatným zakončením.  V 7.min. dostal snaživý a výborný domácí J. Zábraha žlutou kartu za kritiku rozhodčího. Do té doby bezchybná Velim zaváhala v 19.min. Snad poprvé  domácí pořádně zahrozili a dostali se do pokutového území  hostí. Velimský obránce M. Hrabal udělal chybu, ve snaze situaci zachránit fauloval. Pokutový kop bezpečně proměnil J. Zábraha. Veltruby vedly 1:0. Teď mělo velimské béčko ukázat svoji sílu a úroveň. Zvýšili aktivitu a tlak dopředu.

 

Už ve 27.min. bylo vyrovnáno. J. Vlk s přehledem  našel kopačku O. Martikána, ten nezaváhal a vyrovnal. Ve 35.min. dostal žlutou kartu hostující A. Jehlička.  Za deset minut po vyrovnání, ve 37.min.,  pronikl z pravé strany do pokutového území  rychlý A. Jehlička a byl faulován. Pokutový kop bezpečně proměnil J. Vlk a Velim se dostala do vedení   1 : 2. Tak skončil první poločas.

Incident s domácími diváky

Začátek a dle mého názoru i celý druhý poločas byl bojem jeden proti jednomu. Bum bác, míč často ve vzduchu, nepřesné přihrávky, odkopy, snaha neudělat chybu a čekání na gól. V 63.min. Velim střídá, za vyčerpaného A. Jehličku nastupuje J. Kasal. Ten rozhýbal pravou stranu a zavelel do útoku. Velim se snažila pojistit vítězství,  domácí  vyrovnat. Rozhodla 67.min. Krásný pas dostal od L. Sixty na levou stranu J. Zajíc, Zasprintoval do pokutového území domácích, přesně přihrál nabíhajícímu J. Kukalovi, ten zblízka zvýšil na 1:3 pro Velim.

 

Tento moment způsobil jedinou kaňku na, jinak slušném, utkání . Všechno jsem viděl z několika metrů.  J. Zajíc v ofsajdu  nebyl,  uprostřed stojící J. Kukal byl v ofsajdové pozici, ale nehrál. Sprintující J. Zajíc pak přihrál zpátky nabíhajícímu J. Kukalovi, ale to ofsajd nebyl.  

 

Pak došlo k situaci, která se nedá omluvit. Diváci začali protestovat a nadávat. Jeden z diváků podlezl zábradlí a nakopl pomezního hostí, trenéra J. Jedličku až upadl na zem. Hráč domácích pak do něj ještě nakopl balón a vyrazil mu dech. Tomu dal rozhodčí žlutou kartu. Diváci ještě pomezního vulgárně uráželi, byl polit pivem a utržil pár plivanců. Incident diváka rozhodčí neviděl a tak ho neřešil. Kulhající pomezní utkání domával a nechtěl domácím dělat problémy.

 

Pak už Velim hrála údržbu, domácí se snažili, ale velimská defenzíva už byla stoprocentní.  Hosté ještě střídali. V 83.min. nastoupil  R. Čepelák za A. Srpa a v 85.min. J. Nedbal za J. Vlka. Už se jen dohrávalo a tak utkání končí vítězstvím Velimi  1 : 3.  Za nejlepší hráče zápasu určil trenér J. Jedlička brankaře Davida Dejmka a útočníka Jana Kukala.                                                                                                          

 

Utkání řídil s přehledem a výborně pan Aleš Suchý. 

 

Autor: Jaroslav Češpiva

KOMENTÁŘ AUTORA ČLÁNKU JAROSLAVA ČEŠPIVY

„Malá připomínka. Jsem vedoucí, administrátor, velimského béčka a dorostu. Tyto články píšu po dohodě s šéfredaktorem, fotbalunas, jako ´novinář´. Snažím se být objektivní a napsat svůj pohled resp. názor na dané utkání. Můžete klidně napsat komentář, rád si přečtu jiný názor a třeba se i poučím.

 

Co ještě k utkání?                                                                                                                                                                                               

Mně se nelíbilo. Vždy si pro sebe vyhodnocuji našeho nejlepšího hráče v utkání. Opravdu mě nikdo nenadchl. Omlouvám se. Snad jen brankař David Dejmek, odvedl nadějný výkon, pozor, je to dorostenec. Náš trenér nechtěl řešit incident, při kterém utrpěl zranění. Veltrubští funkcionáři se k nám chovali velmi korektně a my jim nechceme ublížit. Je jich málo, obětavě se starají o fotbal a nějaký divák, či diváci jim to kazí. Mohl z toho být velký problém. Možná, že by mohli napsat omluvu panu J. Jedličkovi a mužstvu.  TŘEBA SEM NA FOTBALUNAS. Možná by mohli sdělit i jméno toho diváka. Mně to zkazilo náladu. Ale fotbal je můj životní koníček. Proto sportu zdar a fotbalu zvlášť.“



Ohlasy k zápasu



FC Velim
Jaroslav Jedlička, trenér: "Vybojovali jsme a to doslova, velmi cenné vítězství na hřišti houževnatého soupeře, který doma moc bodů nerozdává. Proto jsme očekávali těžké střetnutí, což se potvrdilo. V úvodu se nám nepodařilo, oproti plánu, vstřelit úvodní branku. Naopak jsme inkasovali z pokutového kopu. Domácí vycítili šanci a vrhli se do útoku, což se paradoxně ukázalo jako naše výhoda. Naši rychlí hráči začali chodit do rychlých protiútoků ze zabezpečené obrany. To se ukázalo jako nejdůležitější fáze zápasu, když se nám podařilo ve zbytku prvního poločasu otočit skóre na 1:2 v náš prospěch. Do druhého poločasu jsem změnil rozestavení s cílem hrát na 1 útočníka a na brejky. Z jednoho takového se nám podařilo cca po dvaceti minutách vstřelit třetí branku, která zápas rozhodla. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací. Po jedné takové při nás stálo štěstí a vykopávali jsme míč z brankové čáry. Závěrečných 20 minut bylo nervózních, hlavně ze strany domácích, naši hráči však zápas až do konce odmakali a do dalších šancí jsme již domácí tým nepustili. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě."



Počet diváků: 30. Rozhodčí: Suchý Aleš - VÁPENÍK Petr (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.